Last news in Fakti

18 Април, 2018 13:16 3 588 8

€100 хил. глоба за шофиране след употреба на алкохол

  • глоба-
  • шофиране в нетрезво състояние

Рекордна по размера си глоба от £86 000 (близо 194 000 лв.) наложи британски съд на популярния телевизионен водещ Антъни МакПартлин, който предизвика лека катастрофа в нетрезво състояние. Наказанието е най-голямото за подобно провинение в историята на страната, отбелязва BBC.

На 18 март МакПартлин блъснал своето Mini в два други автомобила. При инцидента нямало пострадали, но според съда това било само въпрос на късмет, още повече, че на пасажерското място седяла възрастната майка на водещия на "Великобритания търси талант" и "Saturday Night Takeaway".

Пристигналите на местопроизшествието полицаи се усъмнили в поведението на МакПартлин и го проверили с дрегер. Устройството показало, че концентрацията на алкохол в кръвта на водещия надхвърля допустимата норма почти двойно.

Освен че ще трябва да плати огромната глоба, МакПартлин ще се прости с книжката си за 20 месеца. След излизането си от съда той се е извинил публично пред медиите за постъпката си и е обявил, че се срамува от стореното.

Рекордната санкция обаче надали ще бръкне дълбоко в джоба на шоумена. Седмичната му заплата е £130 000, а ако посещава изправителна програма за пияни шофьори, ще може да получи книжката си с пет месеца по-рано от предвиденото в наказанието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мини

    32 1 Отговор
    Седмичната му заплата е £130 000, а кара Мини

    Какво ли щеше да кара, ако беше българин?

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Къртев

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мини":

    Е, как, какво?
  • 3 Хъво

    14 0 Отговор
    Първо охрана второ бронирана кола и четири еднакви числа
  • 4 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Мини":

    Бенве, ти къ мислиш?

    Коментиран от #7

  • 5 Бъгито

    8 0 Отговор
    Не винаги голямата кола е най-добрата. Такъв е случаят и в градовете. Малката е по-лесна за паркиране и за маневри. Минито е добър избор, като е по-луксозно от смарт, а и по-мощно.
  • 6 гамена

    9 1 Отговор
    А тук пияните и дрогираните водачи ги галят с перце...скапани управници
  • 7 ДРУГ ГОСТ

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    БМВ...BMW...

    КЪДЕ ГО ВИДЯ ТОВА Н В БЕ ЕМ ВЕ

    НЕГРАМОТНИК
  • 8 приказка

    2 0 Отговор
    Ей това са закони и се прилагат, независимо кой си, затова те не са бананова република. А ние само ревеме, че глобите били високи, та те даже не се и събират, а ако си наш човек даже и ти се извиняват катаджиите, е затова сме бананова и мутренска республика.