Last news in Fakti

15 Септември, 2017 11:59 4 874 4

Създателят на BMW X6 и Х5 ще прави Kia

  • kia-
  • bmw-
  • great wall

Белгиецът Пиер Леклерк, който е известен със създаването на съвременния облик на баварските кросоувъри Х5 и Х6, започва работа в корейската марка Kia. Той ще е новия шеф дизайнер на Kia, като от него се очаква да добави още стил и агресия в моделите на марката. Преди да премине в Kia Леклерк беше на работа при китайците от Great Wall, където също създаде няколко много интересни купеобразни кросоувъра под марките Haval и Wey. Сега, това се очаква да се случи и с някои от моделите на корейския гигант.

Новият модерен дизайн на Kia бе създаден от Петер Шраер, но сега той премина на по-висока длъжност и отговаря за дизайна на трите бранда, които са под една шапка - Hyundai, Kia и Genesis. Така мястото му бе овакантено и до дози момент корейците не намираха подходят човек, който да създаде още по-модерно лице на марката. Сега, със задачата е натоварен Леклерк, а целта е дългосрочна стилова стратегия на марката. Първите модели на белгиеца, които ще са с корейското лого се очаква да се появят след две години.

Още една от задачите, която е поставена пред Леклерк е да отдалечи стилово марките Kia и Hyundai, за да бъде избегнат т.нар. вътрешен канибализъм. Назначението му в Kia е поредната дизайнерска рокада в автомобилния свят. Ще припомним, че в последно време се наблюдава доволно силна ротация на кадри. През февруари тази година шеф дизайнерът на Skoda Йозеф Кабан премина на работа в BMW, като замени на поста Карим Хабиб, който пък отде да прави дизайна на Infiniti. На мястото на Кабан в Skoda спешно пристигна от Volkswagen Оливер Стефани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 но гуд

    17 3 Отговор
    Значи новите КИА вече, ще приличат на китайски БМВ-та ;))))
  • 2 Гост

    9 0 Отговор
    Добре, че БМВ се отърва от "чистокръвния" ариец Хабиб. Той създаде най-грозните и еднакви БМВ-та!!!
  • 3 ккк

    6 0 Отговор
    Всяко нещо има начало и край. Колкото по натоварено с действие е едно противодействие, то началното състояние толкова по-бързо преминава в състояние на край. Не знам дали ме разбрахте, но аз се разбрах.

    Дълги години различни автопроизводители експериментираха с възможностите на високо проходимия автомобил. Родиха се какви ли не прототипи, линии и моди. Някои успешни, някой не.

    Но когато не се експериментира със възможностите, а със конкурентите на пазара, то края идва бързо. Тук сега всеки прави това, което прави другия, ама то и другия гледа от първия. Нещо такова.

    Без думи!
  • 4 ххх

    2 0 Отговор
    Според мен синият Great Wall е много грумутурен, но има чар!