Last news in Fakti

2 Март, 2012 11:54 28 697 37

Nissan подготвя автомобил за 7000 лева

  • nissan-
  • datsun
Nissan подготвя автомобил за 7000 лева - 1
Nissan Sunny (2012)

Слуховете, че алиансът  Renault Nissan възнамерява да създаде нов бранд за свръхбюдженти автомобили, витаят в интернет пространството от доста време. Говореше се за Renault, което да е по-евтино от Dacia, за възраждане на нова марка и за какво ли още не.

Сега агенцията Nikkei разпространи новината, че Nissan ще възроди марката Datsun, като под това име ще се продават евтини коли, предназначени за страни от третия свят. В това число влиза и Русия, а като най-голям пазар се определя Индия.
 
Според информацията от Nikkei, които се позовават на анонимен източник от алианса, Nissan ще започне производство на свръхевтин модел. Колата ще се прави в Индия и ще струва около $5 000, което изчислено в български левове се равнява на сума от порядъка на 7 300 лв.
 
Автомобилът ще използва платформата на Nissan, която е с индекс V, и най-вероятно ще представлява компактен седан. Той ще отговаря на всички стандарти и за безопасност, но на практика ще е лишен от екстри. Сериозно ще се икономисва и от материалите в салона.
 
Nissan ще използва най-евтината възможна пластмаса, а шумоизолация въобще не е предвидена. Заниженото качество ще окаже влияние и върху много от възлите и агрегатите. Гаранцията им ще е значително по-малка от тази при автомобилите Nissan и Infiniti.
 
Автомобилният производител смята да изгради и отделна дилърска мрежа, като основните му цели са за производство от 300 000 автомобила на година и запазване на предварително обявената цена от $5 000. Повече подробности около този проект за сега не са известни.

Nissan March Sedan (Индия)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    4 5 Отговор
    sas sigurnost shte e v pati po dobro ot Dachia
  • 2 nqkoi i

    4 1 Отговор
    Ако е толква пари, ще си купя !
  • 3 Господинов

    7 1 Отговор
    За жалост заради скапания европейски съюз такива коли едва ли ще се продават у нас. Защото сме европейци и не можем да караме подобни евтини коли. Иначе и аз бих си купил едно Датсунче от Нисан, пък нищо че е правено в Индия. За тези пари нова кола.... Това е вече нещо реално за нашите стандарти ама уви.
  • 4 Mydoto

    2 2 Отговор
    Е по малко джанти не можаха ли да му сложат . Прилича на някъква набухнала кифла . меко казано е грозен

    Коментиран от #5

  • 5 Клаус Лешке

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Mydoto":

    @4 Това едва ли ще е колата която ще продават за 7 хил... Това, че няма да има екстри до някъде е добре, по- малко неща за разваляне ще има.

    Коментиран от #6

  • 6 ВИП АМГ

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Клаус Лешке":

    @5 abe mechtaesh si za edin moskvich.
  • 7 saseda

    5 3 Отговор
    dopra e az shte si vzema dve ednata za chasti
  • 8 haho69

    5 1 Отговор
    кви части бе то ще ги ремонтира ли някой тези еднодневки, караш и развали ли се нещо сериозно и хвърляш. Също като Реното те не подлежат на ремонт.
  • 9 НАДИН

    4 2 Отговор
    Давайте ги тука още и още боклуци. Важното е да са евтини. Българина е такъв, че не го интересува нищо освен цената.
    А като е евтино направо се напикава от кеф.
    Колкото по-голям боклук, толкова по-подходящ за Българите.
    Важното е боклука да е нов та мижетуркавите да се почувстват успели в живота, все пак нова кола са си купили ХААА-ХА-ХА.
  • 10 ML 320 CDI

    1 3 Отговор
    за 7000 лева ще е едно качество,и особено като се знае че е правена в индия.на всеки 1000 километра ремонт.прав си че колкото е по евтина толкова е по подходяща за българите.но каквито са и хората и такива им са колите.аз предпочитам за толкова пари да си взема 10 годишен голф 4 от колкото тая талига.това ще е същия боклук като тези дето се правят в ловеч.с 2 думи ЦИГАНСКА РАБОТА
  • 11 НАДИН

    0 3 Отговор
    Трудно може да се каже кой ще е по-голям боклук. За тези хора които карат МБ, БМВ, АУДИ боклуците са много. Затова тук е необходимо професионалното мнение на стандартен Българин, ( Голям тарикат), те ги разбират тези тарикатските коли. Заради тях станахме циганите на Европа, и сега ако им докарат цигански коли всичко им се нарежда екстра.
  • 12 Al kapone

    2 0 Отговор
    "Сега агенцията Nikkei разпространи новината, че Nissan ще възроди марката Datsun, като под това име ще се продават евтини коли, предназначени за страни от третия свят." хахаха е.ати мизерията! Дайте ми ядрена бомба и ще я взривя на наша територия ! има ли смисъл да живеем в "третия свят" !
  • 13 GTE

    2 0 Отговор
    Прилича на Симбола, но пък той е 2пъти та и малко повече, по-скъп. Дизайна, докато започне серийното производство, не е съвсем ясен и окончателен. А тези аштомобили които се продават за 30К или 40К, в никакъв случай не струват толкова. За пример заводската цена на Шевролет Круизър е 6000 долара, другото са транспортни разходи, сервизна подръжка в гаранционният период, печалба, транспортни разходи и още 30 неща, докато набъбне до 30К.
  • 14 Румен Ангелов

    1 1 Отговор
    Понеже ние сме много по-богати в България най-евтининте автомобили не падат под 7000 евро !
  • 15 РОКЕР

    4 0 Отговор
    ОТ ВЧЕРА БЪЛГАРИЯ Е ПРИЧИСЛЕНА В СПЕЦИАЛНО СЪЗДАДЕН ЗА НЕЯ ЧЕТВЪРТИ СВЯТ !! УРАААААААААААААА!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 16 народния

    2 1 Отговор
    Още един автомобил идеален за фирмена експлоатация ,дори и за лични нужди.Ако наистина е цена под 10 000 лв,идеален за такси,служебна кола и евтино поддържане.Напоследък хюндай и киа се издигат към по-горен ценови бранш и това ще е наистина успешен вариант.Разбира се ,ще се намерят критици ,които ще кажат по-добре бавареца ми от 92 -ра 318-ка или пасата ми от 95-та отколкото това,но аз се убедих вече ,че тези коли не много добри са идеални пред други и особенно със сравнителното евтината поддръжка.Разбира се това за обикновен човек,примерно с доход около 1000 лв.
  • 17 Асен Йорданов

    4 0 Отговор
    Вече всяка марка взе да прави автомобили за под 10000 лв , Коя е следващата ?
  • 18 gugo

    2 2 Отговор
    Само наште китайски боклуци останаха на 16000 лв. Кой ще ги купува?
  • 19 ML 320 CDI

    1 2 Отговор
    КОЛКОТО Е ПО ЕВТИНА ЕДНА КОЛА ТОЛКОВА ПО ГОЛЯМ БОКЛУК Е И ПО ЧЕСТО СЕ РАЗВАЛЯ И СЪЩО КАЧЕСТВОТО Е ПО НИСКО !!!!!!!!!!

    Коментиран от #36

  • 20 не става

    0 1 Отговор
    Нещо не ми се вярва или надай се ..... на пиана жена.
  • 21 wulkan

    0 1 Отговор
    Е, да и на мен ми се струват скъпички тия С 10 на базата на тойота ярис с техните 16000лв. и 7/100 среден разход бензин, но е интересна цената на пикапа/24000лв./ и джипа с неговите 33000лв. за фул екстри. Особено атрактивно ми се струва газовото без изпарител - пълен инжекцион с течна газ. Така, че не бързайте с оценките. Иначе аз самия съм в платежоспособната прислойка от населението, на която именно тази НОВА за 7000лв. кола предизвиква много голям интерес. Обаче като се помисли дали кошник /накарал съм се на нови втора употреба/ на 10 години за 7000лв., или все пак нова и то не от производител Тата? Като излязат, че да ги видим, си заслужава да се помисли.
  • 22 wulkan

    0 1 Отговор
    Е, да и на мен ми се струват скъпички тия С 10 на базата на тойота ярис с техните 16000лв. и 7/100 среден разход бензин, но е интересна цената на пикапа/24000лв./ и джипа с неговите 33000лв. за фул екстри. Особено атрактивно ми се струва газовото без изпарител - пълен инжекцион с течна газ. Така, че не бързайте с оценките. Иначе аз самия съм в платежоспособната прислойка от населението, на която именно тази НОВА за 7000лв. кола предизвиква много голям интерес. Обаче като се помисли дали кошник /накарал съм се на нови втора употреба/ на 10 години за 7000лв., или все пак нова и то не от производител Тата? Като излязат, че да ги видим, си заслужава да се помисли.
  • 23 Мартин

    1 1 Отговор
    Язък за името с което Датсун / Нисан, са печелили не малко ралита. С тоя боклук който ще произвеждат по-добре изобщо да не започват или да му дадат някое друго име. Датсун е велика кола в историята си, дори днешните Нисани нямат нивото на тогавашните автомобили, въпреки екстрите и възможностите сега.
  • 24 520 zender

    4 0 Отговор
    Абе хора-не ми е работа да саботирам родното производство но аз лично не бих прибегнал до него и респективно до евтини модели,ама никога.Знам-практични сте,и пълни с икономични идеи..запазете си ги за себе си..Ако искате динамика-а такава амбиция виждам във всеки младеж особенно на магистралата,по-добре си вземете нещо около 2000куб см независимо дали бензин или дизел..Ако все пак държите на икономията и то на всяка цена мисля че едно френско DCI е подходящо за вас...
  • 25 kkk

    5 0 Отговор
    Колега, френско дци , но само от магазина ново. Прочети във форума на рено за кво става на въпрос- около 10 год дизелови рена ,каквито масово се карат у нас, фърлят турбини та е чудо. Вече самите ренаджии препоръчват бензинови мотори. Тва е не само за рено. В момента не виждам нито едно предимство на нафтата пред бензина. Дизелите колкото по нови са ,толкова стават все по сложни и скъпи за поддръжка, искат само най-качествена нафта,каквато у нас нема и така. Мина времето на простия атмосферен дизел от времето на голф2 ,който с един каскет нафта обикаля целия град, а нафтата беше по евтина от бензина.
  • 26 АВА

    0 1 Отговор
    Тази кола не е предвидена за БГ пазара, намираме се в ЕС, ИМА МНОГО ИЗИСКВАНИЯ ЗА ВНОС И ПРОДАЖБА НА НОВИ АВТОМОБИЛИ НА КОИТО ТАЗИ КОЛА НЯМА ДА ОТГОВАРЯ. В статията си е опоменато за кои пазари е проектирана тази кола, преди да пишете четете и поне малко мислете, а иначе не звучи никак зле нова кола и то от НИСАН ЗА ТАЗИ ЦЕНА, но всичко бе до тук, за БГ няма да е налична, каквато и да била тя, боклук или страхотна , все тая.
  • 27 ...........

    1 0 Отговор
    В България е пълно с боклуци.
    Нова боклукчава марка не ни е нужна.
  • 28 Бял човек

    1 1 Отговор
    На мизерника всичко му е скъпо.
    Като нямаш два лева в джоба и кола за 3000 пак ти е скъпа.
    Ловешките С10 са супер предложение - всички екстри, 100 коня мотор и данък 30 лв. 5г гаранция.
    Но това е з акойто има някой лев, а който няма за цигари се слюнчи в мрежата.
  • 29 ОТК

    1 1 Отговор
    Давайте я веднага тука тази боклукчива кола. Ние започнахме да си правим сами боклукчиви коли, но ни трябва и конкуренция. Да ги сравним и да разберем дали има по-голям боклук от тези в Ловеч.
    Дано нашите са по-скапани, та поне в едно нещо сме ПЪРВИ
    Друго си е гордо да се изправиш и да кажеш: НИЕ БЪЛГАРИТЕ, А НЕ ТАМ НЯКАКВИ СИ ИНДИЙЦИ, ПРОИЗВЕЖДАМЕ НАЙ-СКАПАНИТЕ КОЛИ В СВЕТА.
  • 30 шабан шабан

    1 0 Отговор
    eeeeeeeeee togava i obiknovenite grajdani 6tekarat novi koli
  • 31 kkk

    0 1 Отговор
    До ОТК -Ей, ти колко ловешки коли кара ,че да знаеш ,че са най-скапани?
  • 32 ергр

    0 2 Отговор
    Правете разлика от бедно оборудвана кола и нискокачествена ( Дачия е точно такава ). А и не е вярно, че качеството в Индия е лошо, всички водещи икономики местят производства там , така че технологиите са на ниво.
  • 33 симеон

    0 1 Отговор
    че защо да се радваме на ловешките като тези са 2 пъти по евтини аз искам нова и евтина кола който иска скъпа да си купи гоуф само лошо е че отново сме ощетени от ес за нас няма да е достъпна ако не й платим мито и то пак тая блазе им на гърците събраха на европа парите сега ще излязат от съюза и ще си карат евтини коли и ще си купуват евтини стоки и ще си развиват собственото производство което направиха е евро парите а не ще лижем евро з....ци
  • 34 АФРОМИЗЕРНИК ОТ БАЛКАНИТЕ

    1 0 Отговор
    ЗАЩО КАТО ЩЕ ИЗНАСЯТ ЗА ТРЕТИЯ СВЯТ НЕ СПОМЕНАВАТ БЪЛГАРИЯ НАЛИ И НИЕ СМЕ ДЪРЖАВА ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ ??? ТО АКО ИМА ЩЕ СМЕ И ОТ ЧЕТВЪРТИЯ ...
  • 35 Kobester

    0 0 Отговор
    Че кой ще я купи тая пародия????
  • 36 Kobester

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "ML 320 CDI":

    @19 Така е. Не отиват на добре нещата. Все по-малки коли и все по-големи боклуци(по-евтини). Целия свят е полудял.
    @9 1 смислено мнение да прочета

    На 2та снимка изглежда хипер зле, на 1та става. Но без шумоизолация, без екстри(кожа, навигация, автоматик, парктроник, камера за задно и т.н.) направо звучи безмислено, ако ще и за 1,50лв да ми я дават. Най-евтината възможна пластмаса....... Нямам думи, това ще се чупи като топъл хляб.
    Сигурно ще е по-евтино на година да поддържаш S class отколкото това чудо.
  • 37 Миро

    0 0 Отговор
    Kobester ти се коли с навигация и автомат ли караш бе???
    А за камерата за задно виждане и парктроника... това са екстри за жени не за мъже! Като ти чета безмисления коментар си представям ти каква кола караш...