Last news in Fakti

17 Януари, 2009 09:48 2 186 1

Chrysler продава Jeep на Renault-Nissan

  • jeep-
  • chrysler-
  • renault-nissan

Chrysler започна преговори с концерна Renault-Nissan за продажба на една от най-известните американски марки Jeep. Според Reuters, решението е взето като резултат от преструктурирането на Chrysler след като получи кредит от $4 милиарда от правителството на САЩ.

Преговорите между двата концерна започнаха в края на миналата година, но вече са в активна фаза. Част от активите на Chrysler може би ще преминат в ръцете на канадския производител Magna. По-конкретно става дума за завода по производство на резервни части в щата Илинойс.

Chrysler не е единственият американски концерн, разпродаващ активи. General Motors, която също се намира на ръба на фалит, заяви намерението си да продава марките Saab, Saturn, Pontiac и Hummer.

До момента още никой не иска да купи шведската компания Saab.

Погледите са насочени към евентуални кандидати от Изтока.

текст: Мария Минкова


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mitko

    2 0 Отговор
    tova e glupost ako stane