7 Юни, 2008 13:43 1 669 0

Ford Fiesta е секси и отива на истински дами

  • ford-
  • fiesta-
  • ford fiesta

Привържениците на бензинови двигатели анатемосват дизелите с погнусата, която вегетарианците изпитват към добре изпечена пържола. Именно на автомобилистите с подобни крайни убеждения е добре да бъде предложена за тест драйв Ford Fiesta, оборудвана с 1.4 Duratorq TDCi, например. Със сигурност този автомобил ще преобърне завинаги категоричното мислене на пристрастените към бензина.

Ford не се ограничи само с предлагането на отличен дизелов двигател. Компанията доля масло в огъня, като набързо корегира цените - и бинго! Fiesta полетя нагоре в световните класации по продажби.

Линиите

Дизайнът на новата Fiesta къса с традициите на предходните поколения. Модерният овал гали окото. В същото време внушава необходимия респект и почитание. Не на последно място ще цитирам определението на колега, който категорично отсече: “Fiesta е много секси! Страшно отива на хубави жени!”

Към всичко това мога да добавя още - автомобилът е елегантен и функционален. Прекрасна кола за градски условия, а защо не и за дълъг път. Лично аз навъртях над 300 километра за два дни и не изпитах никакви затруднения или умора. Напротив, малката кокетка послушно пътуваше по магистрала и второкласни, планински пътища. Не отстъпваше на свои конкуренти, та дори и на коли от по-висок клас нито по стабилност, нито по ускорение, нито по комфорт във возията.

Интериор

Отношението към Ford Fiesta като към “малка” кола донякъде е оправдано предвид компактните й габарити. Ако сте скептични за пространството в салона, ще промените мнението си в момента, в който седнете в автомобила. Достатъчно пространство е точното определение. Возилото не притежава излишък на обем, но не лишава пътуващите от удобството на необходимото място. Температурата в колата се управлява електронно. Налага се само да изберете градусите и оттам нататък климатикът върши цялата работа. Ще отбележа, че работата му не се отразява фатално на разхода на гориво.

Многофункционалният бордови компютър е задължителен атрибут на всяка съвременна кола. И тук пред погледа ви са данни за разхода на гориво, разстоянието, което можете да изминете до изчерпването му, средната скорост на автомобила, дължината на маршрута или външната температура.

Интересна опция е системата за гласово управление и Bluetooth хендсфри телефон. Просто казвате: “диск две, песен шест, сила десет” и возилото изпълнява стриктно командата. За да ви помогне да се съсредоточите върху пътя, при приемане на телефонен разговор системата изключва музиката и пуска гласа от телефона през тонколоните.

С новата Ford Fiesta със сигурност погледите ще бъдат отправени към вас. Смелият външен вид, съчетан с вътрешен чар, са достатъчни да превърнат всеки наблюдател в почитател.

Мария Минкова


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА