17 Юни, 2016 13:59 6 607 5

Запознайте се с бъдещето на Rolls-Royce

  • rolls-royce-
  • vision next 100
Запознайте се с бъдещето на Rolls-Royce - 1

В рамките на впечатляващо събитие в Roundhouse, Лондон бе представен визионерският автомобил Rolls-Royce VISION NEXT 100. Автомобилът определя бъдещето на луксозната мобилност. С кодово име 103EX, това е първият изцяло визионерски автомобил в 112-годишната история на марката.

Техническата база на Rolls-Royce VISION NEXT 100 е напредничава платформа с олекотена конструкция, оборудвана с мощна електрическа задвижваща система. От междуосието до формата на каросерията – характерът на автомобила и неговото оборудване могат да бъдат адаптирани към индивидуалните желания на клиента. Дизайнерският екип на Rolls-Royce е на мнение, че напредъкът при композитните материали и технологии ще играе важна роля в бъдеще при индивидуализирания процес на производството в бъдеще, което ще осигури вдъхновение на нови възможности за оформление, за да може да се отговори и на най-ексклузивните индивидуални желания на клиентите на Rolls-Royce. Целта е създаването на изработен по мярка автомобилен еквивалент на Haute Couture (висшата мода). Rolls-Royce VISION NEXT 100 демонстрира само част от възможните оформления на един Rolls-Royce на бъдещето. При това Rolls-Royce VISION NEXT 100 издига следните централни аспекти на новото измерение на автомобилния лукс:

Rolls-Royce VISION NEXT 100 представя само една от безбройните възможности за създаване на напълно индивидуален уникат на Rolls-Royce. Той е последователното развитие на вече уникалното изживяване в Rolls-Royce: ново измерение на лукса. На базата на традициите от миналото Rolls-Royce разработи шаси на бъдещето, изработено по мярка от най-модерни материали и със задвижване, което не отделя никакви вредни емисии. Иновативните методи на производство и материалите разкриват пред клиентите нови възможности за оформлението на техния индивидуален Rolls-Royce: те могат за избират от междуосието до характеристиките и оборудването. Въз основа на това дизайнерите на Rolls-Royce ще създадат индивидуално цялостно творение, един индивидуален уникат.

„Grand Sanctuary“: интериорът като лично пространство за усамотяване

Решаващи при един Rolls-Royce са уютът и желанията на пътниците. Поради това фокусът е поставен върху оформлението на интериора: пътникът трябва да може да се наслади на напълно индивидуалната интерпретация на лукса, интериорът да се превърне в негово лично пространство за усамотяване. При оформлението му дизайнерите са заложили на заострени йерархични линии, висококачествени, устойчиви и автентични материали, както и на дискретното използване на светлината. Така се създава оазис на спокойствието и лекотата, идеална атмосфера на разпускане на пътниците. Дизайнерите са създали гостоприемно, пуристко пространство, на фона на който перфектно изпъква собствената красота на материалите.

При Rolls-Royce VISION NEXT 100 например се ползва филигранното гладко дърво Makassar; подът е постлан с килим от ръчно тъкана коприна, седалките са тапицирани с изключително мек копринен плат. Концепцията на автономно „плъзгащия“ се автомобил прави излишни седалката на водача, волана и уредите и осигурява напълно ново усещане за простор при един автомобил.

Пътниците на Rolls-Royce VISION NEXT 100 се наслаждават на най-добрата гледка благодарение на големият панорамен прозорец. Никой не може да смути личната атмосфера на пътниците. Разположеният по средата на панорамният прозорец аналогов хронометър е олицетворение на спечеленото време като най-високата форма на лукса.

Effortless Journey: Eleanor като виртуална асистенция

Друга основна цел на дизайнерите е била да интегрират технологиите в Rolls-Royce VISION NEXT 100 колкото се може по-ненатрапчиво и в същото време да гарантират на пътниците безупречна свързаност. Управлението на автомобила и изпълнението на желанията на пътниците по време на пътуване е поверено на виртуалната интелигентност. Тя се олицетворява от естетичната дигитална визуализация на Spirit of Ecstasy върху големия прозрачен OLED дисплей. Нейното име Eleanor е почит към Елинър Торнтън, която вдъхновява скулптора Чарлз Робърт Сайкс за създаването на иконичната фигура на Rolls-Royce върху радиаторната решетка. Колкото по-дълго Eleanor съпровожда пътниците, толкова по-добре тя се запознава с техните интереси и нужди; например техните любими ресторанти, предпочитаните изкуства или маршрути. Естествено, това важи за предпочитанията и нуждите на всички пътуващи в автомобила пътници. Благодарение на гласовото управление пътниците могат по всяко време да комуникират с Eleanor и да оформят пътуването си индивидуално.

Grand Arrival: Rolls-Royce VISION NEXT 100 осигурява перфектната графика на елегантното излъчване при слизане от автомобила.

Външността на Rolls-Royce VISION NEXT 100 впечатлява с непреходната си естетика. При дължина на автомобила от 5,9 метра силуетът му изглежда мощен и елегантен. Формата на купе и свободно стоящите калници отдясно и отляво на Pantheon радиаторната решетка придават на екстериора както динамика, така и лекота.

Тази елегантност и лекота се подчертава допълнително и от цвета на каросерията „Crystal Water“ и моделираната на ръка от кристално стъкло и осветена отвътре фигура на Spirit of Ecstasy върху радиаторната решетка.

Още при появата си Rolls-Royce VISION NEXT 100 привлича погледите върху себе си с впечатляващото си присъствие и външното си оформление. Това се подчертава от перфектната инсценировка при слизането на пътниците. Покривът и страничната врата на автомобила се отварят с един разточителен жест и позволяват да погледнете в интериора. Пътниците могат да станат от местата си и да слязат от автомобила изправени. Това допълнително се подпомага от светлинни проекции, които като червен килим показват пътя за слизане от автомобила. По този начин всяко пристигане с автомобила се превръща в Grand Arrival. Ако е необходимо, интегрираните в отворите на вратите чадъри осигуряват защита на пътниците от метеорологичните условия. Благодарение на автомобилната концепция в предната част на автомобила има място за индивидуално създадените чанти и куфари на пътниците. Интелигентна механика отваря капак между предното колело и страничната врата и подава багажа в ръцете на портиера или пиколото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Душимиуя

    1 0 Отговор
    Единствено жена ми е по-грозна.

    Коментиран от #2

  • 2 comment

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Душимиуя":

    Не бъди сигурен! Не познаваш тъща ми. ;)
  • 3 Гост

    0 0 Отговор
    Няма такава грозотия! Май и там си назначават дизайнерите по шуробаджанашка линия.
  • 4 Ани

    0 0 Отговор
    Не, че нещо ама представяте ли си това да върви по нашите пътища. И не само. Ако не са го направили да левитира не мисля, че е много практично.
  • 5 незнайко

    0 0 Отговор
    Поне да бяха заоблили отпред, предпазителите на колелата.Това прилича на детска рисунка.Пълна трагедия, какво като е РОЛС РОЙС.