18 Март, 2016 13:53 6 586 5

Голфовият клас отеснява на Ford Focus

  • ford-
  • focus-
  • папараци

Папараци заснеха четвъртото поколение на бестселъра Ford Focus по време на тестове. Мулето е окичено с ламарини от актуалния хечбек, но някой детайли от изображенията подсказват, че новият модел ще бъде различен от предшественика си.

Най-сериозни изменения очевидно предстоят в габаритите на автомобила, тъй като тестовият прототип едва се побира в "костюма" на сегашния Focus. Ако се съди по позицията на задната гума в арката на калника, междуосието със сигурност ще нарасне в сравнение с актуалните 2 648 мм.

За сравнение базата на Volkswagen Golf е 2 637 мм, а между разстоянието между предния и задния мост на Skoda Octavia е 2 686 мм. Предполага се, че от допълнителното пространство в новия Focus ще се облагодетелстват най-вече пътниците отзад, а и багажникът ще добави към сегашните си 316 литра, макар че за сравнение с колосалния 568-литров "трюм" на Octavia няма да може да става и дума.

По последни слухове Ford планира да покаже изложбен прототип на четвъртото поколение Focus на някое от изложенията през втората половина на годината. С 232 160 продадени екземпляра през 2015 г. кьолнският хечбек се подрежда на второ място по популярност в европейския компактен клас далеч зад лидера Volkswagen Golf с неговите 534 535 бройки.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опсмопсус

    1 3 Отговор
    ФОРД, са във възход, а кенфа двоен ауди и производните му умират!
    ваг-*ната нема да я има до 5г.
    Нямат нито технологии, нито инженери, само еврогейове надупени на арабите, начело с меркел!

    Коментиран от #2

  • 2 пой

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "опсмопсус":

    От къде разбираш толкова много, като нямаш кола?
  • 3 onq s konq

    2 2 Отговор
    Немците имат две фирми БМВ и форд!Сичко останало е буклук!
  • 4 Монго

    0 2 Отговор
    "Немците имат две фирми БМВ и форд"....Форд, немски?
    Кобилкин, от коя трева си пасъл пак?

    Коментиран от #5

  • 5 Msxu

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Монго":

    Плача от смях, тоя е страшен "бот", не му обръщай внимание. Виж го, че не знае къде се намира.