Last news in Fakti

5 Април, 2010 13:27 3 421 2

Daimler и Renault ще правят Smart

  • daimler-
  • renault-
  • smart-
  • smart fortwo

Концернът Daimler в сътрудничество с компанията Renault планира да разработи нов ултракомпактен автомобил, който да е идеен приемник на микролитражката Smart ForTwo. Очаква се новата градска количка да се появи през 2014 година.

Както каза в едно интервю вице-президентът на Обединението на немските автомобилни компании Улрих Фром, Smart ForTwo не може да се продава на европейския пазар повече от четири години в една модификация. След този период подобни автомобили се нуждаят от модернизация.

Същата платформа на която ще бъде изграден новия Smart ще бъде използвана впоследствие от Renault. Французите ще правят на нейната база градските електромобили Twizy и Zoe.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jana

    9 5 Отговор
    super e ako e i na priemliva chena zashto da ne si go pozvolim
  • 2 Ogi

    1 0 Отговор
    Най-сетне Даймлер направиха правилния избор и намериха силен партньор. Правиха съюзи с производители от Япония, Южна Корея, Щатите, та накрая се чукнаха в главите, че Рено им е под носа в съседна Франция.