Last news in Fakti

27 Февруари, 2012 11:10 2 564 9

Renault тества собствена версия на Smart

  • renault-
  • mercedes-benz-
  • smart

Договорът за сътрудничество, който подписаха Renault и Mercedes-Benz, вече дава конкретни резултати. Оказва се, че освен от щутгартския опит в създаването на големи лимузини французите смятат да се възползват и от немското ноу-хау при микроавтомобилите.

Папараци заснеха тестово муле на двуместен градски модел, чието серийно производство стартира още през следващата година. Той ще дели платформа със следващото поколение на Smart, което инженерите на Mercedes-Benz в момента усилено разработват.
 
Информация за техническите характеристики на автомобила все още липсват. Френското сп. L'Automobile Magazine обаче вече публикува първото компютърно генерирано изображени на колата. Снимката е придружена от сведения, че Smart-ът на Renault ще се екипира не само с бензинови и дизелови двигатели, а и с електромотор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kiro

    1 0 Отговор
    Всъщност Рено разработва платформата на двата автомобила, не Мерцедес. Пише го и в оригиналната статия.
  • 2 ВИП АМГ

    1 0 Отговор
    mercedes shte napravi darjavnata frenska marka dosta po dobra.
  • 3 Впрочем

    2 1 Отговор
    Тя обаче отдавна не е държавна - едва 15-ина процента от капитала е на държавата, другото е в частни инвеститори.

    Коментиран от #5

  • 4 рено

    1 1 Отговор
    абе тия са ненормални! това на нищо не прилича! отвратително като първообраза си! вместо да подобрят качеството и материалите, те започват да разработват жалки подобия на Смрада! целият дизайнерски екип на Рено трябва да бъде изпратен на заточение на някой самотен тихо-океански остров пълен с миризливи скунксове! крайно време е да се направят автомобил който да бъде конкурентен на луксозните седани - ПОНЕ! нещо, което да бъде бюджетна версия на Е-класата. нещо като Супърба на Шкода. стига с жалките сапунерки. по-малко от Туинго е напълно излишно. дори и то е излишно. Сменил съм 3 рена и за сега съм доволен от представянето им. общо взето съм изминал около 120000 с 3те общо. въпреки безпроблемният ми живот с тях съм категоричен, че има още много път да извървят и само Мерцедес-Бенц може да им помогне да стигнат до по-големи успехи.
  • 5 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Впрочем":

    @3 mi neznam samite francuzi ia narichat darjavna.
  • 6 Режия

    0 0 Отговор
    До 4. Абе човек, ти си много странен! Карал си три Рена, оплаквания нямаш, ама даваш примери с други марки. Сигурно си карал второто Клио и първото Туинго, но ги сравняваш с Шкода Сюпърб и Мерцедес Е-клас. Ами вземи новата "Лагуна", "Флуънс" или "Латитюд" като искаш по-голяма кола. Тук се говори за малка и два доказани производителя обединяват усилия да я направят. Не всеки в Европа е Бай Ганьо, за да иска непременно голям варел. "Мерцедес" се мъчиха като грешни дяволи, докато понаправят "Смарт"-а и "А-класата", но не се отказват, защото това се кара.
  • 7 Рено

    0 0 Отговор
    защо да съм странен!?! защо да не давам пример с други марки, които се справят доста добре!???! и не не съм бил собственик нито на клио, нито на онова жалко подобие на кола - туинго! карал съм първата и втората лагуна във доста от вариантите им - бензин/дизел, хечбек/комби, преди и след фейс-лифт! ето киа и ситроен разработват премиум лимузини! киа!!! които до преди 10 години никой не беше чувал, сега изкара К9, ли там как я водят, която е в пъти по-красива от 7-та на бмв. защо след като работят с най-добрият производител на луксозни автомобили не прихванат малко, а разработват ненужни сапунерки! аман от тия калинки!
  • 8 Small cars fan

    0 0 Отговор
    @ Рено:
    защо да не правят Рено нови по-големи коли:
    Латитюд (SM5) и бъдещия Сафран (SM7) лоши ли са :)

    А за кооперацията с Мерцедес - ако не си чул:
    новото Инфинити обаче (не Рено!) ще е на точно база старата Е-класа (т.е. сегашната) -
    а спортните модификация ще са с V8 мотори на AMG ;)

    Toва ако не са луксозни коли - здраве му кажи :)))
  • 9 Режия

    0 0 Отговор
    До 4. Е как да са ненужни сапунерки, като по 3/100 при това зверско поскъпване на горивата, удобни и маневрени са, имат си купища екстри и са пъргави като оси. Кое му е ненужното, че не се сещам? Точно варелите са ненужни - излишно скъпи и големи, висок разход, скъпа поддръжка. кое от тия неща ти е нужно?!