Last news in Fakti

4 Януари, 2019 11:13 2 673 6

Автомобилната 2018-а в цифри

  • автомобили-
  • цифри-
  • 2018
Автомобилната 2018-а в цифри - 1

Цифрите са навсякъде около нас. С тяхна помощ оценяваме и автомобилите - измерваме техните динамични характеристики, оценяваме безопасността им и се удивляваме от инвестициите за тяхното производство. Не на последно място с тях определяме и цената на превозните средства. Ето и най-същественото от автомобилната 2018-а в цифри.

0
Нула звезди получи субкомпактното италианско автомобилче Fiat Panda след краш тестовете на Euro NCAP. С нула се отчете и Volvo, които участва на на автосалона в Лос Анжелис, но без нито един автомобил.

2
Два рекорда постигна електрическият прототип Vokswagen I.D. R по време на надпреварата Пайкс Пик. Колата бе не само най-бърза сред участниците, а и постави рекорд на трасето за цялата му история.

7
По-точно 7.49.369 минути е времето, което Mercedes-AMG GLC 63 S 4Matic+ постигна за една обиколка на пистата Нюрбургринг, като по този начин се превърна в най-бързия кросоувър в света.

10
Десет години може да бъде присъдата на бившия шеф на Renault Nissan Карлос Гон, който беше обвинен от японските власти за укриване на доходи и за това, че е използвал активи на компанията за лични цели.

44
44.4 тона смола беше необходима на Mercedes-Benz за създаването на гигантска инсталация, която беше монтирана на входа на Кобо център в Детройт. В огромният куб със смола беше "консервирана" първата G-Klasse от 1979 година.

49
Иновационно табло с огромен дисплей беше в основата на автомобил, показан от китайската компания Byton. 49-инчовият екран е дело на шефа на проекта по създаването на BMW i8.

50
В ОАЕ откриха водач, който 50 години е управлявал превозно средство и нито веднъж не е нарушил закона за движение по пътищата. Саид Рашид Ахмед Балхун получава свидетелството си за правоуправление през 1969-а.

374
Толкова километра измина само на дрифт Йохан Шварц. Той бе зад волана на BMW M5, а за постигане на рекорда бе измислена система за дозареждане на колата в движение от паралелно "хлъзгаща" се кола.

1014
Рекордните 1014 конски сили и 740 Нм въртящ момент бяха извадени от атмосферен двигател. Това направиха инженерите от Cosworth. 6.5-литровият V12 мотор разполага точно с 1014 конски сили.

1050
Ето и една значима българска следа в автомобилната 2018-а. 1050 - толкова мощност в конски сили има най-бързия автомобил в историята на McLaren, който е с дизайн, сътворен от българина Алекс Алексиев.

‎121 685 028
Това пък са броя на посещенията в най-големия български сайт за автомобили mobile.bg за изминалата 2018 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хубенов

    11 2 Отговор
    За дрифта, а гумите не ги ли смени в движение?
  • 2 Марто

    15 1 Отговор
    И аз имам заслуга за последната цифра. Всеки ден разглеждам разни автомобили в мобиле. :)
  • 3 ВАЖ

    3 4 Отговор
    Едно число и от мен:

    3
    Толкова са останалите фенове на ВАГ след простотиите, които концернът им сервира всеки в продължение на последната година.
  • 4 Цоко

    0 1 Отговор
    Аз пък карам от 1962 г. и нямам нито едно нарушение. Книжката ми е от същата година. А първият Москвич 407 на баща ми е от 1960 г.
  • 5 ДДД

    1 2 Отговор
    БМВ 374 километра с един резервоар ами как да стане трябва дозареждане
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.