Last news in Fakti

5 Май, 2017 12:04 19 895 19

Защо е нужен Jeep със 707 коня?

  • jeep-
  • grand cherokee-
  • trackhawk-
  • srt
Защо е нужен Jeep със 707 коня? - 1

А защо не? Това е едно, доста примитивно обяснение, но явно то устройва всички. Монтирането на абсурдно мощен двигател на возила от този вид е типичен пример за фундаментална автомобилна страст.

Според директора по инженерната част в подразделението SRT Дарил Смит, причините за създаването на Jeep Grand Cherokee Trackhawk са пазарни. Просто има клиенти, които искат такива коли.

Това е специфична клиентела, която иска спорткар с разширени възможности. Тези хора искат бърз автомобил, който обаче да може да се движи по всякакви настилки и да може да се ползва през всички сезони на годината.Защо е нужен Jeep със 707 коня?

Именно това предлага Trackhawk. Освен всичко, монтирането на 6.2-литров мотор Hellcat, който е заимстван от Challenger и Charger е разумен бизнес план, особено при днешното ориентиране на пазара към автомобили от типа SUV.

За концерна Fiat-Chrysler начинанието не изисква и много средства, защото те имат и двигателя, и солидния всъдеходен опит от Grand Cherokee. Така, "чудовището" Grand Cherokee Trackhawk се ражда без особена трудност и най-важното - с минимални средства.

Промените по колата обаче съвсем не са малко. След монтирането на този мощен двигател се налага замяната на изпускателния колектор, монтирани са нови полуоски, различна раздатка и усилен вал, като всичко това се прави с цел помощните възли и агрегати да могат да се справят с потресаващия въртящ момент от 875 Нм.Защо е нужен Jeep със 707 коня?

Стандартната осемстепенна автоматична трансмисия ZF пък отстъпва мястото на усилената HP95. Останалите изменения са по-незначителни и като цяло повечето детайли за заимствани от Grand Cherokee SRT.

Jeep Grand Cherokee Trackhawk има и още една странна особеност - наличието на система, отчитаща чрез мултимедията всички постижения на колата. Оказва се, че тази екстра е силно желана от клиентите на Trackhawk, които имат и възможността да прехвърлят въпросните данни и на USB памет или пък да се похвалят с тях директно през Snapchat.

Мнозина не си представят богат и улегнал човек в тази роля, а именно такива хора имат възможността да си купят Trackhawk, но се оказва, че желаещите да притежават Jeep със 707 коня съвсем не са малко.Защо е нужен Jeep със 707 коня?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Андре

    39 0 Отговор
    Супер е, инче винаги може още малко повече 😊
  • 2 USA

    44 19 Отговор
    Oткакто Детроит "фалира", "неможещите" да правят автомобили американци бълват само нови и ултра брутални модели, които чупят световни рекорди (най-бърз SUV, най-бърз сериен стоков седан, най-бързо ускоряващ до 100км/ч автомобил, отделно на писта също са сред първите, на абсолютна макс. скорост също). Няма по-автомобилна нация от САЩ.
  • 3 СССР

    19 75 Отговор
    Лада Нива 1.7i 82Hp 133Nm е в пъти по-кола от тоя упадъчен американски спреляк ... И Миг 35 е по-добър от F22 !

    Коментиран от #8, #13

  • 4 Жоро

    40 2 Отговор
    Направен за да носи наслада и КЕФ. Удоволствието да шофираш такъв СУВ е несравнимо. Всеки който имал възможност да се докосне до мощен и голям СУВ знае това.
  • 5 гост

    17 25 Отговор
    Колко литра му е резервоара ? Сигурно от София до Бургас един няма да стигне.

    Коментиран от #9

  • 6 MSux

    34 2 Отговор
    до 5

    Този въпрос го интересува само този които не може да си го позволи

    Коментиран от #7

  • 7 така де

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "MSux":

    А той няма да си го купи!
  • 8 хаххаха

    25 5 Отговор

    До коментар #3 от "СССР":

    Колхозник, много минуси си събрал с тая лада нива къде ни лансираш!
  • 9 коги

    29 2 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    С ЛАДА НИВА и 2 резервоара няма да стигнат, а и така ще прегрее за 400 км, че трябва последните 100 на репатрак да я возят!
  • 10 ЯМКС

    19 0 Отговор
    Дзвер е това ,ей !
  • 11 гн Андонов

    1 15 Отговор
    Мда не е зле - това е новата ми ежедневка .Всеки ден джъткам с нея до молче и обратно на шопинг а балъците се пръскат от яд ! Завиждайте пичуе
  • 12 ддд

    1 5 Отговор
    ама не мислете че ще произвеждат такива
    то е като електрическото БМВ реклама
    за да продават боклуците си
    да сте видели супер японска кола?

    Коментиран от #19

  • 13 Манчестърски гявол

    11 8 Отговор

    До коментар #3 от "СССР":

    Ако не друго поне си нацелил съотношението , Су 35 пред Раптъра е като Лада Нива пред тоя джип
  • 14 Алфа Ромео

    7 21 Отговор
    Защото има клиенти с ограничени умствени способности и огромни комплекси, позамогнали се по стечение на обстоятелствата.

    Коментиран от #15, #17

  • 15 Така е

    9 12 Отговор

    До коментар #14 от "Алфа Ромео":

    Ни е риба, ни рак - нито спортна кола, с която можеш да завиеш разко и да спреш рязко и да стои залепена за пътя, нито е високопроходим джип

    Коментиран от #16

  • 16 Алфа Ромео

    4 4 Отговор

    До коментар #15 от "Така е":

    Точно това имах предвид, но тийнеджърите които четат и коментират тук няма как да ме разберат, те виждат една снимка и решават че тва нещо на колела изглежда яко и тва е положението.
  • 17 Аматьор

    9 10 Отговор

    До коментар #14 от "Алфа Ромео":

    Клиентите с ограничени умствени способности и огромни комплекси си купуват BMW, Mercedes и Audi !!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "ддд":

    Lexus LFA