Last news in Fakti

17 Март, 2012 11:29 4 501 8

Най-бесните преследвания с коли от Боливуд

  • боливуд-
  • видео-
  • преследване

Противно на стереотипите, запазена марка на индийската филмова школа отдавна не са само сълзливите любовно-музикални трагикомедии. Боливуд се оказва непресъхващ извор на някои от най-абсурдните по мащабите и съдържанието си преследвания и екшън сцени с коли в историята на киното. Ето някои от най-блестящите от тях.

Singham (2011)

Филмът се смята за абсолютна класика още от излизането си на екран миналата година. Гравитацията в Индия явно се подчинява на други закони, а тамошните ченгета са мустакати терминатори, които холивудските легенди са недостойни дори да поглеждат в тъмните очила.

Dhoom (2004)

Безмилостна гонка с мотоциклети, пукотевици и невиждано в историята на целулоида възсядане на Suzuki Hayabusa в стил "спагети уестърн".

Alluda Mazaaka...! (1995)

Който не е виждал преследване с трактори, гарнирано с от една от най-истеричните бойни сцени в киното, да гледа...

Race (2008)

Епична сага с всички задължителни индийски меродии - семейство, насилие, предателство, чест и т.н. плюс дрифтинг по прясно асфалтирано шосе. Веселбата започва след шестата минута на клипчето.

Khiladi 420 (2000)

Сценарият накратко: Ролкови кънки! Котва! Maruti-та на кило! Експлозии! По-големи експлозии! Експлозии да си такова таковата! Горящи Maruti-та падат от небето! Майкъл Бей си ръфа чехлите от яд.

Endhiran (2010)

За огромна изненада на всички главният герой няма мустаци. Компенсира с расови бакенбарди, които му дават свръхестествена власт над Mercedes-Benz CLK и способността да сърфира върху човешко тяло по асфалта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рено Меган

    2 0 Отговор
    xD това с тракторите беше уникално! абе всичките бяха перфектни! голям йекшън голямо нещо!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Нема Бира

    2 0 Отговор
    Браво за статията! Отдавна не се бях забавлявъл така...
  • 4 Nick_sls

    2 0 Отговор
    Много са забавни тия индийски екшъни. :D
    Само "Race" изглежда доста по-кадърно направен.
  • 5 Дан Данов

    2 0 Отговор
    Мерцедес на задни гуми можете ли да ждигате?
  • 6 Kobester

    1 0 Отговор
    axaxaxaxa уникално.
  • 7 georgi

    1 0 Отговор
    ахахахаха тия индийци толкова стиснати че , не знам дали забелязахте като гръмна колата , точно преди да гръмне се вижда ясно че двигателя , скоростната кутия ги нямаше ;дд пестят от всичко а и на мен ми се струва че всичкото е анимация за филма race става въпрос
  • 8 милен миленев

    0 0 Отговор
    ми то Чък Норис и Стиван Сегал ряпа да ядат ,браво на индийците ,а Singham (2011) съм го гедал и останах изненадан бивашего филмчето и само 2 пъти пяха