Last news in Fakti

1 Март, 2019 11:00 4 404 27

Караш Tesla седмица и връщаш

  • tesla-
  • маркетинг

Tesla обяви радикална промяна в пазарната си стратегия по цял свят. Калифорнийският производител на електромобили ще закрие всичките си автосалони и ще продава само чрез онлайн-магазини. От компанията смятат, че това ще позволи да бъде намалена цената на продукцията с 6%.

"В Северна Америка вече можете да си купите Tesla по телефона за 1 минута, а скоро това ще стане възможно и по целия свят. През следващите няколко месеца ще закрием повечето си автосалони, а малкото останали ще продължат да работят като информационни центрове", гласи съобщението до медиите. Мрежата от фирмени сервизи обаче ще бъде разширена чувствително.

Tesla ще се откаже и от практиката на пробните шофирания преди покупка. Новата стратегия предвижда клиентът да може да върне електромобила в срок от една седмица без никакви обяснения, стига пробегът да не надхвърля 1 000 мили (1 609 км). "Можете да купите Tesla, да заминете някъде с приятели за уикенда и след това да върнете колата напълно безплатно".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смоко

    45 19 Отговор
    Само мога да кажа - Евала! Има хора мислят!
  • 2 сектант

    26 16 Отговор
    караш дъстър половин живот и връщаш

    Коментиран от #13

  • 3 Манавски

    19 27 Отговор
    Теслата и един ден няма да я карам преди да я върна

    Коментиран от #6

  • 4 не благодаря !

    18 23 Отговор
    Това е за джендъри !
  • 5 ИНА СЕДМИЦА В ПРАВА ПОСОКА

    16 10 Отговор
    И СТИГАМ ДО СЕЛУ МАДЖЕРИТУ .ДА ИДВАТ ДА СИ Я ЗИМАТ НЯМА ДА СИ ХАБЯ ТОКА ДА Я ЗАРЕЖДАМ...
  • 6 Www

    25 13 Отговор

    До коментар #3 от "Манавски":

    Я си карай пробитата кошница и си трай Ганьо!

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Манавски

    9 11 Отговор

    До коментар #6 от "Www":

    Вуньо, карай си велосиПЕДА и пази околната среда!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 гост

    14 1 Отговор
    Хайде сега напишете и една статия, че от днес вече може да си купите модел 3 стандарт рейндж за 35х.долара преди отстъпки, което бе обещаното се спази и нищо чудно да успеят да реализират половин милион само от този модел, стига да могат да ги произведат и пласират.

    Коментиран от #10

  • 10 Жмуц

    4 4 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Защо да продават нещото за 35 като всичко което смогнат да произведат продават за 40+ !?
  • 11 Язе

    4 11 Отговор
    "Мрежата от фирмени сервизи обаче ще бъде разширена чувствително."
    Уж не се чупят пък такова изказване!!!!Явно се съобразяват с оплакванията на клиентите,за нискокачествената изработка.Това обаче се оправя в завода а не в сервиза.
  • 12 kjl

    13 12 Отговор
    Тоест купувайки си нова Тесла, ще има вероятност да е втора, трета, четвърта употреба!!!Някой да е е...ал вътре, да е повъщал след запой, да си е издраскал името на скришно място .... Готино. За 70 000 долара толкова.
  • 13 Именно

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    Ама само ако има все още 4 гуми!
  • 14 Трифонов

    10 8 Отговор
    Не се халосвайте, нищо няма да излезе от тази компания в света на автоиндустрията. Съвсем скоро и Киа ще предлагат по-изгодни електромобили. За Мерц, БМВ, Ауди, Фолксваген и т.н. да не говорим. И всички ще са много по-качествени, с по-голям пробег, но най-важното - с марка, която означава нещо в областта на автомобилите. Тесла! Че вие разглеждали ли сте го тоя кош. Ами че той... на нищо не прилича. Нискокачествена изработка, евтини пластмарии... ужасии... и липса на всякаква дизайнерска концепция. Едни линии плавно се преливат и в червено всяка Тесла прилича на Мазда...

    Коментиран от #16, #21

  • 15 12345

    4 0 Отговор
    Интересно ми е как ги доставят? Сигурно по Еконт или Спиди. А ка се връща като няма представителство. Сигурно пак с куриер?
  • 16 Николай

    2 4 Отговор

    До коментар #14 от "Трифонов":

    Ха стига бе !Ама ти в Тесла качвал ли си се ?Поне отвън поглеждал ли си ? То бива ,бива ама бивол за мезе не бива .
  • 17 Каракуд

    7 3 Отговор
    И къде точно ще я върна ако никой не вдига телефона след една седмица, на друсаното африканче пред палатката в Калифорния? Колко месеца ще чакам да ми върнат парите? Коя банка ще даде заем на безпаричните шарани за да купуват за 1 минута по телефона. Ар ю фъкинг кидинг ми?
  • 18 гост

    3 3 Отговор
    Свети Илон обяви че няма да е на печалба първото тримесечие, затваря автосалоните и започва голяма разпродажба на промоционални цени по интернет. Това е поредния Му брилянтен ход и аакциите ще се покачат неимоверно,

    Коментиран от #19

  • 19 Атвнато

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Неимоверно, неимоверно, колко неимоверно да се покачат акциите на Тесла след като вчера, 01.03, цената им се ПОНИЖИ от 320 на 295 долара?
  • 20 Кракра

    3 4 Отговор
    Убеден съм, че Ганьо, който кара избушено 20-годишно TDI от Горубляне (на 150 000 реални, една 79-годишна баба го е карала само събота да ходи да пие чай с приятелки), естествено с редукционно гърне вместо катализатор, е топ експерт в областта на електромоболите, маркетинга и екологията

    Коментиран от #24

  • 21 Антон

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Трифонов":

    Точно казано. Отделно изградена дилърска мрежа с обучени механици, бърза доставка на резервни части и възможност колата ти да се сервизирав която и да е точка на европа.

    Коментиран от #23

  • 22 прост гост

    7 0 Отговор
    Цената на Тесла включва “такса доставка” на стойност около хиляда долара. Дори и да върне парите до една седмица, силно се съмнявам че Свети Илон ще върне и таксата доставка. Нищо чудно недоволния шаран да трябва да трябва на свой разноски да върне колата обрато на свои разноски.
  • 23 Каракуд

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "Антон":

    Този модел с перфектно работещи сервизни центрове при другите производители е изграден на принципа на франчайзинга. Централизираният модел който господ Илон мечтае да изгради е отдавна отхвърлен защото работи точно както централизираното съветско народно стопанство, т.е. тромаво, скъпо и неефективно.
  • 24 333

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "Кракра":

    Резонторно е гърнето! Ре зо на тор но. Редукционно е друго. Редуцирано ти е сивото вещество.
  • 25 бай Мюмюн

    4 0 Отговор
    Грозноват автомобил, не бих го купил и за 30 бона.Вътре е ужасен с този таблет.Външния дизайн също изостава от водещите а цените надути. Ауди , БМВ или Мерцедес са класи над този американски кошник.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Панто

    1 0 Отговор
    Как да можеше да си поръчам от Илон плеймейтка по телефона, да я плющя цяла седмица и след това да му я върна, напълно безплатно.