Last news in Fakti

7 Април, 2007 18:43 1 104 0

BMW представи серийната версия на новото купе M3

  • bmw-
  • bmw m3-
  • subaru-
  • tribeca-
  • chevrolet

BMW разпространи първите снимки на серийната версия на купето M3. Прототипът на автомобила беше представен преди месец на автосалона в Женева.

Новият BMW M3 се оборудва с четирилитров двигател V8, създаден на базата на агрегата V10 от моделите M5 и M6. Моторът е с мощност 420 к.с. при 8 400 оборота в минута. Двигателят се комплектова с шестстепенна механична предавателна кутия. Очаква се по-късно да се появи и автоматична трансмисия с двойно сцепление, подобна на скоростната кутия на DSG на Audi.

Автомобилът ускорява до 100 км/ч за 4.8 секунди, което е с почти половин секунда по-бързо от предшественика. Засега няма точни сведения за максималната скорост.

Външно M3 се отличава по новата предна броня с нисък спойлер и три въздухозаборника, с четирите хромирани ауспуха и 18-цолови джанти. Покривът е направен от въглеродни материали, което снижава центъра на тежестта.

След купето ще се появят BMW M3 седан и кабриолет с подвижен алуминиев покрив. Не се изключва възможността на пазара да се предложи и версия комби. В САЩ продажбите започват в средата на 2008 г. Сроковете за доставка на автомобилите в автосалоните в Европа не се съобщават.

Subaru обнови Tribeca

Subaru разпространи първите официални снимки на обновения кросоувър Tribeca, от чието наименование изчезва индекс “В9”. Премиерата на автомобила се състоя на изложението в Ню Йорк.

Вместо трилитровия опозитен двигател, работещ в предишното поколение на модела, новият Subaru Tribeca ще се оборудва с 3.6-литров мотор със система за регулиране на фазата на газоразпределение Dual AVCS. Мощността на агрегата е 256 к.с., а въртящият момент е 334 Нм. Представители на компанията заявяват, че Tribeca е с 10 на сто по-икономичен и по-малко придирчив към качеството на горивото. Опозитният двигател работи в комплект с модерницирана петстепенна скоростна кутия, която гарантира “плавно и бързо” превключване на предавките.

Екстериорът на кросоувъра има сериозни промени. Tribeca е с нова радиаторна решетка, фарове, стопове и брони. Цената още не е оповестена.

Chevrolet с три концептуални миниколи в Ню Йорк

Chevrolet Trax е една от трите глобални концепции на миниколи на Chevrolet, които General Motors показа на 4 април т.г. на Международното автомобилно изложение в Ню Йорк.

Трите концепции са създадени в дизайнерското студио на GM в Инчон (Incheon), Южна Корея, което е едно от 11-те дизайнерски студия на GM. Изградени върху глобалната архитектурна платформа за мини коли на GM, те показват гъвкавостта, творческото и модерно мислене в дизайна на GM от азиатския и тихоокеански район.
Trax е с четири врати и с 1-литров бензинов двигател. Горната част на екстериора е решена в цвят Blaze Orange, докато долните спортни панели са в Burnt Orange матов цвят. Комбинацията на цветовете създава внушение за бизнесавтомобил на този Chevrolet, въпреки малките му размери.

В Европа Chevrolet постигна рекордните над 340 000 продажби през 2006 г. и пазарен дял от 1.6 процента. През първото тримесечие на 2007 г., Chevrolet Европа върви в правилната посока с нарастване на продажбите с 25 процента в сравнение с първите три месеца на 2006 година и очаквани 94 000 продажби на Стария континент.

Мария Минкова
[email protected]


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА