9 Октомври, 2011 11:54 27 602 0

Nissan пуска само две бройки Juke-R

  • nissan-
  • juke-
  • gt-r

Японците официално потвърдиха разработката на супермощна версия на кросоувъра Juke с двигател от Nissan GT-R. Агрегатът обаче ще бъде дефорсиран от 530 на 485 к.с. Модификацията ще се казва Juke-R, но за съжаление от нея ще бъдат произведени само два екземпляра, по един с десен и един с ляв волан.

Нито един от тези два мощни кросоувъра няма да бъде продаван. Целта на Nissan е чрез тях да провери реакцията на публиката и да "опипа" почвата в този сегмент. "Juke отлично пасва на такава концепция и с него правим първи стъпки в тази насока", заяви Пол Уилкокс, вицепрезидент на европейското подразделение на Nissan.

Прототипите са оборудвани с 3.8-литрови шестцилиндрови двигатели с по два турбокомпресора. Тези агрегати ще работят съвместно с шестстепенни механични скоростни кутии. Освен новите мотори двата кросоувъра са подложени и на тотална промяна в окачването. Силно модернизирана е и системата за двойно предаване.

Освен всичко това в салона на Juke-R ще намерят място контролните уреди и сензорния дисплей от GT-R, както и петточкови предпазни колани и т.нар. вътрешни ролбари, предпазващи водача и пътниците при евентуално преобръщане на автомобила.

По данни от производителя максималната скорост на Juke-R ще е 270 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема точно четири секунди. За сравнение новото Porsche 911 Carrera S с 3.8-литров мотор с мощност 400 к.с. ускорява до 100 к/ч за 4.3 секунди.

Наточеният Juke се разработва в европейския технически център на Nissan във Великобритания в сътрудничество с компанията RML. Нейната дейност се свързва с изработка на състезателни автомобили. Първите тестове на Juke-R ще бъдат проведени идния месец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА