Last news in Fakti

30 Май, 2018 14:48 21 185 8

Rimac благодари на Хамънд за катастрофата

  • rimac-
  • ричард хамънд-
  • катастрофа

Хърватският производител на електрически суперавтомобили Rimac е успял да продаде цели три коли в деня, в който водещият на The Grand Tour Ричард Хамънд катастрофира с Concept One в Швейцария. За ползата от неочакваната реклама, която Хамстера направил на марката, разказва шефът на търговския отдел Кресо Корич в интервю за Autocar.

"Естествено, всичко можеше да завърши и по друг начин. Може би щеше да се наложи да си търсим нова работа", казва Корич. От Rimac обаче признават, че само са спечелили от олелията покрай катастрофата на Хамънд, а продажбите са им развързали ръцете да работят по-спокойно върху втория си модел C_Two.

Според Корич хърватската компания няма никакво намерение да се превръща в доставчик на компоненти за компании като Koenigsegg и Aston Martin и смята да се утвърди като сериозен производител на хиперавтомобили. Хърватите имали капацитет да се справят с тиражи до 500 екземпляра, но оптималната бройка за всеки отделен модел била между 80 и 200.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фуки

    49 5 Отговор
    Странно! Тая кола нали не успя да вземе завоя и се разби, горя 2 дни. За малко да удуши пандите в китай. Щом са доволни...

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Пожарникар

    10 7 Отговор

    До коментар #1 от "Фуки":

    Бъркаш жестоко, не горя 2 дни, а 22! И то какво горене беше! Щеше да запали околността! Но поне е направена от негорима материали. Като се запали бензинова кола, като идем и я гасим за две минути, А за тези две минути, от алуминиевите джанти няма и помен, изпарили са се. Тази горя 22 дни, а дори гумите и останаха здрави. Като се запали електрически автомобил, боята му остава без следа от пожара. Абе не гори ми ги правят, пък що така говрят!

    Коментиран от #6

  • 3 Алфа Ромео

    3 0 Отговор
    Май консервантите и ГМО-то не се отразяват добре на хората...
  • 4 Еф1

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Фуки":

    Не колата не успя да вземе завоя, а Хамънд ;)

    Коментиран от #5

  • 5 Алфа Ромео

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Еф1":

    Не Хамънд ами колата горя като факел напоен в керосин....

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Факел

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Алфа Ромео":

    Аве верно гумите трябва да са негорими, че уж горяла като факел а гумите са цели въпреки че са от горната страна където трябва да са били най-силните пламъци.
  • 8 Guest

    2 1 Отговор
    Аве направете вие такава кола бе! Вие ко искате перфектен Автомобил!? Еми няма такъв. Ся че тоя селяк не е можел да вземе завоя не прави колата опасна или тем подобна!