Last news in Fakti

31 Май, 2017 10:37, обновена 31 Май, 2017 11:05 9 594 11

Porsche няма да продава коли на спекуланти

  • porsche-
  • спекулации-
  • продажби
Porsche няма да продава коли на спекуланти - 1

Ръководството на компанията Porsche не е доволно от факта, че някои от клиентите им купуват чисто нови ексклузивни модели с единствената идея да ги препродадат по-изгодно след това. Поради тази причина от марката заявиха, че вече няма да включват такива хора в списъците с потенциални купувачи на нови редки Porsche-та.

От компанията заявяват, че това не е наказание, а стратегия, която ще позволи на повече хора, искащи да използват ново ексклузивно Porsche по предназначение, да се възползват от ограничените серии на марката. От марката заявиха, че стриктно следят историята на своите редки модели и са напълно наясно кой се занимава с препродажба и кой иска автомобила за себе си.

Един от случаите, който става причина за това решение е препродажбата на 911 R. През април 2016 година в еBay беше пуснато една такава кола за сумата от $1.1 млн. Моделът 911 R се произвежда в ограничена серия от 991 екземпляра, като компанията продаде всеки един от тях за 189 554 евро.

Интересно е, че със спекулантите не се бори само Porsche. Компанията Ford прибегна до още по-крута мярка, като кара всеки купувач на GT да подпише договор, че няма да продаде закупеното от него возило веднага след покупката му. Собствениците на GT се задължават също да използват автомобилите си по предназначение, а не да ги държат в гаражите си без пробег.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Андре

    42 7 Отговор
    А може ли да си пърдя вътре или ?

    Коментиран от #7, #8

  • 2 Ганчо

    1 6 Отговор
    А тия казаа ли нещо за мене?
  • 3 Име ( Като гост )

    4 19 Отговор
    Ше прая квото си искам с личните си вещи , ако не ги устройва да заповядат в България да ми го кажат.

    Коментиран от #5

  • 4 ддд

    6 2 Отговор
    търся някой да купи нещо от магазина
    та после да го купя от него по скъпо
    амааа немога да обясня защо
  • 5 Дядо

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Име ( Като гост )":

    Когато си купиш чисто ново лимитирано порше тогава ще дойдат в България а дотогава прави каквото искаш с личните си вещи и ги продавай в продавалника на воля
  • 6 Дон Тони

    11 0 Отговор
    Какви Поршета бе ? Този материал който купува Поршета у нас трябва да работи на полето, медът не е направен за устата на говедото,у нас утайката са бизнесмени а по-свестните трябва да вършат черната работа,
  • 7 555

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Андре":

    Ти и да искаш не можеш да не пърдиш, така че въпросът ти е реторичен, сам подсказа че не си за Порше

    Коментиран от #9, #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Андре

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "555":

    Въпросът ми не е реторичен. В пояснението ти няма никаква логика. Типично за човек от тайгата 😂
  • 11 бракониера на бе ен ве та

    2 1 Отговор
    Интересно, че по темата не се е изсрал "ловеца на поршета", но нормално тия никога не ги е виждал :) Освен ако не си ги разпечата на някоя баничарка отзад и да кара зад нея да ги "лови" хахахха