Last news in Fakti

17 Април, 2017 13:29, обновена 17 Април, 2017 13:39 47 087 11

Уникална суперкола гасне на паркинг в Беларус

  • k-1-
  • attack-
  • паркинг-
  • минск-
  • беларус
Уникална суперкола гасне на паркинг в Беларус - 1

Ценен суперавтомобил, от който са произведени едва 33 екземпляра, вехне под открито небе на паркинг пред един от големите хотели в беларуската столица Минск. Червеният K-1 Attack Roadster стои там от пет години и се крие от природните стихии под брезентово покривало, от което отдавна са останали само купчина парцали.

Уникална суперкола гасне на паркинг в Беларус

K-1 Attack е единствената суперкола от Словакия. Представена е през 2002 г. след повече от десетилетие разработка. Има каросерия от въглеродни нишки, благодарение на които тежи под 1 тон.

Уникална суперкола гасне на паркинг в Беларус

Четириметровият Attack се оборудва с шестцилиндров двигател от Ford Mondeo ST с мощност 242 к.с. и шестстепенна механична трансмисия. Ускорението до 100 отнема 5 секунди, а максималната скорост е ограничена на 250 км/ч.

Уникална суперкола гасне на паркинг в Беларус

Днес K-1 Attack се оценява на €100 0000. Любопитното е, че беларуският собственик на словашката суперкола плаща редовно таксите за паркинг и вече е похарчил над $1 000 за престоя пред хотела.

Уникална суперкола гасне на паркинг в Беларус

Уникална суперкола гасне на паркинг в Беларус

Уникална суперкола гасне на паркинг в Беларус


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    28 7 Отговор
    Стига сте писали глупости. Реалната цена е много под един милион, даже е и под сто хиляди евро. За справка в mobile.de се продава една-единствена бройка за 64.950 евро.
  • 2 Ярослав Станчев

    31 29 Отговор
    Уникална супер кола? Кошник направен с подръчни средства и с двигател от Форд Мондео
  • 3 Терцел

    46 10 Отговор
    Разбрал е че ладата е (по-добра), и затова не я кара.
  • 4 Чичу Ади

    36 14 Отговор
    Като гледам формата на колата и като чета за габаритите ѝ стигам до извода, че не само двигателя е от Форд. Това си е чист Форд Пума с по-голяма следа и нови ламарини(карбонови). Егаси суперспортния автомобил с 240к.с. Вярно с това тегло ще бяга по светофарите, но един Голф 2 с двигател от четворка R32 със същите коне едва ли ще му се даде лесно, а сватбата едва ли ще струва повече от 5К ойро....
  • 5 Lexus

    11 8 Отговор
    Да но тази е оценена на толкова, защото е запазена депе карана много от колкото тази в Mobile.de направи си извод приятелю "гост"

    Коментиран от #7

  • 6 ЛУД ИДИОТ

    12 8 Отговор
    ...Иии..Това суперавтомобил ли е?!Аре моля ти се...
  • 7 Драйвър

    9 3 Отговор

    До коментар #5 от "Lexus":

    Тази кола стои от две години на ОТКРИТ паркинг завита с някакъв парцал изложена на "мекия" Беларуски климат и със сигурност е в по лошо състояние от автомобил на повече километри но добре поддържан!Ако за теб само изминатите километри са критерии за състоянието на един автомобил,по добре остави баща ти да ти купува коли защото ти явно не разбираш от автомобили,никът ти го доказва !
  • 8 Методи

    19 8 Отговор
    Евала на Словаците!Не голяма бивша соц. държава и са направили "супер автомобил",а и са продали 33 бройки!За сравнение Руската "супер кола" Маруся успяха да продадат едва 13 автомобила,затова респект за словашките инженери,жалко ,че тази всъщност спортна кола е изоставена на паркинг вместо всеки уикенд да радва собственика си на някоя писта.
  • 9 Бат Петьо

    11 8 Отговор
    Supercar с 240 коня 😂😂😂
  • 10 Разбирач

    8 5 Отговор
    Ако действително е оценена на 1 000 000, определено е супер кола, независимо от мощността и компонентите :-)
  • 11 Кобрата

    5 0 Отговор
    Хубаво, че собственикът си плаща таксите за престоя, ами поне да ходи да я препалва и да я поразкарва от време на време...
    Ясно е, че щом е оставил кола за 100 000 евро да стои на паркинг и не я е пипал 5 години, значи парите не са му проблем и най-вероятно е милионер...