Last news in Fakti

26 Април, 2017 05:30 34 123 41

Opel измина 2111 км с един резервоар

  • opel-
  • insignia-
  • рекорд
Opel измина 2111 км с един резервоар - 1

Автомобил Opel Insignia от предишното поколение на модела, успя да измине разстоянието от Швейцарските Алпи до Северно море и обратно само с един резервоар с гориво.

Разстоянието е точно 2 111 километра, а средният разход, отчетен при изминаване на разстоянието, е 3.43 литра на 100 км. Зад волана на автомобила беше бившият пилот на Airbus Феликс Еголф.

Пътешествието на Феликс е разбито на няколко етапа. Той стартира от Люцерн и завърши първия етап в централата на марката в Рюселсхайм. Измереният среден разход по време на първия етап е 3.2 на 100.Opel измина 2111 км с един резервоар

След това маршрутът бе през Мюнстер до град Куксхафен на Северно море. Обратният път беше през Хановер и Сан Гален, а финалната точка беше Цюрих. Цялото пътуване отне на Феликс два дни.

Insignia-та на Еголф разполага с 1.6-литров дизелов двигател ecoFLEX, който е с мощност 136 конски сили. Максималният въртящ момент е 320 Нм. Гумите са с понижено съпротивление, а официалният разход, който дават от компанията е 3.9 литра на 100 км.

Световният рекорд обаче все още се държи от Volkswagen Passat, който измина разстоянието от 2 600 километра със 73 литра нафта. VW-то бе оборудвано с TDI мотор с мощност 140 конски сили.Opel измина 2111 км с един резервоар


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кифтек

    23 45 Отговор
    скорост 76км/ч се вижда на таблото

    моя vw с тази скорост харчи 6/100 газ, в пари това са 5 лева от марешки газ
    тоя опел харчи 7лева
  • 2 гого

    24 51 Отговор
    Това което показват е на терен равен като тепсия, я да ги пусна по баирите из балканите да видя как след 400 км ще клечат някъде за гориво.... Немски смешковци.

    Коментиран от #33

  • 3 НЕЗАВИСИМ

    23 70 Отговор
    ГАДЕН АВТОМОБИЛ!

    ДИЗЕЛ!

    ТРАКТОРИСТИ!

    ПЛАСТМАСОВА МОРГА!

    Коментиран от #16

  • 4 German cars

    54 16 Отговор
    Добра машина. Класи над ония димящ дарак пасата
  • 5 Пасат

    26 12 Отговор
    Преди да говорите за мен, МОЛЯ, прочетете статията до край 😁 Ай, че имам да мина още 600 км.
  • 6 dynamo

    12 31 Отговор
    Стига ДВГ! Само електричество.73 км /ч е нереална скорост за автомагистрала. Аз по надолнище и до 0.8 л/100 км разход давам. Глупави опити и експерименти.

    Коментиран от #8, #30, #35

  • 7 мдам

    23 2 Отговор
    при тази средна скорост е съвсем нормално да се постигне този резултат. Въпроса е че никой не кара с такава. +1л отгоре заради качествените горива в БГ. И то пак става 6-7л/100км
  • 8 хайл

    20 5 Отговор

    До коментар #6 от "dynamo":

    Само дето с електричество ще пътуваш 4 дена същите километри,щото при електричките няма тубичка с гориво като ти свърши тока
  • 9 onq s konq

    6 25 Отговор
    пфффф 2 дни с мойто беенвето 200 коня наспивам се тръгвам и за сънчо съм се върнал

    Коментиран от #23

  • 10 ШАРАН БГ

    15 4 Отговор
    Коментарът на " гого " е много точен. Само " Балканите " да е с главна буква !! Ами пътищата.....? Оле-мале, ако са като нашите "Хемус" или "Тракия".... Да не говорим за онези от ПЪРВА КЛАСА, които искат винетки от 100 лева годишно и по 50 -100 лева пътен данък / Той данъка на нас ни е за десерт - бяха обещали да го премахнат ! Лъжливите овчарчета..... !
  • 11 Ловеца на поршета

    10 32 Отговор
    Тези смешни нафтови двигателчета с този обем и тези конски сили като на косачка са убийци на страста от шофирането! Един истински автомобилен двигател трябва да е бензинов и обема да е поне три литра, защото в противен случай човек докато шофира рискува да умре от скука!

    Коментиран от #25, #37

  • 12 ЯК КАРАЧ

    10 15 Отговор
    Това са някакви жалки опити да се рекламират съвременните дизели, които са вече на изживяване от инвестиционна гледна точка- тъй като за в бъдеще не се инвестира повече в тяхното доусъвършенстване, просто трябва да се продадат максимално бройки за да се върнат похарчените вече пари по технологичното обновление на най-последното поколение дизели.... Хората вече забраниха в Норвегия дизелите след 2017г май беше, след 2020 спират всички ДВГ, дизеловия ДВГ за автомобили вече е пътник отвсякъде.....

    Коментиран от #22

  • 13 ПЕЧ

    4 6 Отговор
    А ТОЛКОВА МОЖЕ ДА ИЗГОРИТЕ САМО ПО ОБХОДНИА ПЪТ НА ВИТИНА.ЗА ВАШЕ ДОБРО СЕГА ПАК ОТ ТАМ ВИ ПРЕКАРВАТ.ГРИЖАТ СЕ И МИСЛЯТ ЗА ВАС ДА ВИ Е ХУБАВО И ПИЧОВСКО. ЗА ТОВА ВЕЧЕ ТОЛКОЗ ВРЕМЕ ОТ МАЛКИ РЕМОНТИ СТАНАХА ГИГАНТСКИ ЗА ГИГАНТСКИ ПАРИ РАЗБИРА СЕ.
  • 14 ZzЗ

    40 5 Отговор
    Защо се хванахте за средната скорост?Теста не е провеждан само по аутобан,има и населени места,нормално е да е такъв.Човека е искал да кара икономично,най-икономичното каране е с 90-100 км/час,през населените места като е свалял скоростта,нормално накрая да покаже 76 км/час средна скорост.Подтижението си е повече от добро дори,но на Бай Ганьо му дай да хули и да смята,газчицата му колко му спестява.простият българин,не признава нищо,щом по аутобана не е вдигнал 200,колкото на брачед му гти-то чипосано от преди 20 години...

    Коментиран от #24, #26

  • 15 filo

    8 5 Отговор
    Само не разбрах каква новина е произвела тази статия. Дизел има смисъл да караш само ако въртиш над 25000 км. годишно, другото са локуми.

    Коментиран от #17

  • 16 Ироничен

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "НЕЗАВИСИМ":

    Хубаво си се кръстил. От твоето мнение нищо не зависи.
  • 17 Скептик

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "filo":

    Да де, някои по толкова караме.
  • 18 Баджанака

    2 10 Отговор
    76км/ч. на 6-та скорост.....
  • 19 гн Хокинг

    1 1 Отговор
    Колата с автоматични скорости ли е ?
  • 20 Срам ме е

    13 10 Отговор
    ... карам Ситроен Саксо 1.1 на газ ! И -да- много ме е срам КАТО СПРА НА БЕНЗИНОСТАНЦИЯТА и около мен сопственици на ДиБове и БеЕнВета по 200-300 коня и като земята да броят едни пачки - по 50 по 100 по 200 Лева !!! Пък аз вадя 10-12 лева и карам цяла седмица ! Да !!! Наистина много ме е срам !! Направо съм си комплексиран значи ! Кък тъй аз будалата ще помагам със дребни пари на ШЕЛ , а тарикатите с големите кораби шъ замяргат касиерката със стотици левове !!!

    Коментиран от #27, #28

  • 21 гост

    8 2 Отговор
    Доста висока средна скорост. Нормалната е към 45-50км/ч, този явно не е падал под 90-100км, а аз съм падал със стап дизел-комънрейл на 3,8л без каквито и да е доработки, само с цел икономично каране.
  • 22 гост

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "ЯК КАРАЧ":

    Всеки един съвремемнен дизел в кола среден клас при константна скорост и с много плавно ускорение може да постигне стойности от под 4л. Най-икономични са си 4ц. комън-рейл в хечбек или седан. Добро постижение е, но не е нещо извънмерно и нетипично при тези обстоятелства. В нормални експлоатационни условия тази кола няма да даде по-малко от 5-6л. или колкото другите коли, но само гумите с ниско съпротивление струват повече от спестеното гориво.
  • 23 оня с динозавъра

    2 6 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Тоя кон пак с неговото изгнило и издухано БМВ. Защо не кажеш, колко ти гори, а ? Като настъпиш леко газта и в резервоара ти става водовъртеж. На всяка бензиностанция спираш да пълниш резервоара. Сега да не вземеш да ми говориш за някакъв разход от 5/100? Само не ме убеждавай, че точно БМВ има такъв разход. За други автомобили съм съгласен, защото моята ми е падала и на 4/100 при скорост окоро 110-120 км. на 6-та предавка. Няма да споменавам нито, каква марка е нито, какъв модел е нито, с какъв двигател е, за да не правя реклама и да не възникват спорове, защото нямам желание за това. Не навивам никого да купува като моята нито я продавам.

    Коментиран от #29

  • 24 DBS

    10 1 Отговор

    До коментар #14 от "ZzЗ":

    Точно казано.Дай да ги плюем тия "немски смешковци".Идеята му е била икономия.Когато се кара с цел икономия може и под заводските данни да се слезе.Тази "новина " е стара,преди време имаше и Passat 1.6 TDI с подобно постижение (даже мисля че км с един резервоар бяха над 2400).Даже и в България имаше състезание за икономичност с Renault и имаше резулати под 4(над 10 год).Top Gear имат подобни...
    Ама ние нали всичко си знаем,та другите са смешници.
  • 25 Ламбо

    6 10 Отговор

    До коментар #11 от "Ловеца на поршета":

    Aбсолютно прав си. Тези смешни тракащи псевдо моторчета наистина може да ти докарат Алцхаймер.Човек докато пътува, може да забрави накъде е тръгнал или да го обхванат самоубийствени мисли от скуката.Това са автомобилчета за пресметливи прагматици, които трудно заспиват нощем при мисълта , че са дали десет евро повече за гориво. СКУКААААААААА.
  • 26 Ламбо

    6 4 Отговор

    До коментар #14 от "ZzЗ":

    Колега , има различни хора с различни страсти за автомобилите. На мен например не ми харесва дизел и още по-малко , ако е маломощен. Сега да кажа ли за форумците че са такива и онакива , само защото имат различно мнение?
  • 27 Ламбо

    7 3 Отговор

    До коментар #20 от "Срам ме е":

    Ако станеш богат човек , пак ли ще караш Саксо?
  • 28 Da Da

    5 3 Отговор

    До коментар #20 от "Срам ме е":

    Също ги е срам като дават 100 бона за лимузина а ти 1 за счупено Саксо.
    Също ги е срам като ядат пържоли а ти ядеш огризки от казана без пари.
    Също ги е срам като вечерта си лягат с манекенка а ти с касичката със стотинките.

    Всъщност нали затова служат парите да ги харчиш, който колкото има толкова харчи.
  • 29 onq s konq

    2 8 Отговор

    До коментар #23 от "оня с динозавъра":

    чшшшш кой ти гледа разхода баровците със сигурност не ни интересува макар че един път кат си идвах от село заредих за 20 лева и като си погледнах после резервоара той пълен как стана не знам тва е беенве все пак
  • 30 ГОСТ

    1 4 Отговор

    До коментар #6 от "dynamo":

    Ако по нанадолнище имаш разход над 0.0 л/100км значи колата ти не е в ред или е произведена преди 1980 година
  • 31 разбирачи

    10 0 Отговор
    76км/ч е средната скорост а не моментна.Разбирачи!!!
  • 32 Shmeker

    2 0 Отговор
    В Хановер е ходил заради гумите, които са Континентал.
  • 33 Shmeker

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "гого":

    Дизел 320 Нм баирите не могат да го трогнат изобщо.
    Явно не си карал.
  • 34 номер 13

    5 0 Отговор
    Карам същата кошница с климатик ми дава 4/100 нормално каране 90/100
  • 35 Shmeker

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "dynamo":

    Към момента бих карал ел. кола само ако има монтиран ДВГ да зарежда батериите, че да мога да се прибера у нас.
  • 36 Лява резба на десна гума

    6 1 Отговор
    И ко аз на Владимировеца като му сложа една кофа нафта цял ден са разкарвам!!!!
  • 37 Алфа Ромео

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ловеца на поршета":

    Колата едва ли ще е толкова мъртва колкото си мислиш, прочете ли колко нютонметра развива двигателя, ако знаеш изобщо какво означава това.....

    Коментиран от #38, #39

  • 38 Ловеца на поршета

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Алфа Ромео":

    Абе то по твоята желязна логика ако ставало само с нютон метри то и един ТИР с 400 кс. има 2600 Нм максимален въртящ момент.

    Коментиран от #40

  • 39 Ламбо

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Алфа Ромео":

    Обясни ако обичаш за какво става дума.
  • 40 ГОСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Ловеца на поршета":

    Бих ти препоръчал да се ограмотиш малко - какво са предавателни съотношения, крива на въртящия момент, връзка между нютонметри, обороти и конски сили.

    Абе изобщо да спреш да пишеш глупости!

    Коментиран от #41

  • 41 Ловеца на поршета

    0 2 Отговор

    До коментар #40 от "ГОСТ":

    Като те гледам май ти в техникума по автотранспорт си се ограмотил. Аз знам каква е връзката между Нм., обороти и кс. , но ти дали знаеш! Или твоята работа е : видяла жабата че подковават коня и тя си дигнала краката!