Last news in Fakti

5 Август, 2016 14:39 18 886 16

Mercedes-Benz пуска нова марка

  • daimler-
  • mercedes-benz-
  • eva-
  • mra-
  • електромобил
Mercedes-Benz пуска нова марка - 1

Наесен автомобилните марки в състава на Daimler AG ще появи нов бранд, под който ще се продават електромобили и други возила с алтернативно задвижване. От ръководството на концерна все още не са избрали окончателното име на марката, но вече се знае, че нейните возила ще се конкурират с продукцията на Tesla и BMW, съобщава Bloomberg.

Неотдавна стана ясно, че инженерите на Mercedes-Benz разработват нова платформа, която ще послужи за основа на поне четири напълно електрически модела. По неофициална информация немците планират два седана и два кросоувъра, а архитектурата ще се казва EVA.

В конструкцията ѝ ще бъдат използвани множество компоненти от модулното шаси MRA, върху което са построени актуалните C- и S-Klasse. Mercedes-Benz възнамерява да инвестира в проекта около €2 млрд.

Първият прототип с емблемата на новата марка ще дебютира на Парижкия автосалон през октомври. Той ще бъде предвестник на всъдеход от среден клас, който ще се бори за клиенти с Tesla Model X и ще може да изминава около 500 км с едно зареждане на батериите.

Mercedes-Benz ще произвежда електромобилите от новата си марка в Бремен. В тамошния завод ще се сглобява и нова модификация на кросоувъра GLC с горивни клетки, която също ще бъде показана на изложението във френската столица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айде айде

    1 0 Отговор
    и те като бмв отделят друга марка че като пуснат ширпотреба да не си навредят на имиджа
  • 2 Капота

    0 3 Отговор
    А защо не я кръстят Бенц-Мерцедес, напоследък такива кенефи бълват от Щутгард че и българските келеши които ги карат са по-убави, от 20 години не са пускали хубав автомобил

    Коментиран от #4

  • 3 Mартин

    3 0 Отговор
    Доста глупави коментари чета по сайтовете но твоя е един от най.....
    Защо реши, че хората който карат Мерцедес са келеши?!?!
    Ти май освен на 190-ка на друг Мерцедес не си се качвал.
    П.С. ЩутгарТ не ЩутгарД

    Коментиран от #6

  • 4 CL500

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Капота":

    Много глупав коментар наистина. Келеши някакви, нямали хубав модел, хахаха. Моето мнение е, че ако не броим екзотиките, то най-добрата марка и съответно модел си остава ЦЛ и сега Ес-купе, АМГ. Лукса, материалите, комфорта в съчетание с вървежа са най-добрата постигната комбинация! От тези модели, нямат слаб такъв, която година и да е!

    Коментиран от #7

  • 5 ддд

    0 2 Отговор
    добре че японците измислиха другите марки
    лексус инфинити акура
    та сега и в европа
    видяла жабата че подковават коня
    и тя вдигнала крак:)))
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Стаменов

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "CL500":

    CL500 какво е бащино или фамилно име ? Един човек койтоси слага за псевдоним модел на Мерцедес е като рекламна брошура

    Коментиран от #8

  • 8 CL500

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Стаменов":

    Г-н Стаменов, това ми е автомобила, от 2008-а, ако те интересува, V8, атмосферен. Използвам го като 'име' тук, защото е автомобилен сайт и това е от по-голямо значение, отколкото истинското ми име. Така стават ясни само предпочитанията ми :-) А за рекламната брошура - надали човек, който ще даде над 150К евро за подобен автомобил, ще се повлияе от писанията тук :-)

    Коментиран от #9

  • 9 Капота

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "CL500":

    Човек който в БГ дава 150х евро за Мерцедес е новият Бай-Ганьо, келешът за който говоря и който всички познаваме, поздравления

    Коментиран от #10

  • 10 CL500

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Капота":

    И защо смяташ така? Аз моя не съм го купувал нов, но какво толкова да си купиш кола до 100К лева примерно. Има не малко хора с възможности. Аз дет съм никой, можех да купя и нова Италия 458, ама си инвестирам в земя, защото не бих си дал всичките пари за кола :-) А бъди сигурен, че наистина има много хора, които и си имат къщите за няколко милиона, и хай стандарта на живот, затова и не ги бърка много да дадат едни пари за наистина хубава и нова кола.
    П.С. Въобще не говоря за криминални типове, тях ги изключвам. Има не малко почтени и богати хора!
  • 11 Jimmy

    0 1 Отговор
    Хубави са немските коли, обаче отдавна вече отстъпват по качество. Имат лукс и визия, но здравина никаква. В сравнение с корейските и японските са много назад в качеството.

    Коментиран от #12, #14

  • 12 CL500

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Jimmy":

    За качество може да се говори в различни аспекти. Що се отнася до качество на сглобка, материали, дизайн, немските премиуми са далеч напред. Всичко това носи незаменимо усещане. Що се отнася до чупливост, въпросът е много спорен. Много зависи от модела и собственика. Вярно е, че някои премиуми имат проблеми с електрониката, но това е разбираемо, след като имат в пъти повече ел. системи, отколкото аналогичните източни марки.
  • 13 да трут

    1 0 Отговор
    За мен Мерцедеса е най добрата кола на старо, заради високото качество на компонентите, като цяло. Издържа повече години и колометри, това при условие, че се кара една кола повече от 6-7 години.
    Фолксваген и Мерцедес, като нови са изравнени вече, и като цена, и като качество.
    Имам предвид Голф 7 и последната А класа.
  • 14 да трут

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Jimmy":

    Мой приятел има Ц класа 200ЦДИ 2001 г. купувана, като нова от Балкан Стар, за 15 години и 350 000 км, колата няма нито един проблем освен малко ръжда по праговете на вратите и задните калници, проблем, който след 2003 е отстранен.
    За толкова километра и години никакви дертове, даже и съединителят и е оригиналния, бил керамичен.
    Не съм чувал японка да изкара толква километри безпроблемно.

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Да фалс

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "да трут":

    Мой приятел има...баща ми има...тея вафли сме ги яли.
  • 16 укиъп

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "да трут":

    петия братовчет на комшията му на който е колега и познат на един колега на съседа ми ми каза,че първия си купил хонда преди 10 г. и тогава била на 450 хил.км, а средно той карал по 30 хил. км на година...та смятай 10 г. и 750хил. км и сменял само консумативи.....здрава кола...а?...тъй чух де!...а като порасна искам да стана космонавт!