20 Август, 2018 11:26 10 307 5

Откраднаха рядък Gullwing от хотел до "Ринга"

  • mercedes-benz-
  • 300sl-
  • gullwing-
  • кражба

Един от 30-те произведени Mercedes-Benz 300SL Gullwing със стоманена каросерия бе откраднат от хотел "Доринт" недалеч от "Нюрбургринг". Реликвата от 1955 г. изчезнала от паркинга в нощта на 11 август, съобщава The Sunday Times.

Собственикът Томас Розиер разказва, че оставил купето със сериен номер 198040 5500434 на открито, защото гаражът на хотела бил пълен. На следващия ден трябвало да участва в Oldtimer Grand Prix на "Ринга".

Откраднатият Gullwing е известен в средите на ентусиастите с прозвището Californian Outlaw. Отличава се със занижен покрив с издатини над седалките за повече пространство над главите на шофьора и пътника, нестандартни брони, жълти фарове против мъгла и тапицерия от щраусова кожа.

Според експерти известността на олдтаймера в автомобилната общност прави продажбата му невъзможна и крадците най-вероятно се канят да го разфасоват за части. Ентусиасти от цял свят споделят снимки и информация за редкия Gullwing с надеждата да бъде открит, а собственикът Томас Розиер е обявил награда от €250 000 за колата, която се оценява на около €1 750 000.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ретро

    48 0 Отговор
    Не може да оставиш такава рядка кола за над 2 милиона на открития паркинг "щот в този на хотела нямало места" !?!? Що за малоумщина освен, ако не е някоя застрахователна измама ? Колата може и да не я разфасоват джамбазите, заото по света е пълно с места, където интерпол няма сила и не може да стигне .... арабски държави, кокаинови държави, бананови държави и т.н., а там има едни типове, които не си знаят парите, но имат "желания" !
  • 2 Няма нужда

    8 0 Отговор
    По тъпа история за кражба на кола не бях чувал! Коментар #1 обобощава всичко!!!
  • 3 Марто

    5 0 Отговор
    Автомобила е брутален!Ненормална класика!
  • 4 vasik atanasova

    1 0 Отговор
    ИСТИНСКИ СЪСТЕЗАТЕЛ
    БРУТАЛНА Е
    ИСТИНСКА ИГРАЧКА ЗА МЪЖЕ
  • 5 Реставратора

    5 0 Отговор
    Колата е супер,но е доста неудобна!Имал съм щастието да се докосна и реставрирам такъв автомобил в бг.След това замина на търг в Щатите и там един чичко си е купи за един сандък с $.На живо е много красива кола,но е за попълване на колекция и инвестиция,а не да си е паркираш пред хотелите.А бе,с една дума 100к Диамант!