Last news in Fakti

4 Април, 2017 10:39 3 217 2

Акционер на Daimler поиска да ходи гол на общото събрание

  • daimler-
  • общо събрание-
  • вилм дидрих мюлер
Акционер на Daimler поиска да ходи гол на общото събрание - 1

Тазгодишното общо събрание на акционерите на Daimler AG едва не бе провалено от участник, който поискал да ходи гол по време на мероприятието, съобщава Bloomberg. Вилм Дидрих Мюлер дръпнал критична реч на директорския борд, задето не му било позволено да решава бъдещето на концерна "по организъм".

Мюлер, известен с дебелашките си шеги от общи събрания на компании, акции в които притежава, използвал полагащото му се време зад микрофона, се оплакал от забраната да участва в събитието дибидюс. В отговор Манфред Бишоф, един от висшите мениджъри на Daimler, благодарил на зевзека, че все пак не се е появил на подиума без дрехи.

Акционер на Daimler поиска да ходи гол на общото събрание
Вилм Дидрих Мюлер

Правилата, по които се повеждат годишните общи събрания на немските компании, позволяват на всеки акционер да задава въпроси на ръководството. Тази възможност често се използва за обсъждане на въпроси, които нямат нищо общо с бизнеса. По време на куриозната случка с акционера-ексхибиционист на мероприятието на Daimler AG в берлинския център CityCube са присъствали около 6 000 души.

Bloomberg припомня, че на общото събрание на германския автомобилен гигант миналата година двама акционери са се сбили не на шега за допълнителни наденички пред бюфета, отклонявайки напълно вниманието от доклада за отличните финансови резултати на концерна. Конфликтът бил решен едва след като на място пристигнала полиция.

Според немските медии Вилм Дидрих Мюлер посещава стотици общи събрания на компании, в които е акционер. Миналата година 61-годишен предприемач от Нюшател, недалеч от Вилхелмсхафен, се опитал да убеди управителния съвет на компания за алкохол да започне производство на лубриканти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Като на кон адски голям

    3 1 Отговор
    Ще ходи гол като няма кой да го плюска. Ще се надява някой да му разтрива ушите
  • 2 БАТЕ ЖОРО

    0 0 Отговор
    щом акционерите са с немски имена е бял кахър, па макар и да са откачалки