Last news in Fakti

21 Юни, 2016 17:21 2 939 3

Новият Nissan Leaf ще изминава 550 км с едно зареждане

  • nissan-
  • leaf-
  • ids

Следващото поколение на електромобила Leaf ще бъде пълноценен конкурент на автомобилите с ДВГ, съобщава Autocar. Британското сп. цитира шефа на екологичния департамент в Nissan Гарет Дансмор, който твърди, че новият модел ще предлага автономен пробег от 340 мили (547 км).

Представа как ще изглежда Leaf II дава прототипът IDS, показан на салона в Токио. Концептуалният електромобил имаше акумулатори с капацитет 60 кВтч и според Nissan можеше да измине от 500 до 550 км. Според Дансмор серийната версия, която ще се появи на пазара през 2018 г., няма да му отстъпва по нищо.

Сегашният Leaf може да се поръча с батерии с капацитет 30 кВтч. Тази модификация е по-скъпа от стандартната, но може да измине 250 км без презареждане, с 50 повече от базовия модел.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 0 Отговор
    Подходящ конкурент на тесла 3, стига да не е прекалено скъп с тази батерия.
    Това е бъдещето, на Запад лизинг компаниите им правят възможно карането на нови коли, малко хора си купуват кеш. Тук лизингите са поробващи и работят само в полза на производителите, а не на клиентите. Когато ги обърнат тогава ще започнат и българите да карат ново, понеже на Защад в момента офертите са много по-изгодни и достъпни дори за нашия стадарт.
  • 2 упс

    0 0 Отговор
    пробега е малко измислен, ама айде.
    да сме реалисти, с 60квтч батерия ще измине 300-350км
  • 3 123

    0 0 Отговор
    ЯПОНСКО НАЙ-ДОБРОТО!