23 Август, 2018 11:23 10 073 16

Това е най-мощната дизелова Skoda

  • skoda-
  • kodiaq-
  • rs
Това е най-мощната дизелова Skoda - 1

Чешкият автомобилен производител публикува първи изображения на RS-версията на Skoda Kodiaq. Наточеното изпълнение на кросоувъра ще се превърне в първия модел на марката, който ще получи ново лого с преобладаващ червен цвят в него. Идеята е по този начин да бъде демонстриран спортния характер и мощността на автомобилите от семейството RS.

Skoda Kodiaq RS ще се оборудва с двулитров битурбо дизелов двигател, който ще разполага с мощност от 239 конски сили. Максималният въртящ момент също ще е впечатляващ - 500 Нм. Моторът ще работи съвместно с роботизирана скоростна кутия и по предварителна информация ще има ускорение от 0 до 100 км/ч от 6.5 секунди.

Това е най-мощната дизелова Skoda

Предвид тези характеристики, новото предложение от Skoda ще се превърне в най-мощната дизелова кола на марката за цялата ѝ история. Автомобилът ще бъде демонстриран за първи път пред публика през септември, в рамките на предстоящото автомобилно изложение в Париж.

Ще припомним, че през месец юни тази година, прототип на Skoda Kodiaq RS, управляван от Сабине Шмит, постави нов рекорд на Нюрбургринг сред седемместните всъдеходи. Той успя да завърти обиколка на "Зеления ад" за 9.29.84 минути. Абсолютният рекорд на трасето за кросоувър се държи от Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio - 7.51.7 минути.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българче

    10 42 Отговор
    Нафтова печка.

    Да бъде забранена за продажба ВЕДНАГА.

    Коментиран от #3

  • 2 1234

    26 10 Отговор
    Двигателя е от 2016г... Битурбо тия 2 литра с 500 нм ще се сдуха за 150 хил км, втория собственик да му мисли, първия ше се кефи
  • 3 Илия

    20 2 Отговор

    До коментар #1 от "българче":

    А ти на какво се топлиш? На бензинова печка ли?
    А ти съгласен ли си цената на бензина да се удвой?
    Като се забрани нафтата, рафинерийте какво ще я правят? Как ще компенсират по-малката продаваема продукция?

    Коментиран от #8

  • 4 Boxer

    14 2 Отговор
    Шкода е семеен автомобил . Не е нито спортна, нито премиум марка. Спортен дизел?! Добре е че експериментират и се развиват. Така някое младо семейство ще стигне по-бързо до хотела : )
  • 5 Петър

    8 5 Отговор
    Нали знаете : всеки луд с номера си, някои с цяла програма! Имам приятел, който след като купи нова Октавия, предишната, чисто нова, даде още над 50 000 хиляди за да може на Дино стенд да покаже 382 к. с. на килелата. Върви на пушка, уникална е... но се чупи на поразия и според мен не си струва

    Коментиран от #7

  • 6 Max

    7 14 Отговор
    Важно е , че Алфа Стелвио мачка на ринга всичко наред.
  • 7 Ферари

    11 2 Отговор

    До коментар #5 от "Петър":

    Ми аз ако дам 50 000 за нова бангия и дам още 50 000 да стане 350 к.с. трябва да съм малоумен ... за 100 000 лв. ще си купя кола с 500+ коня ....

    Коментиран от #14

  • 8 Alfa Romeo 156TI

    5 4 Отговор

    До коментар #3 от "Илия":

    Недей човек, несе хаби. Този е от тия дето съм ги слушал с години да ми се превъзнасят за жестокия бензин и "скапаната" нафта, а сега не мога да ги сваля от дизелова кола!
  • 9 Гошо

    5 8 Отговор
    VAG пак показва способностите си - винаги най-доброто откъм дизайн и качество

    Коментиран от #11, #13

  • 10 Гадна нафта

    0 2 Отговор
    Смърди пуши трака кокаал
  • 11 Ти бохав ли си Георги

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гошо":

    Какво ти има бе
  • 12 Като гост

    5 4 Отговор
    Със Шкода мацки не се свалят.
  • 13 ДЛЙ

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Гошо":

    Гошко, вземи си ела, свери си часовника и се ориентираи правилно!
  • 14 Петър

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ферари":

    Нали прочете: всеки луд с номера си! Прав си, и ти слагам плюс:-)
  • 15 Шкода

    2 2 Отговор
    Колко от коментиращите тук карат или някога са карали чисто нов SUV с 240 к.с.? Айде купете си и после се изказвайте. В крайна сметка Skoda го правят този SUV и ще си намерят клиенти за него. А драскачите тук само ще плакнат очи в новите коли по улиците.

    Коментиран от #16

  • 16 По скода и да ми падне око

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Шкода":

    Пак нема плакнем очи ретард