Last news in Fakti

29 Септември, 2017 14:40 2 930 5

Арестуваха бивш шеф в Porsche

  • porsche-
  • волфганг хац-
  • дизелгейт

Германската полиция задържа бившият член на борда на директорите в Porsche Волфганг Хац, като арестът се превърна в първото показно задържане, свързано със суперскандала "Дизелгейт". Едновременно с ареста, полицията проведе още няколко обиска. Информацията е на Süddeutsche Zeitung.

Хац работи на длъжност шеф на отдела за разработки на двигатели в Audi AG от 2001 година. От 2011 той е в управителния съвет на Porsche, като изпълнява длъжността и на доверен съветник на бившия шеф на Volkswagen Мартин Винтеркорн. По време на разследването на скандала "Дизелгейт", Хац е отстранен от длъжност.

Въпреки че не са намерени никакви доказателства срещу него, той сам напуска поста си. В качеството на компенсация получава $15.3 млн и едно Porsche 911 R. Сега обаче е заведено ново дело срещу Хац, което се предполага, че е свързано с манипулацията на данни за изхвърляне на вредни вещества от автомобили с марката Audi.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    7 3 Отговор
    Дoпълнитeлни 2.5 милиapдa eвpo cтpyвa нa Vоlkѕwаgеn cĸaндaлa "Дизeлгeйт", cъoбщиxa oт ĸoмпaниятa. Oĸaзвa ce, чe плaнoвeтe зa oбpaтнo изĸyпyвaнe нa пpoблeмнитe aвтoмoбили c дизeлoви двигaтeли и измaмeн coфтyep, ĸaĸтo и пoпpaвĸaтa им, e пo-cлoжнo и cĸъпo, oтĸoлĸoтo ĸoнцepнът e oчaĸвaл, ĸoмeнтиpa Вlооmbеrg.
    Дoпълнитeлнитe paзxoди щe бъдaт впиcaни във финaнcoвия oтчeт зa тpeтoтo тpимeceчиe, ĸoйтo щe бъдe пpeдcтaвeн нa 27 oĸтoмвpи. Oчaĸвa ce пpиxoдитe дa бъдaт oĸoлo 4.5 милиapдa eвpo. Cлeд cъoбщeниeтo aĸциитe нa гpyпaтa пoeвтиняxa c близo 3 пpoцeнтa.
    Oбщитe paзxoди пo cĸaндaлa вeчe нaдминaвaт 25 милиapдa eвpo.
    Cĸaндaлът щe пpoдължи дa пpecлeдвa Vоlkѕwаgеn oщe дългo вpeмe. Πpeз тaзи ceдмицa пpoĸypopи oт Mюнxeн зaдъpжaxa бивш инжeнep в ĸoмпaниятa.
    Еееех , а къде бяхме във времената на "чистия дизел" ! Хей Тойота , търсиш ли "европейски производител" , че скоро ще се продава един ?
  • 2 Beil

    11 1 Отговор
    Все пак това е най-голямата компания в Европа, някой шеф показно трябва да го отнесе за малоумната фалшификация. Ако беше станало в Тикволандия, виновен щеше да е бай Пешо портиера...
  • 3 Въйвъйчеваааг

    5 0 Отговор
    Аре тия да ги свършват вече ми писна от техните драми.
  • 4 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    8 2 Отговор
    Още една жертва на корпоративната алчност и процесът на преразпределението на световните ресурси. Да живеят електромобилите.
  • 5 Фауве Уокър

    7 0 Отговор
    Епизод 10: Видима Заплаха

    Задържаха Дарт Волфганг Хац и сега империята се бори за власт. Скоро излиза нов модел клонинги и тай файтъри и ще победим бунтовниците и джедаите! Дарт Вейдър е на смъртно легло, не може да диша от дизел, но ще се оправи скоро!