Last news in Fakti

30 Юни, 2007 14:13 2 672 0

Заместител

  • bmw-
  • bmw x5-
  • bmw x5 m sportpaket

Отсъствието на M-модификация в гамата на бестселъра Х5 отдавна тормози почитателите на BMW. По данни на самата компания близо 90 на сто от продадените до този момент всъдеходи са били поръчани в изпалнение Sport. Ето защо в Мюнхен взеха решение да пуснат на пазара версия на най-мощния Х5 с 4.8-литров V-образен осмак с името M Sportpaket. Тя едва ли ще успее да замени истински звяр с магическата буква в “заглавието”, но поне прави стъпка в тази посока.

BMW X5 M Sportpaket се различава доста във визуален план от стандартния модел. Новият спортен всъдеход се екипира с 19-цолови джанти, спортно окачване, модифициран аеродинамичен пакет, спортни седалки, рамка от матиран алуминий около страничните стъкла, полирани покривни релси и кожен спортен волан. Клиентите, които искат да персонифицират допълнително Х-петицата си, ще могат да си я поръчат и с 20-цолови джанти.

Моделът ще се предлага в шест цвята - Алпийско бяло, Черен сапфир, Въглеродно черно, Монакско синьо, Космическо сиво и Титаниево сребристо. Коженият салон също предлага разнообразие от окраски - черно, сиво, бежово или кафяво. Дървените декорации от тъмен кестен са включени в стандартното оборудване, но при желание на клиента могат да бъдат заместени от полиран алуминий, тъмен бамбук или светла топола без доплащане.

Двигателят на BMW X5 M Sportpaket е с ходов обем 4 799 см3. Благодарение на системите за променливо газоразпределение мощността достига 355 к.с. Те са съвсем достатъчни за ускорение от място до 100 км/ч за 6.5 секунди и максимална скорост от 241 км/ч. От BMW обаче натъртват повече върху факта, че въпреки вихрената динамика средният разход на гориво остава в рамките на 12.5 литра на 100 км, а емисиите на вредни вещества в атмосферата не надхвърлят 299 г/километър - по-добри показатели, отколкото при основните съперници Porsche Cayenne и Audi Q7.

Новият BMW X5 M Sportpaket обогатява гамата на модела в момент, когато той и без друго се радва на сериозни пазарни успехи. Продажбите на всъдехода надхвърлят чувствително първоначалните очаквания на баварската марка. Търсенето е толкова голямо, че продукцията до края на годината вече е продадена “на зелено”. Трилитровата дизелова модификация продължава да бъде най-търсена с над 90% от поръчките.

В Германия М-пакетът за най-наточената модификация на Х-петицата струва 4 840 евро. При основна цена от 68 700 евро за версията 4.8i цялото удоволствие излиза 73 540 евро. Малко по-късно през годината специалният пакет ще стане достъпен и за избралите по-скромен вариант на BMW X5 с трилитров бензинов или дизелов двигател. Те обаче ще трябва да се бръкнат по-дълбоко, ако искат буквичката М в името на колата си. За тях комплектът от подобрения ще струва 6 350 евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА