Last news in Fakti

20 Август, 2018 19:16 12 124 13

Полицията в Азербайджан сменя BMW с Mercedes-Benz

  • mercedes-benz-
  • bmw-
  • полиция-
  • азербайджан

След дългогодишно партньорство с BMW азербайджанското Министерство на вътрешните работи сключи договор за доставка на автомобили за нуждите на полицията в столицата Баку с Mercedes-Benz, съобщава 1news.az. Сътрудничеството между властите в бившата съветска република и германския производител датира още от 90-те години на миналия век и досега местните органи на реда са сменили три поколения на баварската "тройка" от E46 до F30.

Новите автомобили за полицията в Баку са Mercedes-Benz C-Class W205. Първите 70 патрулки вече са доставени в Главното управление на пътната полиция в азербайджанската столица. Сред тях има и няколко спортни седана AMG C43 с мощност 362 к.с. и ускорение от 0 до 100 км/ч за 4.6 секунди.

Новите патрулки са оборудвани с POS-терминали за заплащане на глоби на място. От азербайджанската полиция уточняват, че старите BMW-та няма да бъдат бракувани, а ще бъдат предадени на регионалните поделения в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    56 1 Отговор
    Имат си хората , газ и нефт и си купуват мерцедеси.
  • 2 Петър

    26 4 Отговор
    Нашето МВР си бръмчи от 20 години на ОРЕЛ- така братята бразилци казват на опел, и на фолксваген поло му казват РОЛО
  • 3 Боян

    20 10 Отговор
    И тези се отказаха от бенве ^^
  • 4 Бачо Киро

    35 5 Отговор
    МВР - от Лада и Опел на Киа
    Азърбайджан - от БМВ на Мерцедес...
    Кога ще ги стигнем... Азърбайджанците ...

    Коментиран от #8

  • 5 Аз съм

    6 3 Отговор
    АзърВайджан. Идете вижте и когато се върнете не забравяйте да разкажете.......
  • 6 1122

    8 1 Отговор
    Така е защото сме в Ес и с е мнооооого кадливо правителство. Няма да изброявам всички знаят.
  • 7 Аз съм

    4 5 Отговор
    АзърВайджан е като да си в Кошмар докато си Буден.
  • 8 Ryty

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бачо Киро":

    Като спрем да си даваме на концесия природните богатства, вместо ние да си ги добиваме... Естествено това е друга болна тема за огнеборчето с която по добре да му се махаме от главата, продаде си националния интерес.... Министерски съвет разработи нов Закон за концесиите още 2016г., който изцяло отмени действащата национална уредба и разширяа правата на фирмите концесионери за сметка на задълженията им към обществото и държавата. Без обществено обсъждане се разгледа проекто закона и се прие!!! Съдържанието на закона е меко казано скандално. В него е заложено отпадане на и без това огромния срок за концесия от 35 години. С новия закон, частниците ще могат да ползват общите ресурси без нормативно определен максимален срок. Нещо повече, концесиите вече ще се възлагат пряко от министри и кметове на общини, а не както досега от колективните органи Министерски Съвет и общинските съвети по места. Записана и възможност концесионерът да събира местни такси и данъци вместо държавата. Новост е и ролята на Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол, която трябва да стане универсален орган за контрол на вече сключените договори, не само от гледна точка на законосъобразност на сключената процедура, но и от гледна точка на изпълнение на договора.... още, че „икономическата изгода от нея (концесията) се изразява не с преките моментни ползи (приходи), а и с косвените ползи и с ползите за обществото в дългосрочен план“ и с това предпоставят нужда от финансова п

    Коментиран от #13

  • 9 Ryty

    2 0 Отговор
    Не стигнага символите да довърша та - финансова подкрепа от държавата за фирмите концесионери
  • 10 Бай Иван Майсторо

    5 0 Отговор
    Грашите много.Ние също можеше да имаме Мерцедеси, но нашата мафия ги платиха по 100 Бона парчето при реална цена около 30 за брой! Там със сигурност е направена и отстъпка от 80 Бона за Мерцедес при 100 броя е свален на 70 примерно.Така се прави навсякъде по света, но и тук.Тук е Мафиландия
  • 11 гост

    10 0 Отговор
    Нашите платиха като за Мерцедес, а взеха КИА. Вие да сте чували за пос-терминал в наша патрулка? Струва 20лв, ама няма кой да го сложи, защото ако го сложи ще иска по 100лв. У нас всичко си има някакъв множител, за да може да се избие корупцията.
    Можехме да имаме пълни паркове с Греит Уол на газ и за 100бона на парче да имат и гориво за 5 години напред.
  • 12 632

    1 1 Отговор
    И двете марки не стават.
  • 13 ТyTу

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ryty":

    Искаш да кажеш, че трябва да си върнем страната незабавно, с цената на всичко!