28 Февруари, 2009 15:49 19 567 2

Epica е пропускът на Chevrolet в лигата на големите играчи

  • chevrolet-
  • epica-
  • chevrolet epica

Chevrolet се присъедини към лигата на големите автомобилни играчи с новия си модел Epica, който е на пазара от миналата година. Тук доброто съчетание от качества и цена на марката Chevrolet достига своя връх. Epica е поредният “голям” автомобил, създаден под крилото на General Motors.

Под елегантния, стилен, но ненатрапчив външен вид се крие луксозно, стабилно и икономично возило. С отварянето на вратите оставате приятно изненадани от

отличните и щедри дизайнерски решения

В салона на автомобила няма нищо излишно и нищо, което да липсва. Освен висококачествените материи, използвани при “обзавеждането” му, интериорът впечатлява с широкото си вътрешно пространство.

Epica отговаря на вкуса на съвременните европейски водачи не само със своя изискан екстериор и интериор. Високите изисквания на претенциозните шофьори ще бъдат удовлетворени и от гамата двигатели, с които се предлага автомобилът. Колата се оборудва с два напречноразположени редови шестцилиндрови бензинови агрегата и модерен дизелов мотор с мощност 150 к.с. Стремежът на Chevrolet към оптимизация личи и в новата шестстепенна автоматична предавателна кутия. Автоматичната трансмисия може да бъде съчетана и с трите двигателя. Предавателната кутия предлага оптимален широк диапазон от предавателни числа, който спомага за повишаване на динамиката и намаляване на разхода на гориво на топседана в гамата на марката.

Автомобилът, който карах по време на тест драйва, бе оборудван с двулитровия дизелов двигател, който работи в комбинация с шестстепенна автоматична предавателна кутия. С този комплект колата ускорява плавно и създава усещане за стабилност и комфорт на возията.

Всъщност това не е измамно чувство, тъй като

автомобилът е екипиран с много системи за сигурност

Имах късмета да карам Epica в изключително тежки зимни условия - силен снеговалеж, вятър, студ, непочистена магистрала и вътрешноградски пътища с коловози от сняг. С ръка на сърце признавам, че нито за миг не се почувствах застрашена. Автомобилът се държа геройски.

Стандартните мерки за безопасност на Chevrolet Epica включват ABS, фронтални и странични въздушни възглавници, както и въздушни възглавници за главите на водача и пътника до него. Ще добавя, че са предвидени и брони, издържащи на удар при движение със скорост до 8 км/ч, сензор за присъствие на пътник до водача, блокировка на вратите за детска безопасност, система за закрепване на детска седалка ISOFIX, 3-точкови предпазни колани с предварително донатягане и още много други.

Автомобилът, който имах удоволствие да карам, ме изненада не само с отличните си динамични характеристики, с високото ниво на лукс и комфорт, а и с неговата крайна цена за корпоративни клиенти. Chevrolet Еpica LT 2.0 DOHC 16V с мощност 150 к.с. струва 43 190 лв. В тази стойност е включена отстъпката от 11% за корпоративни клиенти и покупката на лизинг. Моля, обърнете внимание за какво богато оборудване бихте дали тези пари в Табл. 1. Освен прекрасен автомобил, получавате

петгодишна гаранция

за него.

От съвременния двигател до отличителния стил, всичко в Epica ви дава усещане за комфорт и елегантност. Здравата конструкция, динамичното поведение и изключителното внимание към детайла правят Epica високотехнологичен автомобил със силна индивидуалност. Това е возило, което заслужава вашето доверие.

Мария Минкова


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 chevy

    4 1 Отговор
    Изключителен автомобил от който съм адски доволен...Фул шукарийки дет се вика :)))
  • 2 Сезгин

    1 1 Отговор
    Стил комфорт