Last news in Fakti

14 Май, 2018 15:07 3 925 4

Най-бързият всъдеход в света ще е дело на Lister

  • lister cars-
  • lightning-
  • jaguar
Най-бързият всъдеход в света ще е дело на Lister - 1

Възродената британска компания Lister Cars, известна със своите състезателни автомобили за 24-те часа на Льо Ман е твърдо решена да направи най-бързия кросоувър в света, който да отнеме титлата от новоизлюпеното Lamborghini Urus. По проекта вече се работи усилено, а от фирмата пуснаха първия тийзер.

Ще припомним, че Urus разполага с четирилитров битурбо осемцилиндров двигател, който е с мощност 650 конски сили. Максималният му въртящ момент е 850 Нм при 2 250 об/мин. За първи път в автомобил Lamborghini се използва и осемстепенна автоматична трансмисия от ZF. Всичко това позволява на Urus да ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.6 секунди, а до 200 км/ч - за 12.8 секунди. Максималната му скорост е 305 км/ч.

По информация на изданието Autocar новият Lister ще разполага с мощност от порядъка на 670 конски сили. Той ще се прави на базата на Jaguar F-Pace SVR и най-вероятно ще получи моделното име Lightning. От компанията планират производството на 250 такива кросоувъра, но към момента няма повече яснота относно ТТ данните на новия претендент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Random

    9 5 Отговор
    Най-чупливия обаче си остава Range Rover.
    Обаче тоя може и да го бие.
    Подобни неща никога не са сигурни при британските "коли".
  • 2 Пак глупости

    5 0 Отговор
    Стига писахте измишльотини на бързия джип е новия jeep с srt двигател от 0до100 е за 3,2
  • 3 california

    1 6 Отговор
    Ми то глупостите ти ги ръсиш. Научи малко english влез в тубата и пиши - fastest suv in the world и гледаи как теслата ги цепи сите накуп. Ма по-лесно да обяснявате сънищата си...то си е смешно как най бързата е американка и няма такава в България ама после ще ми обясняваш на мен в Кали как се случват нещата. И не само е дъ фастест ама е и дъ сейфест. И жипа и ламбото леко припадат до 100 и на куотър майл сиреч 402 метра. Са магаретата да си зобат сено и по тихо

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.