Last news in Fakti

17 Юли, 2018 10:42 14 829 13

Втора лимузина в кортежа на Путин

  • кортеж-
  • путин-
  • лимузина-
  • автомобили
Втора лимузина в кортежа на Путин - 1

Срещата между Владимир Путин и Доналд Тръмп се превърна в първото задгранично изпитание за новите автомобили от проекта "Кортеж". Финландските журналисти още миналата седмица разкриха част от автомобилите, които ще съпровождат Путин във Финландия. На летището в Хелзинки бяха засечени два седана Senat, президентската лимузина и два минивана Arsenal.

Втора лимузина в кортежа на Путин

Удивлението беше голямо, когато се разбра, че в арсенала на Путин има и втора лимузина, изпълняваща ролята на резервен автомобил за президента. Идеята е в случай на непредвидени ситуации Путин да се качва и в другата кола и по този начин да бъдат объркани евентуални нападатели. До момента ролята на втора лимузина изпълняваше брониран Mercedes-Benz S-Klasse Pullman.

Най-внимателните наблюдатели в Хелзинки обърнаха внимание и на още един странен факт - липсата на един от минивановете докарани във Финландия. В интернет пространството се развихри дискусия по темата и по-конкретно за това, какво се е случило с втория миниван. Според мнозина той се е развалил и тайно е откаран в посолството на Русия. Друго, на което бе обърнато внимание е, че лимузината на Путин е с нови регистрационни номера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АААААААААААААААААААААААААААААА

    43 17 Отговор
    Айде джендър-експертите да започнат с плюенето СЕГА...

    Коментиран от #9

  • 2 НКВД

    19 7 Отговор
    А не може ли вместо да се е развалил вана просто да са сложили на негово място лимузина 2? Като Бял ден е ясно че броя коли е точния!просто има една излишна! Ако беше Рамзан щеше да е и ван 2 в кортежа
  • 3 Хммм

    28 14 Отговор
    На мен лично много ми харесва. И сам сигирен че не е по малко надеждна от другите лимузини. Не сравнявайте този автомобил с лада и москвич.
  • 4 Гост

    17 19 Отговор
    Целия свят се удивлява че една от най великите сили в света са направили автомобил!!!! Хахаха! А тук някой ни обясняват колко били развити.

    Коментиран от #6

  • 5 кОра

    15 9 Отговор
    Крайслер 300 пулман, даже има и неква Ланча,като крайслера еднакви са, та това си е Ланча,просто е по-дълга и с двигател на порше.Интериора е на ЕС-класа,апк не можаха да я сдялат, като хората.
  • 6 РЖД

    20 11 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Развити са..щом доставиха на краварите 112 бройки..РД-180,тва в Россия е доста старичко,но от НАСА им се кефят,и са продължили договора до 2025 год..Тръмп помоли Путин..да помогне че щатския кенеф в МКС,се е запушил.Що само Россия имат пилотирани кораби..щатите приключиха с пилотажа през далечната 2011 год,сега Союз ги,,возят,,като колети нагоре-надоле.

    Коментиран от #11

  • 7 934

    4 6 Отговор
    Лимузините са много класни, но на мен ми хареса минивана за РЕБ и кой знае още за какво. На 0.36 от видеото - возилото с гората от антени и буркани отгоре. Сигурно ако пусне апаратурата на пълна мощност, километри наоколо няма да има телефони, интернет и GPS.
  • 8 копчета много

    9 5 Отговор
    Това нищо не е. Има едно друго копче като го натисне изгасва Слънцето и част от близките звезди в галактиката. Има и копче за подводно движение, за излитане, само не знам дали са готови с телепорта.........
  • 9 1944

    3 7 Отговор

    До коментар #1 от "АААААААААААААААААААААААААААААА":

    няма какво да плюят. само ще питат направиха ли основния ремонт на "кортежа"? или отиде при "кузнецов" за скрап?
  • 10 Гошолошо

    6 3 Отговор
    Колко са смешни всичките русофилистици тука. Шляпат чекии пред компютъра, смучат пърцуца в панелката и се надяват някой ден и истинска жена да им обърне внимание. Отврат!
  • 11 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "РЖД":

    Освен за тези космически истории където половината си ги нагласите някакъв друг пример ще кажеш ли?
  • 12 Макрон

    2 0 Отговор
    Тия почупиха сума кинти да може джуджето да се вози луксозно- 10 години я мъчат тая лимузина, през това време хората смениха 3 поколения автомобили, накрая няма да може да влезе с нея в половин Европа, щото е с ДВГ.
  • 13 Емил

    1 0 Отговор
    И руснаци, и американци толкова си обичат президентите, че скоро колите им ще замязат окончателно на танкове!