Last news in Fakti

10 Октомври, 2016 09:12 15 323 10

Новото Audi A6 ще бъде полуавтономно

  • audi-
  • a6-
  • c8

Осемцилиндров дизел и автопилот ще бъдат две от най-интересните новости, с които следващото поколение на Audi A6 ще трупа точки пред конкуренцията. Системата за автономно управление ще работи при скорости до 60 км/ч и на магистрала. Ще се активира с натискането на бутон на арматурното табло, обозначен с красноречивото AI (Artificial intelligence), и ще изисква намесата на водача в по-сложни пътни ситуации.

Външността на колата ще бъде силно повлияна от дизайна на прототипа Prologue, а интериорът ще прилича на салона на друг концепт - Audi e-tron Quattro. На таблото на новата A-шестица ще има цели четири OLED-екрана, които ще визуализират всевъзможна информация за водача и пътниците.

Моделът ще се оборудва с широка гама бензинови и дизелови двигатели. Най-сериозният нафтов мотор ще бъде осемцилиндровото чудовище с 435 к.с., което се монтира на Q7. Ще има също хибридни и изцяло електрически модификации, а най-мощната версия RS ще разполага с над 600 коня.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЩЛП

    0 0 Отговор
    Стига с тази НАФТА!!!НАФТАТА няма НИЩО общо с дизела!
  • 2 Nazy

    1 0 Отговор
    Това вече е върхът особено отвътре е като космически кораб. Страхотен!

    Коментиран от #3, #4, #9

  • 3 гостенче

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Nazy":

    Това е концепция а не реалния интериор на новото А6. Като видиш някоий, който е на 90% същия като стария значи е той !
  • 4 Д-р Менгеле

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Nazy":

    Ти да не си на 12, тъкмо преболедувал детската си мечта да станеш космонавт? Защо оприличаването на автомобил с космически "кораб" трябва да е връх и страхотно?
  • 5 мм84

    1 0 Отговор
    Хахахаха като космически кораб било. Колега надникни в някой Лексус , който се произвежда и няма да си толкова впечатлен. А както са писали и другите съфорумници, интериора няма да е като на картинките със сигурност :)

    Иначе автомобила изглежда добре. Малко по-изсечен е от конкурентите, но със сигурност маркетинг отдела си е свършил работата и ще се харчи.
  • 6 Емо

    0 0 Отговор
    А колко ли пари? Не се казва в статията!

    Коментиран от #7

  • 7 мм84

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Емо":

    е колко - около 150 000 :)
  • 8 Димитър Колев

    0 0 Отговор
    Къв е тоя огромен дизелов мотор бе нали ша ставаме екологични......
  • 9 Димитър Колев

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Nazy":

    Дизелов космически кораб......
  • 10 НЯкОЙ

    0 0 Отговор
    Сегашната A6-ца е много по-хубава от тази в статията, тези остри форми вътре по таблото, хич не ми допадат, ужас...иначе екстериора не е лош!