Last news in Fakti

17 Август, 2018 12:14 13 966 4

Уникален автомобил-амфибия потъна в езеро

  • автомобил-
  • амфибия-
  • hobbycar
Уникален автомобил-амфибия потъна в езеро - 1

Амфибията Hobbycar е много рядко превозно средство. През периода 1992 - 1995 от него са произведени само 50 екземпляра. Една от тях дълго време се пази в музей в американския град Нешвил.

От време на време въпросният Hobbycar излиза от музея и забавлява туристи на едно от езерата в Тенеси заедно с друга амфибия - германската Amphicar от 1960-а. На последната такава разходка обаче се случва нещо странно.

Уникален автомобил-амфибия потъна в езеро

Неочаквано френската амфибия Hobbycar започва да се пълни с вода, а водачът и пасажерите (сред които и две деца на 5 и 9 години) успяват да се спасят, прехвърляйки се на немската амфибия. След това Hobbycar потъва.

Плаващият автомобил е изваден след дни от водолазен екип и тежка техника. От музея твърдят, че ще възстановят амфибията, като единствено може да се наложи замяна на двигателя Peugeot с нов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вЕрно е Уникален

    28 0 Отговор
    Плува, като гореща ютия ;))
  • 2 АрБайтен

    19 0 Отговор
    френската 1992-1995 и ГЕРМАНСКАТА
    1960 !!! Коя потъва фрЕнската !! разбира се
  • 3 Мосю Гей Водопроводчик

    6 2 Отговор
    Уи, уи... добхе, че швабата е бил наблизуу и е шпасиль пасажегите от фленския амфибион. Пардоне моа... Амфибион е мъхтав, вива ля амфибион!
  • 4 Пепи Ханс

    13 0 Отговор
    Франсетата са се издънили. Почти във всяка лодка има помпа с висок дебит, която да изпомпи влязлата вода. В ebay може да се вземе и за $20. Не може да направиш амфибия без такава система. Но като знам франсетата сигурно при първата капка вода бушона изгаря и потъваш.