Last news in Fakti

3 Април, 2012 11:03 2 257 6

Renault подготвя малолитражка със задно предаване

  • renault-
  • twingo-
  • r5-
  • smart-
  • daimler

 

Интересна информация, касаеща алианса Renault Nissan и по-конкретно наследника на субкомпактния модел Twingo, разпространи британското издоние AutoCar. Според англичаните Режията подготвя градска малолитражка със задно предаване.
 
Автомобилчето вече преминава тестове и ще се появи на бял свят след две години, а още по-интересна негова особеност е, че двигателят ще е разположен отзад. Тази концепция изглежда логична предвид това, че автомобилчето ще се прави в тясно сътрудничество с Daimler.
 
На практика новото градско Renault ще дели обща платформа със следващото поколение на Smart Fortwo и точно поради тази причина двигателят ще е разположен в задната част на автомобила. Иновацията от Renault обаче ще има и още неочаквани технически решения.
 
Въпреки компактните си размери автомобилчето ще разполага с функционален и просторен салон. Не е изключена и появата на изцяло електрическа версия на модела. На този етап проектът носи работно име Renault 5, но то не е окончателно.
 
Дори и индексът 5 да остане като официален моделен номер, френският производител няма да залага на ретро дизайн. По думи на топ мениджъри Renault няма да прави конкурент на FIAT 500 или Mini, а ще създаде ултрасъвременен компактен автомобил за града.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CCCP

    0 0 Отговор
    Това ми прилича на външен вид на PEUGEOT 107
  • 2 Kofti

    0 0 Отговор
    Na iliustraciata po-gore e 1:1 s VW Up!
  • 3 Перо

    1 0 Отговор
    Не знам на какво ви прилича, ама е готино и задното предаване с мотор отзад е отлично решение, защото тези мъници страдат от липса на багажник, а така ще се отвори място отпред. щом "рено" и "Мерцедес" са се събрали, шега няма.
  • 4 Путин

    0 1 Отговор
    А карал ли си кола с багажник отпред? Аз карах доста време и да ти кажа, трудно намирах място и за една мотика :) да не говорим, ако реша да натоваря нещо от нивата. Просто товарех където има място - тоест в купето . Не, багажникът отпред е кофти решение. Ако е отзад, поне имаш възможност да смъкнеш задната седалака и да натовариш нещо по-голямо. Задното предаване с двигател отзад няма никакво предимство, освен в мислите на някои, че зимата ставало. Не, поне при мен не ставаше. Аз една зима не можах да карам като хората, без да слизам на ден по незнам си колко пъти да тикам. вярно, че моята кола бе по-особена - с повдигнато задно окачване и естествено никой не обръщаше внимание на гумите, но навремето кой слагаше зимни гуми? Сещам се и как баща ми, лека му пръст, се фукаше с неговия Запорожец, как ще мине една пресъхнала кална локва. Така я мина, че след това трактор ни дърпа :) Освен всичко останало, с тоя Запорожец и един дрифт не може да направиш, освен зимата разбира се. Тогава като тръгнеше тая кола, трудно задницата следваше предницата. Може да е забавно на някои, ама на мен никак не ми бе забавно да карам с 20 км/ч, че да не изляза от някой завой.
  • 5 емил георгиев

    0 0 Отговор
    който иска да си вози мотиката да си купи трактор, а не да пише дълги речи и да сравнява съвременен автомобил с ЗАЗ отпреди 40 години от времето на дядо му
  • 6 Перо

    0 0 Отговор
    Путин, какъв ЗАЗ, бе мужик, ти съвсем си изтрещял. И "Порше" е с мотор отзад, ама става, нали?! Какви ниви, какви дрифтове. Това е градска кола, за нивата има джипове.