27 Октомври, 2018 13:00 12 972 16

Един култов мотоциклет с V8 двигател от автомобил

  • boss-hoss-
  • мотоциклет-
  • v8
Един култов мотоциклет с V8 двигател от автомобил - 1

Boss-Hoss е огромен мотоциклет с двигател от автомобил. Под мощния силует на слоноподобното същество се крие не какъв да е, а V-образен осмак Small block от Chevy. Под small се разбира работен обем 5 679 см3.

Това обаче не е краят на изненадите. Мощността на великана е 350 к.с. при 4 000 об/мин. Диаметърът на цилиндъра и ходът на буталото са съответно 101.6/88.6 мм, а максималният въртящ момент също е силно впечатляващ - 365 Нм при 3 200 об/мин.

Охлаждането на осемцилиндровия двигател е водно, а пред агрегата е разположен голям радиатор с перка, която заедно с въздушния поток от движението охлажда антифриза. Масата на мотоциклета с празен резервоар е цели 512 килограма, а друго любопитно е, че чудовището се храни от огромен четирикамерен карбуратор.

Един култов мотоциклет с V8 двигател от автомобил

Дължината на Boss Hoss е 2 662 мм. Предвид габаритите и масата, предната и задната спирачки са дискови с принудително охлаждане. Вилката е телескопична, допълнително усилена. След тези характеристики не би трябвало да учудва и фак­тът, че обемът на резервоара е 46 литра. Върху огромния резервоар са разположени показателните уреди.

Скоростомерът е най-голям, а около него са останалите прибори, показващи температура на охладителната течност, нивото на горивото и всичко останало. Седалката е двуместна, като задната е по-високо разположена и има облегалка.

За да може Чудовището да стъпи стабилно на пътя, задната гума е с размери 230/60х15. Въпреки огромната маса на мотоциклета динамичните характеристики са отлични. Максималната скорост е 210 км/ч, а от 0 до 100 км/ч, половинтонното чудовище достига за 5 секунди. Нормалната скорост за този мотор при извънградски условия е 160 км/ч.

Един култов мотоциклет с V8 двигател от автомобил


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пенционер

    17 10 Отговор
    С този наклон на вилката тя на практика не работи!Преди две-три седмици имаше статия за подобен руски любителски мотоциклет с по- добро техническо решение на вилката.
  • 2 ценител

    22 6 Отговор
    Трагични характеристики. Че то колите с такава мощност преобладаващо са по-бързи, да не говорим мотори с двойно по-малко коне. Безумно творение.

    Коментиран от #7, #13

  • 3 Beyefendi

    33 2 Отговор
    Този мотор ако падне на земята не знам как ще го дигаме...

    Коментиран от #6

  • 4 CBR FireBlade

    7 4 Отговор
    ... на втора не го виждам в огледалото...763

    Коментиран от #5

  • 5 Хер Отто Флик

    14 5 Отговор

    До коментар #4 от "CBR FireBlade":

    И на трета си се забил в някой стълб или в някое дърво! Ей заради такива като теб ни викат донори! Иначе мотора си е прекрасен, с практически неубиваем двигател!
  • 6 оня

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "Beyefendi":

    Onq s konq ще го закачи за коня си ще го вдигне.
  • 7 ГОСТ

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "ценител":

    защо бе яко е и наще влакове са с 700 кс предполагам ама над 80 не вдигат

    Коментиран от #10

  • 8 Kirqki

    3 4 Отговор
    Хора това са най-бруталните мотори. Тези характеристики, които са описали разбирачите от Факти са само за стоковия модел. Бос Хос може да се поръча с V8 с над 700 к.с. Разровете се в нета преди да коментирате
  • 9 КРЕЗ

    1 0 Отговор
    сметай каква жега иде отпред...да не си у някое задръстване летоска
  • 10 Хер Отто Флик

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "ГОСТ":

    За какво ти е голяма скорост? За да запълниш трапа по- бързо ли?
  • 11 Гост

    3 1 Отговор
    Какъв е смисъла от цялата тази мощност и ОГРОМНО тегло на 2 гуми, като една Хонда Хорнет и до 100км/ч ще го издуха, и на макс. скорост ще го бие, и най - важното е практичен мотор, който можеш да караш ежедневно навсякъде! Щото с това ха си го изтървал от стойката и там си остава, пък каКво да говорим за шофиране в градски условия с по - тесни и остри завои! Отговора на въпроса има ли смисъл е, че НЯМА СМИСЪЛ! Ама ентусиати бол!

    Коментиран от #12

  • 12 Ото Кариус

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    С Хорнета, бързо- бързо ще се озовеш при Св
    Петър! А чопъра е за ценители, както казва Питър Фонда в Страстите на Америка- "Ние не караме по магистралите, нашата страст са обикновените пътища! С чопъта можеш да усетиш миризмата на окосено сено, миризмата на препечен хляб и на пролетта...."
  • 13 Haha

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "ценител":

    И как стигна до тази невероятна глупост,това е мотор за дълги разстояние който да ти прави кефа от пътуването не е пистов мотор
  • 14 бай Кольо

    0 0 Отговор
    Аз за разлика от вас съм карал такъв - един приятел го има !!! И други тукмаци съм карал .... и ако не сте карали мотор поне 15 години вашите мнения не струват никакви пари ...
  • 15 Иии

    1 0 Отговор
    щото е американски затва не струва нали, ако беше на братушките ох лелей
  • 16 Кукуригуууууу

    1 0 Отговор
    Бахси и мотора най големия мотор v8мак пък никво ускорение и макс.скорост требва да прави 0до 100за 1сек.с тоз мотор.