28 Декември, 2016 11:33 37 071 40

Най-бързият дизелов автомобил (Видео)

  • bmw-
  • 750d xdrive-
  • дизелов автомобил
Най-бързият дизелов автомобил (Видео) - 1

Много от хората са на мнение, че кола с дизелов двигател няма как да бъде бърза. В наши дни обаче това съвсем не е така. Сред дизеловите автомобили има екземпляри, които могат да се опънат на болшинството от бензиновите флагмани на компаниите.

Седанът от бизнес класа BMW 750d xDrive и по-конкретно последното поколение на модела не е просто бърза дизелова кола. Той не без основание се счита за най-бързия дизелов автомобил в света

Уникалният мотор, снабден с четири турбокомпресора, разполага с мощност от 400 конски сили и работи съвместно с осемстепенна автоматична трансмисия от ZF. Така екипирано BMW 750d xDrive е способно на чудеса.

По заводски данни ускорението от 0 до 100 км/ч. отнема само 4.6 секунди. Холандците от autoblog.nl решиха да изпробват колата в реални условия - на магистрала. При това удължената модификация 750Ld xDrive. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 корса

    18 53 Отговор
    АБСОЛЮТНО ДЪРВО!
  • 3 4zor

    57 8 Отговор
    Най ми я яко като чета коментарите на бедни хейтърчета
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 petrolhead

    25 40 Отговор
    Дизеловият двигател е създаден с цел икономия, каквъв е смисълът от 400 к.с. дизелов агрегат с 4 турбини? Поредната безсмислица, редом с 6 литровия TDI V12 на Q7-цата. Получаваш тежък стоменен двигател и мощност, която нормалния купувач на дизел няма да ползва защото гони разход.

    Коментиран от #6, #13

  • 6 Баш Майстора

    31 7 Отговор

    До коментар #5 от "petrolhead":

    Нормалния купувач не кара такива автомобили!
  • 7 Komentator

    37 3 Отговор
    Petrolhead какъе разход и икономии ще гони човек каращ 7ма серия за 200 бона

    Коментиран от #14

  • 8 Фен

    36 2 Отговор
    Аз лично ако имам 200 бона за да си купя такава кола разхода изобщо няма да ме интересува смисъл не може да дадеш толкова пари за кола и после да нямаш пари за да и сипваш това е невъзможно :)
  • 9 боро

    28 6 Отговор
    Това гори по малко от която и да е бензинка 200 коня,а ако вземеш в предвид въртящия момент който има този двигател просто си можеш да се изкефиш максимално на вървежа на това "животно ".
  • 10 Lexus RX400

    17 7 Отговор
    Такива статитии за чисто нови суперлукс возила е най-удачно да бъдат публикувани в бизнес форуми!

    Има достатъчно тестове на на 9-10 годишни Поло ГТИ....Корса ГТИ....Фокус....тези са подходящи за този форум.

    Коментиран от #12

  • 11 мммдааа

    17 18 Отговор
    ако ще и на водна пара да е ....Бмв си е най-доброто,....хайде пишете новини, а не неща, които знаем предварително!
  • 12 хой

    9 6 Отговор

    До коментар #10 от "Lexus RX400":

    или ти да четеш и пишеш само във форуми за 30 годишни таралясници
  • 13 йеп

    9 3 Отговор

    До коментар #5 от "petrolhead":

    спри да злоупотребяваш с петрола, че пишеш много глупости!
  • 14 опамопа

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "Komentator":

    220 бона базова цена! *
  • 15 зейг

    4 31 Отговор
    немско сервизно дърво.Никаква возия нямат
  • 16 Shmatka

    5 1 Отговор
    Poslednite 10 godino dizelovite dvigateli se razviha adski mnogo za razlika ot benzinovite. Kato gledam saotnoshenieto konski sili-razhod moga da kaja che kolata e super ilonomichna.
  • 17 Bliznaka

    29 6 Отговор
    карам 535 - 313 к.с Автомобилът върви Уникално,а за 400 к.с не ми се мисли за какво иде реч.Поздрави на всички хейтъри

    Коментиран от #18, #27

  • 18 ХОРЕЙШО

    3 7 Отговор

    До коментар #17 от "Bliznaka":

    и в сервиза ходиш нали те знам
  • 19 Сап

    7 4 Отговор
    Винаги на най доброто има най много хейтари

    Коментиран от #22

  • 20 Мършата

    9 17 Отговор
    При цялото ми уважение към марката, и симпатии, искам да кажа, че най-уважавам тези които стъпят на върха в най-престижното състезание формулата в която за пореден път победиха Мерцедес, Феррари и третите не ги помня. Крайно време е и БМВ да покажат какво могат на най-престижното мято - пистите

    Коментиран от #25

  • 21 Мнение

    8 7 Отговор
    Още две секунди по-бързо и ще ускорява като моята красавица Honda CBR 1000rr fireblade... ;)

    Коментиран от #26, #29

  • 22 Факта

    7 9 Отговор

    До коментар #19 от "Сап":

    А, дали е най-доброто? Даваха класация на най-малко влизалите в сервизи автомобили... В интерес на истиината моделите на Порше са лидери. Две баварки бяха в челните места, но не на 2-3- то място а по-назад. Един Мерчо бе в челните. Останалото само японско корейско брато... Е и няколко моделан а Фолксваген имаше. Това да ти говори нещо? да свръхмощен, да суперскъп да добър е! Но не и НАЙ-! Затова че, френският дизел е един от най-добрите в момемта не се говори нали? Няма НАЙ-автомобил! Всеки ватомобил има различно предназначение. Този е сама за високи скорости, не е свързан с икономия и не е нещо ежедневно практично особенно за нашите пътища. Но определено е качественна и високотехнологична изработка. Повече ми харесва 3-ката понеже за тия пътища си е напълно достатъчна като динамика и скорост. То сърдцето ми няма да издържи ако скоча в някой кратер с 200 бона кола? Пък ако се кача по коловоза в гората и ме ужули някой клонак съвсем... Нямам толкова здраво сърдце, че да не плача от това...
  • 23 Читател

    13 6 Отговор
    Няма спор, че дизеловият двигател е с по-високо КПД. НО! Има един сериозен недостатък - МНОГО замърсява. Ще напомня "Кметовете на Париж, Атина, Мадрид обмислят забрана на дизеловите двигатели след 2020" или 2025-та... не помня. Сигурен съм, че и много други големи и развити градове ще предприемат подобни стъпки. Дизеловият двигател е добър защото има турбо-компресор. Без турбо - мъртвец!
  • 24 МАЗУТ

    7 6 Отговор
    ПЕЧКА !
  • 25 опа

    4 4 Отговор

    До коментар #20 от "Мършата":

    Скрий се някъде с "най-престижното състезание"! Меренето на пиш*и е в ДТМ...
  • 26 опа

    3 1 Отговор

    До коментар #21 от "Мнение":

    Абсолютно! Само да си носиш и водоструйка с теб, че после, като слезеш си станал на гов*о. ;)
    (Шега)
  • 27 механик в сервиз

    4 11 Отговор

    До коментар #17 от "Bliznaka":

    Моята е същата, ремонтирайки я сам, ми излиза доста скъпо!
    Особенно трошат скорости и турбини!
    Бях я надул до към 350к.с. и скапаните ZF се предадоха!
    Турбините са за смяна!Гори масло!Пуши яко, а при газ димна завеса!
    Окачването е твърдо като на каруца!
    Иначе съм голем гъзар особенно на село!
    Ако бяхме преди 2000г. щеха да ме спрат от движение!
    Легна ми на 25 000лв. а не мога и взема и 15 000!
  • 28 onq s konq

    11 8 Отговор
    БМВ са абсолютни майстори на дизела ,но ако някой има намерение да си купува,ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СИ ВЗЕМЕ ПОНЕ 6 ЦИЛИНДРОВ ДВИГАТЕЛ.Неразличим е от бензиновия по звук и ускорение/даже напротив-превъзхожда го/,много по-дълготраен живот има поради по-ниските си обороти но пък по-голям въртящ момент в ниските обороти и е ПОНЕ 40% ПО ИКОНОМИЧЕН ПРИ ЕДНАКВО КАРАНЕ .Не че Примерно Порше и др. фирми нямат добри дизели,но БМВ СА ЗНАЧИТЕЛНО ПО-ЕВТИНИ.
  • 29 Ироничен

    10 2 Отговор

    До коментар #21 от "Мнение":

    Не като твоята Хонда, а като твоята мечта.
    Освен това в БМВ-то е удобно, а в мечтата ти седиш на пейка.
  • 30 Reno twingo

    3 12 Отговор
    BMW suvsem se izlojiha s tazi kola,e te po princip vsichki 7ci sa mnogo zle ama s tazi sa nai dalech ot konkurenciata.Lichno karah takawa a test drive(benzinowa obache)i vuobshte ne mi hareda nito kak vurvi nito kak izglejda.A i kato znam BMW KOLKO sa izdrujliwi prosto tazi kola i da mi q podarqvat ne bih q vzel
  • 31 Тягата

    7 2 Отговор
    Уважение за модела, въпреки че не съм почитател на БМВ. Баварците винаги са били иновативни в турбо двигателите, така че този автомобил може само да допринесе за развитието на индустрията.
  • 32 Ореl

    2 2 Отговор
    V8+7=400 :):):)
  • 33 Лексус

    1 6 Отговор
    Като знам колко масло гори и че след 50хил. Км е за моргата,не благодаря.Като и видя интериора ,все едно гледам кола за 30хил лева .Да не говоря ,че примерно едно рено талисман го бие по комфорт и здравина ,а и френския дизел е поне 15 години напред.В момента японките тойота и хонда са най-добри всеки разбираш малко от коли го казва
  • 34 спецялно за смешниците

    3 1 Отговор
    Няма по добър дизелов двигател от на бмв.Толкова са бързи и надежни.Имам бмв 535д е60 на 340000 и гарантирам че има още много живот в него,определено от към двигате ли бмв си знаят работа-та,проблема е от към електрониката,истината е че имат недостатъци но това не е важно.

    Коментиран от #38

  • 35 AUDI

    1 2 Отговор
    Никога няма да разбера хора ,които си купуват дизелови автомобили за по 100000+!!!!!!!??????? Смисъла на дизела е в икономията...Това нещо при тежък крак ще се сдуха твърде бързо...ПЪЛНО Е С ДИМЯЩИ ,КАТО ЗАПАЛЕНА ГУМА ОТ ТРАКТОР БМВ-ЕТА И ГОЛФОВЕ??? ДИЗЕЛИ!!!!!!!!!!!???????? Разберете че ,когато вдигнеш порцията (пауърбокс) ,без да пипаш налягането на турбината и порцията (чип) ставате като ЛОКОМОТИВИ И Е ОТВРАТ. Престанете да пипате само порцията!!!

    Коментиран от #36

  • 36 хахо

    1 4 Отговор

    До коментар #35 от "AUDI":

    Най-бързият дизелов автомобил=Най-пушещият и цапащ диземобил:))) Парите дето ги пестиш ги даваш за турбо- ако е едно ,дюзи ,помпи ,клапанчета ,йак-скъп акумулатор и накрая караш пушеща печка дето и требват 2 часа да загрее зимата ,но само ако реши да запали штото не е ясно дали штото може да не си оцелил момента
  • 37 BMWUJASIA

    0 3 Отговор
    KVO SPORITE BE
    VIVTE NA PYRWATA SNIMKA KVO TURLO IMA HAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHAAAAAAAAAAHAAAAAAAAHAAAAAAAAAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAHAHAHA
    VAV FRENSKO VEKE GI ZABRANQVAT
  • 38 BMWUJASIA

    0 2 Отговор

    До коментар #34 от "спецялно за смешниците":

    A OT SERWIZA IZLIZAL LI SI
  • 39 jambazina

    1 0 Отговор
    DIESEL POWER!!!!!!
  • 40 Jack Bauer

    2 1 Отговор
    Най-бързия, хахахаааа: https://goo.gl/Xar86q