Last news in Fakti

29 Юли, 2006 17:26 1 052 1

Ferrari P4/5

  • ferrari-
  • p4/5-
  • ferrari p4/5

Създаването на автомобила с марка Ferrari и обозначение P4/5 е непосредствено свързана с американеца Джеймс Гликенхаус, който в определен период от живота си бива борсов магнат, филмов процудент или мениджър на компании за милиарди долари, но един-единствен факт не се променя никога - неутолимата му страст към возилата с емблемата с кончето.

По тази причина последната шантава идея на янкито милионер е съвременна реплика на култовите състезателни автомобили на Ferrari от серия P, спечелили редица славни победи в различни състезание през 60-те и 70-те години на миналия век. Срещу бомбастичната цифра от 3 000 000 щатски долара италианското студио Pininfarina се заема с реализацията на мечтата на мистър Гликенхаус. Резултатът - екзотична и запленяваща смес от екстериор почти напълно наподобяващ Ferrari 330 P4 от 1967 година и технически системи и компоненти от напълно съвременното Enzo.

За задвижването на машината отговаря мечтата на всеки новопридобил свидетелство за правоуправление водач - дванадесетцилиндров V-образен мотор, чиито работен обем е шест литра, а осигуряваната от него мощност е 660 к.с. С подобна екипировка Ferrari P4/5 “излита” от 0 до 100 км/ч за 3.6 секунди, като електронен ограничител слага край на пътната фиеста след достигането на респектиращите 350 км/ч.

Официалният дебют на скъпата играчка на Джеймс Гликенхаус се очаква да бъде през август в САЩ, в рамките на известния автоконкурс в Пебъл Бийч, а жителите на Стария континент ще могат да я разгледат отблизо по време на изложението в Париж през септември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 radko

    0 0 Отговор
    krasavica jalko che ne se proizvejda v seriino proizvodstvo za da q vidim po putishtata :)