Last news in Fakti

18 Май, 2016 10:52 1 964 1

Hyundai примами интериорния дизайнер на Bentley

  • hyundai-
  • bentley-
  • сан юп ли-
  • дизайн
Hyundai примами интериорния дизайнер на Bentley - 1

Корейският дизайнер Сан Юп Ли, който отговаряше за вътрешното оформление на автомобилите на Bentley, преминава на работа в Hyundai. Специалистът ще заеме поста вицепрезидент на главния дизайнерски център на азиатския производител през юни. Ли ще оглави екип от дизайнери, който отговаря за цветовата гама на интериора и екстериора и избора на материали за салона за моделите на Hyundai и луксозната марка Genesis.

Сан Юп Ли започва кариерата си в легендарното италианско ателие Pininfarina. През 1999-а постъпва в General Motors, където 7 години по-късно създава прототипа Chevrolet Camaro Concept, превърнал се в Bumblebee от фантастичния екшън "Трансформърс".

След GM Ли преминава във Volkswagen, където участва в различни проекти за Audi, Porsche и Lamborghini. За Bentley работи от края на 2012 г.

На новия си пост кореецът ще се нагърби с отговорността за вземането на важни решения заедно с шеф-дизайнера Люк Донкерволке, който преди това бе главен стилист на Bentley. Белгиецът се присъедини към Hyundai миналото лято.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Господинов

    1 0 Отговор
    Тия обраха дизайнерите на фолксваген груп. До колкото знам за тях работи и дизайнер от Порше