20 Април, 2016 12:59 3 813 3

Honda Civic става кросоувър

  • acura-
  • honda-
  • cdx-
  • civic-
  • пекин 2016
Honda Civic става кросоувър - 1

Китайският сайт Autohome публикува снимки на ново компактно SUV, с което Acura ще се представи на автосалона в Пекин след броени дни. Кросоувърът CDX ще се бори за клиенти с модели като BMW X1, Infiniti QX30 и Mercedes GLA.

От луксозната марка на Honda все още не са разпространили официална информация за техническите характеристики на CDX. Според Autohome обаче градското джипче е дълго 4 495 мм, а междуосието му е 2 660 мм. За сравнение тези габарити при BMW X1 са съответно 4 439 и 2 670 мм.

Новата Acura най-вероятно ще се оборудва с 1.5-литров четирицилиндров бензинов турбодвигател с мощност 182 к.с. и пиков въртящ момент 240 Нм и 8-степенна роботизирана трансмисия, която в зависимост от версията ще предава тягата към предните или четирите колела.

В основата на CDX лежи дебютиралата с новия Civic модулна платформа на компанията, на която ще бъде базирана и следващата генерация CR-V. Новият кросоувър ще се произвежда в завода на съвместното китайско-японско предприятие Guangqi Honda в Гуанджоу.

Honda Civic става кросоувър


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Соната

    0 0 Отговор
    Като чуя платформа и настръхвам, японците да не почнат и те като алуди от Q1 до Q9 всичко еднакво!
  • 2 Ярослав Станчев

    2 0 Отговор
    ще се произвежда в завода на съвместното китайско-японско предприятие Guangqi Honda
    Специална извадка за Дошо.
  • 3 гост

    3 0 Отговор
    Всичко вече премина към Китай, големите само изчакаха китайците да натрупат опит и база, сега всеки производител пуска първо там колата и после в другата част от света. Потреблението им е високо, възможностите високи, цените пък им са ниски. Но нашите не искат да се усетят и да направят една база край Пловдив и да произвеждат Шкоди, Рена или Тесли за ЕС. Китайците да не са по-добри от нас, но имат желание и държавата ги подпомага. Това вече не е Хонда реално, по-добре Грейт Уол, поне си е китайско отвсякъде.