Last news in Fakti

9 Януари, 2017 11:59 47 688 13

Знаете ли каква е тази кола?

  • nissan-
  • rasheen
Знаете ли каква е тази кола? - 1

Не са малко автомобилните фенове, желаещи да притежават ексклузивен автомобил. Такъв, който да е различен от всички останали и болшинството дори да не знаят за какъв модел става дума.

Един жител на Хонконг е намерил такъв автомобил. При това той не е свръхскъп суперкар, изработен в единична бройка, нито пък е ретро автомобил, появил се на бял свят преди 80 години.

Това си е типичен кросоувър, който е трудно да бъде разпознат. Китаецът дори е сложил надпис на резервното колело гласящ: What is this car? (Каква е тази кола?). Естествено, е премахнал и всички емблеми и надписи от возилото.Знаете ли каква е тази кола?

Истинските фенове на автомобили и по-конкретно тези на японски кросоувъри трудно биха се подвели. Това не е тунингован кросоувър, нито е прототип, а напълно реален сериен модел.

Името му е Nissan Rasheen - един кросоувър, появил се на бял свят през 1994 година. Той се произвежда само за японския пазар и поради тази причина е сравнително неизвестен за останалия свят.

Nissan Rasheen се появява във времена, когато кросоувърите все още не са толкова популярни. Прави се на платформата на Nissan Sunny и се предлага с бензинови двигатели с обем 1.5 л (105 к. с.), 1.8 л (125 к. с.) и 2.0 л (145 к. с.).

Всички версии са с 4х4 задвижване. Дори и в Япония обаче Nissan Rasheen не е особено популярен, но именно този модел подтиква японците към създаването на един от хитовете в бранша Nissan X-Trail.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ссс

    3 5 Отговор
    Срещат се още тези джиплета и в руския Далечен Изток !
    http://www.drom.ru/reviews/nissan/rasheen/118932/
  • 2 Спиро

    5 12 Отговор
    Скоро ще е китайския близък север.

    Коментиран от #3, #5

  • 3 VWandMercedes

    9 5 Отговор

    До коментар #2 от "Спиро":

    По вероятно е китайците да проядът борш и проговорят рашански.
    Не ми харесват постоянните им имперски анексирания но просто китайците нямат шанс.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Morgoth

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "Спиро":

    Китайците вече са правили опит на остров Дамански. След това е можело да се разбере, че там е имало китайци единствено с анализ на състава на почвата. Официалната версия е за използване на реактивна артилерия, конспиративните теории говорят за тест на експериментално оръжие.

    Коментиран от #6

  • 6 спомени

    11 14 Отговор

    До коментар #5 от "Morgoth":

    От тогава бая вода изтече.СССР отиде на майната си ,а Русия си е една бензиностанция с население от около 135 млн. човека.Свърши ли бензина,свършва и бензиностанцията.Китай с 1,4 млр. население и втора икономика в света,десетократно по-голяма от руската ,технологично вече десетки години пред руснаците,с модерна инфраструктура,влакове със скорост 300 км. в час и градове ,които по брой на небостъргачи вече надминаха САЩ.Много скоро ватенките ще учат китайски и ще трябва да се научат да работят.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 знаещият

    17 9 Отговор

    До коментар #6 от "спомени":

    ватенките диктуват положението приятелю
  • 8 добавка

    17 7 Отговор

    До коментар #6 от "спомени":

    учи руски

    Коментиран от #9

  • 9 чебурашка

    9 12 Отговор

    До коментар #8 от "добавка":

    Нали 45 год. учихме руски.Докарахме я до там ,че да учим английски.Да бяхме почнали направо с английския.А това че ватенките са на мода и че от пияндурниците зависи нещо не го вярва дори лилипута от Кремъл.
  • 10 Патето Яки

    4 6 Отговор
    ЗАЗ 968 - Завод автомобилнъй зверей.
  • 11 Гиви син Зураба

    3 2 Отговор
    ЗАЗ Зае.ава Автомобилите на Запад
  • 12 Евлампи

    0 0 Отговор
    Славчев,поздравления.Един път да кажеш,че това е кросоувър а не джип.
  • 13 гост

    0 0 Отговор
    Човешкият ресурс дори няма да е толкова ценен след години. Китай зависи изключително много от износа, ако направят някоя глупост, Ес и Сащ ще им наложат икономически санкции, които ще ги сринат за няколко години