Last news in Fakti

9 Септември, 2006 19:14 2 223 0

На Парижкия фронт

  • opel-
  • antara-
  • opel antara-
  • corsa-
  • vectra opc

Само една година след като концептуалният кросоувър с три врати GTC получи очаквания радушен прием на Франкфуртското моторшоу през 2005, серийната версия на новия Opel Antara очаква световния си дебют в рамките на автомобилното изложение в Париж (30 септември - 15 октомври). Доста напредничавият в технологично отношение високопроходим автомобил за всекидневна употреба и приключения в свободното време съчеатава динамичния, елегантен дизайн с интелигентна система за задвижване на четирите колела и динамично поведение на пътя. В същото време Antara предлага обширно вътрешно пространство при компактни външни размери, новаторски транспортни решения като вграденият заден багажник “Flex-Fix”, изключителна функционалност и висока позиция на седалките. Първоначално Antara ще се предлага с 2.4-литров бензинов двигател с мощност 140 к.с., 3.2-литров бензинов V6 с 227 к.с. и 2.0-литров дизелов мотор с максимална мощност 150 к.с.. В рамките на няколко месеца, към този турбодизел, оборудван със система за директно впръскване на горивото Сommon-Rail ще се прибави и втора модификация с мощност 127 к.с. И двата CDTI агрегата ще се предлагат серийно с филтър за твърди частици без необходимост от периодична поддръжка.

Другите акценти в представянето на Opel в Париж са новата Corsa, която ще се появи на пазара във версии с три и пет врати през месец октомври, както и още по-динамичната Vectra OPC, която вече предлага мощност от 280 к.с. и модернизирана ходова част. В Париж Opel ще представи също OPC-версиите на Astra, Meriva и Zafira, както и други модели, даващи представа за богатството на цялата гама - в това число Astra GTC с панорамно челно стъкло, купе-кабриолетите Tigra TwinTop и Astra TwinTop, както и новия роудстър Opel GT, който ще се появи в представителствата на марката през следващата пролет.

Новият Opel Corsa ще бъде представена пред публиката на изложението в Париж малко преди пазарната й премиера през месец октомври. Четвъртото поколение на модела се отличава с вълнуващ дизайн с динамични, атлетични черти, изцяло нова ходова част, осигуряваща наистина забележително ниво по отношение на активното и динамично поведение на пътя, както и нов висококачествен интериор с изобилен простор и забележителен уют. В допълнение към това, новата Corsa предлага нови високотехнологични детайли като адаптивни светлини, отопляем волан, променливо прогресивно сервоуправление (Corsa Sport) и множество интелигентни идеи от рода на багажната система “Flex-Fix”. Corsa ще излезе на пазара с три бензинови и два турбодизелови двигателя с директно впръскване Common-Rail - всички с по четири клапана на цилиндър. Мощността им варира в диапазона между 60 и 90 к.с., а работният обем се движи между 1.0 и 1.4 литра. Скоро към гамата от задвижващи агрегати ще се добави и нов 1.7 CDTI с мощност 125 к.с. и серийно инсталиран филтър за твърди частици.

Изданията на Opel Vectra OPC и Vectra Station Wagon OPC за 2007 моделна година (ще се предлагат на пазара от месец октомври) ще бъдат показани за първи път в Париж и ще могат да отговорят на нуждите и изискванията на почитателите на динамичното шофиране по-добре отвсякога. Благодарение на оптимизираните всмукателни колектори и модернизацията на редица други компоненти на двигателя както и съответните настройки на контролния софтуер, 2.8-литровия бензинов V6 с двуконтурен турбокомпресор вече развива максимална мощност от 280 к.с. вместо досегашните 255 к.с.. Това позволява на седание ускорение от 0 до 100 км/ч само за 6.3 секунди (6.5 при версията Caravan). По-динамичното поведение на пътя се дължи и на модернизираната настройка на пружините и амортисьорите, съпроводена със съответната промяна в настройката на софтуера на системата IDSPlus2. В допълнение към подобреното поведение по отношение на надлъжния и страничния наклон на каросерията както и на поведението при влизане в завой, е увеличена разликата между нормалната и спортната настройка на системата за контрол на характеристиките на работа на амортисьорите CDC. Спортната настройка както и досега се активира с бутона SportSwitch.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА