Last news in Fakti

28 Февруари, 2009 15:44 794 1

Rolls-Royce 200EX

  • rolls-royce-
  • rolls-royce 200ex

Напоследък в т.нар. представителен автомобилен клас не се случваше нищо потресаващо. “Господарите” BMW 7, Mercedes-Benz S и Audi A8 бяха съвсем леко обезпокоени от Bentley Continental Flying Spur. “Летящата шпора” набра добра скорост, но само след седмица животът є ще се вгорчи. В Женева Rolls-Royce ще представи един прототип, носещ моделното обозначение 200EX, който всъщност ще е доста по-малък от шикозния Phantom. Именно тази лимузина се очаква да помрачи живота на Bentley и да се намести добре сред великата немска тройка. Този луксозен седан е четвъртият от именитата марка, който се прави под крилото на концерна BMW. Всъщност 200EX е разработен върху платформата на седмата серия на баварците F01/02. Индексът EX е заимстван от английската дума experimental, а самият автомобил е изграден върху активно шаси, но измененията спрямо седмата серия са изключително много. На фона на този Rolls-Royce и неговия оригинален интериор, Flying Spur изглежда като набързо преоблечен VW Phantom.

По първоначални данни лимузината ще е с дължина 5 399 мм, широчина - 1 948 мм и височина - 1 550 мм. Така новият Baby-Royce ще е по-къс с повече от половин метър от Phantom и само с 18 сантиметра по-дълъг от L-версията на новата седма серия на BMW. Под капака на 200EX ще бъде монтиран нов шестлитров бензинов V12 двигател. Въртящият момент отново ще се предава на задните колела, а схемата за отваряне на вратите ще е подобна на тази при Phantom - задните ще се отварят обратно на посоката на движение на автомобила. Една от основните разлики на малкия Rolls-Royce спрямо топмодела на английската марка е наклонената централна колонка, целта на която е да придаде повече динамика. Оригиналната структура на купето на Phantom с почти вертикални колонки тук е заменена с унифицирана от седмата серия на BMW. От вътрешната страна на вратите пък изчезва стандартната ниша за чадър. За съжаление засега няма дори и намек от компанията за това как ще се казва серийният вариант.

Първоначалните сведения не са много, но повече подробности очаквайте в следващия ни брой - директно от Женева. Окончателният вариант обаче ще видим през септември във Франкфурт, където ще бъде показана и серийната версия на Baby-Royce.

Радослав Славчев


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 wow

    0 1 Отговор
    e tfa e kolata ... :) KRASOTA !