6 Февруари, 2017 05:30 22 562 48

Това е най-бързата Skoda Octavia

  • skoda-
  • octavia-
  • rs-
  • 245
Това е най-бързата Skoda Octavia - 1

По време на предстоящото автомобилно изложение в Женева, чехите ще покажат на живо наточената версия на обновената Octavia. Модификацията ще се нарича Skoda Octavia RS 245 и ще се превърне в най-бързата серийна Octavia за цялата история на модела.

Малко преди публичната премиера от марката разпространиха снимки и информация за RS 245, която ще е налична и като комби, и като лифтбек. Както се вижда от названието, мощността на двулитровия турбодвигател е доведена до 245 конски сили. Максималният въртящ момент също е увеличен от 350 на 370 Нм.Това е най-бързата Skoda Octavia

Всичко това води и до по-добри динамични характеристики. Ускорението от 0 до 100 км/ч на RS 245 е равно на 6.6 секунди, а максималната скорост е 250 км/ч. Модификацията ще може да се избира и с шестстепенна механична трансмисия, и със седемстепенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя.

Още нещо любопитно около новата наточена Octavia е, че тя е снабдена със самоблокиращ се диференциал, клиренсът и снижен с 18 мм, а джантите, обути с нископрофилни високоскоростни гуми, са с размер 19 цола. Продажбите на модификацията ще стартират от месец май, като цените ще са малко по-високи от тези на стандартната Octavia RS.Това е най-бързата Skoda Octavia


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гощо

    6 4 Отговор
    Е ми добре!!!!!
  • 2 The real BMW

    13 69 Отговор
    Абе хубава е ,но има голям недостатък не е BMW.Няма същата здравина,комфорт,бързина,стил,класа,красота,спортен характер,елегантност и дух.

    Коментиран от #7, #9, #20

  • 3 Симеон Тасев

    54 17 Отговор
    Хубава е , има голямо приимущество пред BMW. Истинска Шкода здрава,комфортна,бърза,стил,класа,красота,спортен характер,елегантност и дух.

    Коментиран от #4

  • 4 бай Киро

    36 2 Отговор

    До коментар #3 от "Симеон Тасев":

    Преимуществото е цената!
  • 5 The real BMW

    6 28 Отговор
    Мончо ти добре ли си?Само евентуално може да е по евтина от БМВ иначе друго преимущество няма.Джантите ми харесват иначе нищо друго.ВАГ конфекция.С подобна броня като на Пасат.
  • 6 гостенин

    13 8 Отговор
    Те и джантите са копи от Алфа! Това е класиката на италианците, така наречената "Телефонна шайба"! Никаква индивидуалност вече в новите модели автомобили!
  • 7 onq s konq

    8 32 Отговор

    До коментар #2 от "The real BMW":

    Абсолютно прав си!С тези умрели 240 коня и предно предаване изобщо не може да ми се опре на бавареца нищо че е дизел!!!А относно отвратителната и визия просто нямам думи!!! Отгоре на всичко са и сложили възможно най-скъпите гуми!!!

    Коментиран от #11, #28, #30, #33

  • 8 Мsux

    5 7 Отговор
    Мен пък ми е грозна, преди тоя фейслифт беше доста по-добре.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 СМЕХ

    20 3 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Много си е добра колата.Какъвто и баварец да караш ,не може да го сравниш с чисто новата Шкода.Сигурно и на старта ще те скъса с тези 245к.с.Ако си и слаб шофьор ,като повечето водачи на БМВ,то тогава наистина Шкодата ще те направи за смях.То само с писане по форумите не става.Трябва и да умееш да караш.В Тубата има клипове на собствениците на БМВ и дивотиите ,които правят.На Шкода не съм виждал.

    Коментиран от #14

  • 12 ba4kator

    8 3 Отговор
    Сигурно всички коментиращи можем да си мечтаем за такава шкода :Д:Д Иначе "мне не стаа" хахаха

    Коментиран от #13, #15

  • 13 The real BMW

    5 15 Отговор

    До коментар #12 от "ba4kator":

    Пич закакво ми е да си мечтая за такава шкода.Та аз карам БМВ!Чесно казано не ми трябва нищо друго.

    Коментиран от #22

  • 14 илиян

    10 12 Отговор

    До коментар #11 от "СМЕХ":

    Само един пример от ежедневието: Карам Шкода Октавия 3 184 коня дизел която много ми харесва , и е служебна. Пътувам всяка сутрин от Плевен до Бяла и почти всяка сутрин ме настига БМВ 320д около 2006 година , и ме изпреварва , мъчил съм се по всякакъв начин да го настигна , е не мога! В завоите влиза с доста по висока скорост от тази с която аз мога да вляза , и спира доста добре. Това се случва вече около една година , преди месец (когато валеше сняг) го срещнах на Лукойла на Бяла и го заговорих той каза , че е 163 коня. Явно породата е друга.

    Коментиран от #17

  • 15 SubaruVarna

    5 5 Отговор

    До коментар #12 от "ba4kator":

    Всичко хубаво - само цените не са!
    Няма как за 2 литрова Skoda да искаш 65 000 лв. А цената ще подобна.

    И като гледам 2 литровите турбо бензин мотори на Фолкваген Груп
    всички са около 65 000 лв. приблизително.

    А за комфорт и Октавия да ми говорят някои е пълен смях!

    Знаете ли че Октавия и Голф са на абсолютно една и съща платформа??????

    Коментиран от #27

  • 16 А група

    4 9 Отговор
    Абе вие чувате ли се, кой може да сравни Skoda s BMW това е абсолютен смях. Къде изобщо Skoda присъства в класации на "Стил, класа, лукс, спортен характер" и други глупости. Това могат да го твърдят хора които гледат клипове в Нета на "BMW-та" и нямат грам база за сравнение. Чул от някъде, че някакъв пич е правил глупости с която и да е марка и край "за нищо не става" смешна работа.
  • 17 Egsmbnsptr

    14 3 Отговор

    До коментар #14 от "илиян":

    Искам да отговоря на лицето, което очевидно е излъгало в своя коментар за Ок3 и 184-те коня. Мой човек 184 коня са само РС-ките. Служебна РС-ка ??? Айде нема нужда. Леко си се изсилил с небивалиците, не можеш да сравняваш спортния клас на един модел дори бил той и Шкода с стоковото бмв. Другия път малко повече се напъни, като ги пишеш небивалиците. А че може да те изпревари и трактор, то е друг въпрос.

    Коментиран от #18, #21

  • 18 гостенин

    2 7 Отговор

    До коментар #17 от "Egsmbnsptr":

    Алоо компетентния как прецени, че няма такива служебни, не всички са баничарки и базови модели, явно при вас е градски транспорт, но не се излагай има ужасно много "High Standrat Companies".
  • 19 Шкода Ауто

    5 0 Отговор
    От април 2016 има по два модела Октавия и Супърб 2.0 тди със 150

    и Октавия 2016 2.0 л. Турбо дизел 184 коня със задължителен ад блуе резервоар поради невъзможност да изпълни Евро 6 без ад блуе.


    Новите Октавия РС за момента са само турбо бензин 220 коня и от юни 2017 и спец.версия със 245 коня.
  • 20 лично проверил

    8 4 Отговор

    До коментар #2 от "The real BMW":

    Разликата е в каква кола си карал до сега, нова Шкода или 30 годишно BMW! Шкода отдавна не отстъпва по параметри от BMW когато са от един клас. Единствено цената е в "полза" на бавареца.
  • 21 илиян

    3 4 Отговор

    До коментар #17 от "Egsmbnsptr":

    Не знам от къде си , но като ме обвиняваш в лъжа , от понеделник до петък в интервала от 7:30 до около 9:00 съм на пътя Плевен - Бяла , ще направим среща където поискаш! Да видиш дали няма!!! Н.......к

    Коментиран от #23

  • 22 бацето

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "The real BMW":

    Баце честно да си говорим мюнхенската ти кочина реално струва поне 10 пъти по малко от тази шкодичка
  • 23 Egsmbnsptr

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "илиян":

    ОК, признавам че не знаех за стокова О3 184 конски сили ! Не знам твоята служебна каква е, всъщност не ме и интересува, но факт е, че е леко смешно, да не казвам тъпо да сравняваш спортния вариант на дадена марка, с обикновения заводски на друга.

    Коментиран от #24

  • 24 илиян

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Egsmbnsptr":

    Аз нищо не сравнявам , ясно съм написал , че давам пример , и обяснявам случката!
  • 25 ГрафДракула

    3 7 Отговор
    Имам тунингована Дачия. Пътувам редовно във северозападнАЛа бг., като и Шкоди и БМВ ми дишат прахта.

    Коментиран от #26

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ba4kator

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "SubaruVarna":

    Возих се в едно такси, октавия от 2005-2006г. Колата минаваше през легнали полицай със 60км/ч., като от окачването се чуваше минимален шум, а в купето нямаше нито тракане нито скърцане. От тогава мнението ми за комфорта на октавиите се промени.
  • 28 татаратата

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Сега разбрахме, че оня с коня е същото, като оня с БМВ-то. А в България най-много си обичат коня лилавите сънародници.
  • 29 S500

    4 5 Отговор
    10 годишната ми S класа е много повече кола от това ...
  • 30 Някой

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Пич, ще ти предложа нещо.
    Карам Шкода Октавия ела да се поразходим по някой от проходите на Стара Планина (Беклемето, Шипка.....) или да покараме от Асеновград до Пампорово, да видим колко пуши БМВ-ти и какъв шофьор си.
    Навит ли си?
  • 31 mtv

    3 3 Отговор
    Аз пък се прецаках,купих си Октавия 1.6 за икономия,по малък разход и данък,но след няколко месеца се разхлопа окачването!!От вътре таблото прескърцваот евтината и твърда пластмаса! С голям зор и на загуба я продадох... На половината от нейната цена си купих много запазена и сиромакшка Ланчия Капа 155коня без АГУ.Кой каквото ще да казва нямам думи просторна и бегачка!!От същия клас БМВ 5-ца 150к.с ги издухвам с кеф!!
  • 32 Питър пан

    1 3 Отговор
    Това не е най-бързата шкода това е нещо по бавно от моята опел астра дори имам и оборотен автомобил той също е по-бърз голф е
  • 33 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Карай си нафтовата бръкма и не коментирай нови коли с динамичен пакет,разбира се бензин,100 октана!

    Коментиран от #36

  • 34 Грую

    7 1 Отговор
    БМВ-то е спортната кола на бедните гъзари.

    Коментиран от #38

  • 35 Коко

    8 1 Отговор
    Дяца покараите 2-30 годинки и тогава ръсете мозък.Не всичко е състезание и комплексарщина.Хайде утре дайте път на накой дядо и, ако пак не ви стане гот то тогава нищо не става от Вас
  • 36 митко

    5 3 Отговор

    До коментар #33 от "Гост":

    за разлика от прословутото BMW октавията се кара целогошно

    Коментиран от #37

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Пауъра

    1 2 Отговор

    До коментар #34 от "Грую":

    БМВ-то е нещо което никога няма да имаш така,че може само да завиждаш и да зеленееш от яд.
  • 39 Сап

    3 3 Отговор
    Тука има ненормални май как ще ми сравнявате шкода с BMW ?

    Коментиран от #40, #41

  • 40 123

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от "Сап":

    И аз това не мога да разбера. Това са несравними автомобили. Предполагам, че тази Шкодичка ще дойде на около 60 000 лева. БМВ с подобни параметри няма да е по-малко от 120 000, защото като гледам габаритите аналогът е 5-та серия. Сигурно технологично БМВ е малко по-напред от Шкодата, но всичко останало е в полза на чеха. По-голям багажник, по-широко купе, особено на задния ред седалки, по-малка обезценка след 3-4 години ползване, по-ниски застраховки и данъци - ако е N1, по-ниска стойност на поддръжката.
  • 41 123

    3 1 Отговор

    До коментар #39 от "Сап":

    Всъщност, не мога да разбера от къде се взеха тъпите сравнения с БМВ.
    Ако имам 120 000 за нова кола, едва ли ще ги дам за БМВ. Много по-добре е Мерцедес, а пък и други премиум марки има.
  • 42 onq s golfa

    1 3 Отговор
    Кво му се прехласвате на тоа Гоуф...?
  • 43 Смешни сте

    1 0 Отговор
    Не е гоуф , а е голф.
  • 44 Смешни сте

    1 0 Отговор
    Не е гоуф , а е голф . Не е кво , а е какво . Не е тоя , а е този. Ох, колко много грешки имаш.
  • 45 Смешни сте

    1 0 Отговор
    Ей,Пауъра ,аз мога да си купя една octavia и да не ме интересува за BMW.
  • 46 Смешни сте

    1 0 Отговор
    Кой започна да сравнява Skoda с BMW . Не мога да разбера защо. Skoda - та е съвсем различно нещо от едно BMW.
  • 47 Грую

    0 1 Отговор
    Аз тва за бедните гъзари и БМВ-тата го казах от собствен опит - 2000г., като бях на 30г. беден и съдран гъзар - и естествено си купих тройка - акула...мега жестока машина в интерес на истината, супер здрава акулка излезе...но успях, като се погледнах отстрани след 10г., да анализирам философията на бедния гъзар..сега вече като по-богат гъзар, бих си купил Порше, Камаро, Мустанг, ...в краен случай, като признак на ниска култура - едно АМГ.
  • 48 Aduxus

    1 0 Отговор
    Дизел или бензин ще изберете за тази octavia ? Аз бих избрал дизел.