Last news in Fakti

10 Януари, 2009 08:55 1 782 0

Единственият доработен от McLaren Dodge Viper се продава евтино

  • dodge viper-
  • mclaren-
  • asc dodge viper diamondback-
  • viper

Единственият екземпляр на спортното купе Dodge Viper, доработено от специалистите на McLaren за изложението в Детройт през 2006 г., се продава за $295 000. Автомобилът е създаден от компания ASC (American Specialty Cars). След автосалона е продаден на частен “инвеститор”. Сумата, на която възлиза доработката на “супер-Вайпъра”, е $750 000.

Возилото се различава от базовия (за момента) Dodge Viper по форсирания десетцилиндров двигател с мощност от 500 до 615 к.с. с многоточково впръскване, специално разработено от McLaren. Окачването е модернизирано. Колелата са с уникални 19-цолови джанти. Купето също е преработено. При създаването му е използван почти изцяло въглерод. Като резултат, ASC Dodge Viper Diamondback тежи с 40 кг по-малко. От 0 до 96 км/ч ускорява за 3.5 секунди.

Актуалният Viper с мощност на мотора 600 к.с. (вече и в базовото оборудване), който ускорява за по-малко от 4 секунди от 0 до 96 км/ч в САЩ може да се купи за $91 000.

Мария Минкова


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА