7 Декември, 2017 11:27 3 234 11

305 коня за Alpine A110 Sport

  • alpine-
  • sport-
  • a110
305 коня за Alpine A110 Sport - 1

Първият спорткар от възродената марка Alpine, който получи индекс A110 ще се сдобие с още по-наточена версия. Тя ще получи приставката Sport и ще разполага с мощност от 305 конски сили. За целта френските специалисти ще форсират допълнително 1.8-литровия двигател, като също така ще олекотят каросерията.

305 коня за Alpine A110 Sport

Последната операция ще стане за сметка на детайли от интериора и ще намали теглото на автомобила с 50 килограма. Така версията Sport ще е с маса от 1050 килограма. Окачването ще стане по-твърдо с около 15 - 20 %, а роботизираната скоростна кутия с два съединителя ще бъде основно пренастроена.

305 коня за Alpine A110 Sport

Пренастройка ще претърпят и кормилното управление, и системата за стабилизация. Изцяло нова ще и ауспухната система. Единствено спирачните механизми ще останат същите. Очакванията са, че версията Sport ще се появи на пазара през лятото на 2018-а, като цената ще е по-висока от тази на стандартната версия с 10 - 15 %.

305 коня за Alpine A110 Sport

Цените на Alpine A110 в момента стартират от 58 500 евро. Спортното френско купе дебютира през март, а първите му тестове ще се проведат следващата седмица във Франция. Наш екип ще бъде на мястото на събитието, откъдето ще ви предадем и впечатленията си от колата.

305 коня за Alpine A110 Sport

Alpine A110 е оборудван с 1.8-литров двигател с мощност 252 к.с. Максималният въртящ момент се предава на задните колела през седемстепенна роботизирана трансмисия, като всичко това позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 4.5 секунди.

305 коня за Alpine A110 Sport


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пенчо

    2 18 Отговор
    Отпред порше с още два фар,отзад кръстоска между ауди А серия и мааалко астън мартин. Прилика с оригинала само по емблемата.

    Коментиран от #2

  • 2 Пенка

    25 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пенчо":

    Отпред баш си е като стария Алпин.
  • 3 Ловеца на поршета

    2 28 Отговор
    И с 305 коня тая кола въобще не е гаджеловка.Малко ми прилича на сапунерка. Аз не знам коя е тая ковра дето ще иска да я разхождат с Рено пък макар и с 300 коня. Който мъж си я купи е обречен да си остане ерген до гроб или в най-добрия случай най-много да му върже някой женски хипопотам.

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    24 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ловеца на поршета":

    Порше Кайман с 300кс струва 130х.евро, отиди и си купи него, като смяташ, че повече жени ще ти се лепят. Апропо, ако жена ти се залепи само заради колата, то тази жена струва ли си? Стратотен кокпит, ако всичко работи както трябва и звукът е добър, цена няма да има. Тестваха вариант и с В6 двигател със страхотен звук и вървене, може и него да сложат.

    Коментиран от #5

  • 5 smeh

    21 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Той за'тва си е купил старо бмв, което няма пари да кара и му остава много свободно време да тролва тука...дори никнейма му крещи, че отчаяно търси внимание.

    Относно Рендака, страшно ми допада заради тези 2 неща - 1050кг и Рено спорт шаси/окачване. Също така съчетанието на ниското тегло с 305 коньовия мотор ще го изстрелят пред Меган РС-а на ринга. Фен на съм на немските машини, но Алпина е типичната драйвърска кола. Браво!
  • 6 гамена

    1 7 Отговор
    Задника е кръстоска между Порше и Ауди
  • 7 Мммм

    11 1 Отговор
    До "Пенчо" и "Гамена" вместо да пишете глупости,погледнете ретро Алпин А 110 от 60-те -70-те години и тогава осъзнайте къде ви е грешката. И отпред и отзад си прилича точно на ретро-то,но в съвременен модерен стил. А до този с връзването на жени,ми ако тези жени са ти цел значи или си глупав или си глупав с много пари. Те тези жени не се впечатляват от коли а само от на мъжете с "готини" коли парите.
  • 8 Ergon

    5 0 Отговор
    Ето и за феновете на Порше , да знаят от къде е тръгнал Фердинанд Порше , при Татра !
    И от къде идва този дизайн !
    Между другото същия е бил назначен на работа в Рено след войната след като компанията е национализирана.
    Но Алпина си е друга бира , не е за всеки !
    https://youtu.be/Q8qVBaSTpmQ
  • 9 kick

    2 1 Отговор
    Оригинала е 16 пъти по-красив, симетричен и хармоничен!
  • 10 captur

    1 0 Отговор
    Нямам търпение да излезе догодина, че да си я купя лятото, тук в Германия ще ми дойде на 650-700 евро на месец, супер !!!
  • 11 сойкаПрисмехулка

    1 4 Отговор
    Как и да го гледаш - с едно око или с две, как и да го въртиш - на ляво или на дясно, все си е грозно. Няма какво да си кривя душата. Коги съм прав съм прав.