11 Януари, 2018 13:44 6 680 6

BMW-тата с предно се сдобиха със седемстепенна роботизирана кутия

  • bmw-
  • 2er-
  • active tourer-
  • gran tourer
BMW-тата с предно се сдобиха със седемстепенна роботизирана кутия - 1

Компанията BMW представи обновената версия на своята първа кола с предно предаване. Става дума за минивана от втора серия Active Tourer, както и за неговата седемместна версия Gran Tourer. Основната новост е седемстепенната роботизирана скоростна кутия, която е с два съединителя, която ще се предлага като алтернатива на шестстепенната механична трансмисия.

BMW-тата с предно се сдобиха със седемстепенна роботизирана кутия
BMW 2er Active Tourer

Единствено версиите 225i и 220d ще се оборудват с осемстепенна автоматична скоростна кутия. След обновлението моторната гама на BMW 2er Active Tourer ще включва четири бензинови мотора с мощност 109, 140, 192 и 231 конски сили.

BMW-тата с предно се сдобиха със седемстепенна роботизирана кутия
BMW 2er Active Tourer

Нафтовите предложения включват три дизела с мощност 116, 150 и 190. Хибридът ще е с мощност 224 к.с. За Gran Tourer ще са достъпни същите агрегати, с изключение на бензиновия мотор с мощност 231 коня.

BMW-тата с предно се сдобиха със седемстепенна роботизирана кутия
BMW 2er Gran Tourer

Интересно е да се знае, че всички двигатели са били подложени на доработка. Снабдени са с нови колянови валове, както и с модернизирани турбокомпресори. Екстериорът е изменен минимално. Секциите на радиаторната решетка са по-големи, а броните са видоизменени.

BMW-тата с предно се сдобиха със седемстепенна роботизирана кутия
BMW 2er Gran Tourer

Ще са налични и нови варианти на лети джанти. Вътре промените засягат приборния панел, материалите в салона са с подобрено качество, а като опция са налични 6.5 или 8.8-инчови дисплеи. Продажбите в Европа и у нас стартират от месец март тази година.

BMW-тата с предно се сдобиха със седемстепенна роботизирана кутия


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мнение

    22 3 Отговор
    Добър консервативен автомобил който ще те закара от точка А до точка Б бързо, какво повече да се добави :)
  • 2 Кърк патрик от звездолета

    18 14 Отговор
    Тея се опитват да земат короната на вагена за наи трошлива скоростна DSG хахахха
  • 3 ВикиСупърб36FSI

    18 6 Отговор
    BMW Ван дизел с предно предаване. - Порше джип дизел.... Накъде отива автомобилният свят???!!!

    Коментиран от #5

  • 4 гощо

    5 2 Отговор
    БМВ на предно ааааахахахахахахахахахаахаххахаахха......
  • 5 ГОСТ ЧИТАТЕЛ

    7 3 Отговор

    До коментар #3 от "ВикиСупърб36FSI":

    На където трябва. Има си търсене на такава кола и хората я правят. В България ,гледам всеки много знае да говори,че предното не ставало за нищо и друго си е задното. 95% от така говорещите не могат да карат предно , та кво остава за задно.Чули , че истинските коли били с задно и само тва повтарят. И въобще много глупости се пишат. Тия дето плюят,нова Дачия от магазина не са карали , а кво остава за БМВ ,ма знаят да ръсят мозък ,кво се чупело и кво не. Малко се осъзнайте,форумни разбирачи.

    Коментиран от #6

  • 6 стар шофьор на стари брички

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "ГОСТ ЧИТАТЕЛ":

    От BMW се сетиха макар и малко късно, че има нужда и от друг тип автомобили в продуктовата гама и след паркетните лъвове Х3, 5 и 6 най-накрая решиха да направят и нещо друго освен лека кола. Пазарната ниша за ванове е огромна, така че тая кола със сигурност ще се харчи ако качеството е добро, а цената не прекалено висока.