Last news in Fakti

20 Август, 2017 07:15 4 508 8

Ferrari 250 GTE с американско сърце?

  • ferrari-
  • 250 gte
Ferrari 250 GTE с американско сърце? - 1

Много хора ще "анатемосат" този автомобил, но крайният продукт е една наистина красива машина. Оскверняването на Ferrari от най-ценната за колекционерите ера от началото на 60-те е нещо, което изисква много смелост и наистина добра идея. Такава можем да наречем тази на собственика на екземпляра Джо Алесандрино, който в момента се продава в еbay.com.

Ferrari 250 GTE с американско сърце?

Външността на машината е запазена изцяло в заводски вид, а промените са в двигателния отсек и цялата ходова част. Агрегатът е 5.7-литров "малък блок" от Chevrolet, който е преминал през редица модификации като огромните два карбуратора Holley и реве до 7200 оборота. Скоростната кутия е познатата Tremec T56, която идва от Viper. Мощността е довела и до смяната на задния мост заедно с диференциала, който е от фирмата Trac-Loc и е с предавателно число от 4:56, а амортисьорите са Art Morrison и са с четири вида регулиране.

Ferrari 250 GTE с американско сърце?

Мощността не е означена, но всички знаем на какво са способни американските V8 двигатели и колко добре понасят модификациите. Интересното е, че машината тежи скромните 1360 килограма. Обявената цена е 120 хиляди долара, а според продавача, собственикът е похарчил близо 150 хиляди, за да завърши проекта и той да бъде изпипан до последния детайл.

Ferrari 250 GTE с американско сърце?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 не кефи

    14 21 Отговор
    Съсипал е класика и нищо не го оправдава !
  • 2 Еколог

    25 7 Отговор
    Ей това вече е приказка!
  • 3 турбо

    16 21 Отговор
    Пълен идиот . Съсипал е кола , която е можел да възстанови и продаде с огромна печалба , а от същата печалба да си направи реплика , като толкова му е зор .
    Вместо да изкара пари ги е загубил . Тъпанар .
    И е съсипал класика , което е идиотски тъпо !
  • 4 чичо Пенчо

    12 12 Отговор
    От доста години съм на този свят (66г.), ( а от много, точно 50г.) съм на мнение, че ОБЩО ВЗЕТО американците са големи глупаци !! Казвам ОБЩО ВЗЕТО, но това е около 80 % от тях. И го доказват с всички свои действия !!

    Коментиран от #7

  • 5 Пазарен Либерализатор

    9 25 Отговор
    Абсолютен кич, съсипал е класиката и един чувал пари, пълен малоумник.
  • 6 Random

    18 7 Отговор
    Много си е хубаво.
    А и оригиналния двигател е отишъл в реплика на 250GTO, така че е било само купе.
    А и вероятно не е било в цветущо състояние.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Алфа Ромео

    5 4 Отговор
    Ужас, съсипал е произведение на изкуството тъпия кравар!!!!