Last news in Fakti

23 Юни, 2016 11:02 5 309 4

Ford подготвя ултрамощен Focus

  • ford-
  • focus-
  • rs500
Ford подготвя ултрамощен Focus - 1

Компанията Ford започна изпитания на ултрамощна версия на наточения хечбек Focus RS. Според наличната информация колата ще разполага с карбонови каросерийни панели, а от шпионските фотографии се вижда, че има и доста по-агресивен аеродинамичен обвес и капак с големи вентилационни отвори.

Освен олекотените панели автомобилът разполага и с карбон-керамични спирачки, а част от окачването е изработено от кован алуминий. Интериорът също е максимално олекотен, премахнати са част от шумоизолацията и някои от екстрите. Като цяло ултрамощният Focus е олекнал с около 100 килограма.Ford подготвя ултрамощен Focus

Хардкор изпълнението се задвижва от 2.3-литровия EcoBoost двигател, който стандартно развива 350 конски сили и 440 Нм въртящ момент. При новата версия обаче той е форсиран с 15%, а максималният въртящ момент е увеличен с 4.5%. От Ford се надяват колата да се превърне в най-бързия хотхеч.

В момента този приз се държи от Mercedes-Benz A45 AMG, който разполага с мощност от 381 конски сили и ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.2 секунди. Предположенията са, че новият свръхмощен Focus ще получи индекс RS500. От него ще бъдат произведени 500 екземпляра, първият от които ще се появи след година.Ford подготвя ултрамощен Focus

Подробни технически характеристики за всички модели  Ford


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Деян

    0 0 Отговор
    И АМГ-то и РС-а са 4х4.
  • 2 focus

    1 0 Отговор
    Преди време имаше пак публикация на RS срещу M1 на BMW - RS - a покърти БМВ - ето!
  • 3 ghost

    0 0 Отговор
    Зимам гу...........!!!!!
  • 4 Керкенез

    0 1 Отговор
    Oтпред грозно като сом!Само мустаци му липсват!