Last news in Fakti

23 Март, 2016 11:03 7 956 11

Range Rover по детройтски

  • lincoln-
  • navigator-
  • ford-
  • f150-
  • ню йорк 2016
Range Rover по детройтски - 1

Често наричан "Ford F150 в костюм" заради общата платформа, напоследък Lincoln Navigator трудно мери сили с най-прекия си конкурент Cadillac Escalade. Двата американски всъдехода атакуваха пазара паралелно в края на 90-те години, но през 2015-а луксозното поделение на Ford е продало по-малко от 12 хил. екземпляра, докато предложението на GM е пласирало близо 36 000. За сравнение през 1998 г. са купени 43 859 "навигейтъра" срещу едва 3 089 "ескалейда".

Range Rover по детройтски

Този прелом в съотношението на силите логично тревожи Lincoln и компанията смята да предприеме решителни стъпки за привличането на повече купувачи. Точно такава амбиция има Navigator Concept, чието премиера ще се състои на автосалона в Ню Йорк след два дни.

Range Rover по детройтски

Според дизайнерите разкошният всъдеход е вдъхновен от платноходните яхти. Необичайните за този сегмент врати тип "крила на чайка" се отварят автоматично и облекчават максимално достъпа на пътниците в салона, където ги посреща една от гордостите на Lincoln - кожените седалки с електрически настройки в 30 направления.

Range Rover по детройтски

Navigator Concept има напълно цифрово арматурно табло с голям сензорен дисплей на мултимедията, специален дрешник в багажника и аудиосистема Revel.

Range Rover по детройтски

Останалото оборудване също е на ниво - водачът може да разчита на 360-градусово видеонаблюдение, система за предотвратяване на челен удар, която разпознава пешеходци, и функция за поддържане на движението в лентата.

Range Rover по детройтски

Под предния капак се крие 3.5-литров V6 с два турбокомпресора от семейството EcoBoost. Според Lincoln мощността му надхвърля 400 к.с. С този агрегат най-вероятно ще се оборудва и серийната версия на следващия Navigator, който ще бъде построен на нова платформа и ще се появи на пазара към края на 2017 г.

Range Rover по детройтски

Range Rover по детройтски

Range Rover по детройтски

Range Rover по детройтски

Range Rover по детройтски

Range Rover по детройтски

Range Rover по детройтски

Range Rover по детройтски

Range Rover по детройтски

Range Rover по детройтски

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никой

    2 0 Отговор
    Браво! Линкълн започнаха да се събуждат.
  • 2 тъй

    0 2 Отговор
    Не стига че не умеят, ами даже се пробват пак да изнасилят някой хубав европейски дизайн!
  • 3 опсмопсус

    0 3 Отговор
    Кражбите на дизайн съществува много отдавна, само заблудените непросветени и нискочели българи повтарят, че само немците правели коли и всички ги копират!
    А немския дизайн до 2000г е отврат и абсолютно грозен!След това се събудиха и те почнаха да копират!
  • 4 sergo

    3 0 Отговор
    ще е идеален за българските "бизнесмени"-Като тоя Торонто-Милано или там къв беше......

    Коментиран от #5

  • 5 Кобрата

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "sergo":

    Може би имаш предвид Иво Ториното?
  • 6 азаз

    0 0 Отговор
    С тея врати е супер удобен за слизане с бухалка в ръка.Само не знам колко бързо се отваря това големо крило...
  • 7 опсмопсус

    0 3 Отговор
    Седалките са уникални бенвето и мерцедеса да гледат и да се учат!

    Коментиран от #10

  • 8 sergo

    0 0 Отговор
    да,бе да този там...торонто.разбрах че търсел хора в неговата фирма.инструктори по хране,осигорява ги на 250лв.но имал специални изисквания.трябва да могат да слизат барзо от колата и да неотрализират врага за 2мин.с бохалки.по ВРАГ се разбира-семейства,баби с бастуни,бебета в колчки.всеки които би могал евентоално да му опраска колата или не дай боже най-страшното да я одраска
  • 9 гост

    0 0 Отговор
    Страхотна кола ! Единствената причина да губи състезанието с Ескалейд е надежността- този Линкълн се разваля много и частите му са шокиращо скъпи. Особено слаба част са трансмисиите им. Ако това не се оправи ще си останат на опашката.

    Коментиран от #11

  • 10 ромпс

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "опсмопсус":

    Перфектна тоалетна, а не кенеФ!
  • 11 фостатаааа

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Нищо няма да се оправи - това е Форд! Същата работа както когато и Ягуар и Ленд Роувър са били тяхни.