Last news in Fakti

27 Април, 2017 05:30 20 303 9

Jeep-ът, който не бе допуснат до конвейера

  • jeep-
  • hurricane
Jeep-ът, който не бе допуснат до конвейера - 1

През 2005 година jeep вади една свръхинтересна концепция на всъдеход, който според създателите му е най-проходимия сред проходимите. Колата е технологично доста по-различна от конвенционалните.

Разполага с четири управляеми колела, като всяко едно от колелата може да се управлява независимо от останалите. Другото много странно технологично решение е наличието на два мотора Hemi V8.Jeep-ът, който не бе допуснат до конвейера

Всеки от агрегатите е с работен обем 5.7 литра. Системната мощност на двата двигателя е 670 конски сили, а максималният въртящ момент - 1000 Нм. Двигателите са снабдени и със система, която изключва ненужните към момента цилиндри.

Тази разработка се нарича Jeep Hurricane и впечатлява с още куп новости за времето си, но така и не е допусната до серийно производство, въпреки че според специалистите от Jeep, именно Hurricane е можел да преобърне изцяло представите ни за високопроходим автомобил.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    22 9 Отговор
    Нормално е да не влезе в производство,загледайте се това са две предни половини на Jeep CJ7 заварени една за друга,а и два двигателя Hemi V8 са много тежки и едва ли щеше да е проходимо.Тази концепция е подходяща само за шоу автомобил(какъвто е и този) и няма реално приложение по пътищата и извън тях.
  • 2 незнайко

    11 4 Отговор
    Ако не е с тези приумици за въртящите се колела, е с красив дизайн. Защо не са го пуснали като обикновен, с един двигател ?
  • 3 АСК

    10 4 Отговор
    Тази концепция наистина е интересна, но е истински кошмар от към техническо решение.

    Как ще накараш един диференциал да върти лявата гума напред, а дясната назад за да осъществиш това завиване на място и същевременно да извършва стандартната си функция да компенсира разликата в пътя между лява и дясна гума в завой.

    Единствената възможност за мен е в много сложна приводна кутия, която е събрала всичко във себе си(скоростна, раздатъчна кутии и 3бр. диференциали) и всяко клело да получава директно задвижване от нея, а това води до кошмарна маса и цена

    Това с двата двигателя за мен е търсене на решение на въртенето на място.

    За мен единствено реално осъществимо подобно нещо на нормална цена е на базата електродвигатели монтирани във всяко колело, вече има такива при електромобилите

    Коментиран от #4, #8

  • 4 КИРИЛИЦА

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "АСК":

    "Е те такова животно нема!!!" казал шопа като видел жирафа. Готово направено нещо дето ви върви, ти сядаш да разсъждаваш защо не може да бъде направено - какъв е смисъла?
    Ето хорицата как си карат "невъзможната" джипка :)

    https://www.youtube.com/watch?v=I5_sHqKIlMI

    Коментиран от #6

  • 5 Jack Bauer

    4 2 Отговор
    Много от проблемите които са описани в коментарите преди мен могат да се решат елегантно като се направи с електрическо задвижване - високо тегло на двата двигателя, сложни и тежки скоростни кутии, много и пак тежки диференциали.
  • 6 ВЕЖДА

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "КИРИЛИЦА":

    Да бее вече ги има втора употреба с изтекла гаранция!
    На паркинга не можеш да си я познаеш, защото всеки само това кара
    Догодина излиза второто поколение с новият фейслифт, който е само във ватовете на крушките...
    Дори китайците му направиха реплика!

    Коментиран от #7

  • 7 КИРИЛИЦА

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "ВЕЖДА":

    Един пич ми вика преди 2-3 години за колко съм си бил взел мотора. Викам му - за 14 хиляди, а ония вика - не се ебавай, няма толкова скъпи мотори! Най-скъпия мотор в пазарджик бил 3500 лева. Ти да не си същия образ? :):):)
  • 8 лккл;л

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "АСК":

    ех, булгар рено
  • 9 юзър

    2 0 Отговор
    ето откъде братята дизел са взели идеятя ! Тази седмица гледах по дискавъритата за едно бъги с два управляеми моста