Last news in Fakti

5 Септември, 2009 18:21 1 490 0

Renault Fluence

  • renault-
  • fluence-
  • renault fluence

Представеният преди 5 години прототип Renault Fluence бе луксозно купе. Според Патрик льо Кеман то трябваше “да продължи традициите на изключителните френски каросерийни ателиета” и категорично не бе предназначено за простолюдието. Първоначалната концепция явно се е променила драстично, защото серийната версия на колата се цели точно в най-бедните пазари в Източна Европа.

От Renault оповестиха, че новият Fluence ще се произвежда в Бурса и ще се продава в Турция, Русия и Румъния. С дължина 4.62, широчина 1.81, височина 1.48 и междуосие от 2.7 метра автомобилът е по-голям от Megane и по-малък от Laguna, което го позиционира между сегментите C и D. Използва съвместната платформа на французите и Samsung SM3.

Fluence ще се предлага със седем двигателя. Базовият бензинов мотор ще бъде 1.6-литров 16-клапанов с мощност от 110 к.с. и ще се комбинира с ръчна или автоматична трансмисия. 2-литровият бензинов агрегат развива 140 к.с. и ще може да се комплектова с механична или CVT-трансмисия. Останалите пет двигателя са разновидности на 1.5 dCi. Най-слабият от тях разполага с 85 к.с. Вариантът с филтър за дребни частици (DPF) мобилизира 90 к.с. Гамата се допълва от версии със 105 и 110 коня (DPF), а на върха застава модел с трансмисия с два съединителя. Нивата на вредни емисии при всичките двигатели са оценени на 119 гр./км.

Renault Fluence ще се оборудва с ABS, шест еърбега, ESP, авариен спирачен асистент, навигационна система Carminat Tomtom, радио с MP3/CD плеър, Bluetooth и климатик. Засега от Режията не споменават дали новият модел ще се продава у нас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА